8 vette redenen om stage te lopen bij Gazelle!

5 september 2019
Fietsen Fietsen

Volg jij een HBO-opleiding op het gebied van E-commerce, Digital marketing, Marketingcommunicatie of Content marketing en ben je op zoek naar een toffe stageplaats? Ben jij nieuwsgierig naar onze wereldberoemde fietsen en hoe wij deze in de markt zetten? Houd jij van afwisselend en ben jij een kei in 'online'? Kies dan voor een stage bij Gazelle. Bekijk de 8 vette redenen om bij ons stage te lopen.

Waarom stage lopen bij Gazelle?

  • Je kunt de hele dag fietsen! Wij hebben zelfs een bureau met een fiets eraan, zodat je kunt werken én bewegen ;-)
  • Je kunt je energie kwijt in onze wekelijkse bootcamp sessie
  • Online is laat maar zeggen echt jouw ding. Maar ook voor gave offline projecten deins je niet terug
  • Bij ons heb je de beste bonenkoffie van Dieren, die wij ook voor jou halen. Je bent onderdeel van ons team en gaat niet de hele dag koffie halen en kopiëren
  • Je kunt altijd de nieuwste (elektrische) fiets testen op onze eigen testbaan
  • Insta gebruiken tijdens werktijd is verplicht
  • Als je bij ons werkt ben je onderdeel van een gezellig, jong team en mag je mee uiteten, borrelen of naar andere leuke events
  • Voel je je aangesproken en ben je op zoek naar een gave (Online) Marketing stage? Niet meer verder zoeken, wij zoeken jou!

Wil je weten hoe een stage bij ons er nou echt uit kan zien? Lees dan hieronder de blog van een onze oud-stagiaire.

Mijn stage is gestart

In augustus ben ik met mijn stage gestart op de afdeling Marketing van Koninklijke Gazelle. Ik zit samen met één andere stagiaire en twaalf collega’s van de Marketing afdeling. Onder Marketing bij Gazelle vallen de volgende afdelingen, waar je ook veel mee te maken hebt: Communicatie, Digital, PR en Product Management. 

De stagiaires mogen de mailbox van Gazelle beheren en beantwoorden de inkomende telefoontjes. Omdat de telefoon niet de hele dag door gaat en de mailbox je ook niet je hele dag bezig houdt, helpen wij collega’s hier en daar door kleine taakjes op te pakken.

Zo ben je druk met fietsen regelen voor events, social media berichten bedenken en plaatsen, mag ik analyses uitvoeren vanuit Google Analytics. Bijvoorbeeld: Welke pagina's op de website worden veel bezocht? Of wat is de meest bezocht fietspagina?

Fietsen tijdens werktijd

De eerste opdracht is binnen: voor het Experience Center in Amersfoort, Den Haag, Groningen en Waalwijk moeten infokaarten gemaakt worden die naast de fietsen geplaatst kunnen worden. Op de infokaart staat de naam van de fiets, de specificaties en de prijs. Deze laat ik maken bij een bureau waar Gazelle veel mee samenwerkt.

Aan het eind van de middag ga ik zitten met mijn stagebegeleider. We bespreken een aantal taken die ik vast op mij ga nemen. Ook gaan we mijn schoolopdrachten bespreken. Ik moet namelijk een onderzoek uitvoeren en enkele kleine opdrachten maken. Vanaf dat moment plannen we elke week een ‘Bilat’ in. Tijdens dit moment worden mijn opdrachten besproken waar ik op dat moment mee bezig ben en kan ik, indien nodig, ook mijn ei kwijt als ik ergens mee zou zitten.

Eind van de dag mag ik fietsen op een nieuwe elektrische fiets: PuurNL HFB. En ik mag zelfs meedenken over een nieuwe kleur. Dat is nog eens leuk! Misschien komt mijn nieuwe kleur wel op de markt. 

Mijn werkzaamheden

Hoe verder de week vordert hoe beter ik op mijn plek zit en weet bij wie ik terecht kan. Ik vind het interessant om te zien hoe iedereen zijn eigen ding doet en zijn eigen taken uitvoert. Vandaag help ik de export marketing manager en zij houdt zich bezig met de verschillende landen waarin Gazelle ook fietsen verkoopt. Op het moment is zij druk met het maken van een brochure voor de verschillende landen. Wij helpen haar hier bij. De verschillende exportlanden van Gazelle zijn België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Australië, USA, UK en Zwitserland.

Ik krijg uitleg over het CMS, content management systeem, de achterkant van de website. Aangezien mijn begeleidster zich voornamelijk bezig houdt met online marketing, krijg ik hier zelf ook veel mee te maken. Het CMS is een duidelijk en eenvoudig systeem. Ik heb niet lang nodig om ermee te kunnen werken. Ook ben ik benoemd tot ‘Hoofd Blog’. Alle blogjes voor zowel Nederland als verschillende exportlanden worden naar mij gestuurd zodat ik ze online kan plaatsen. Het leuke is dat ik de blog mag vormgeven zoals ik het leuk vind. Daarbij houd je altijd rekening met de huisstijl en het design van Gazelle. 

Geen dag hetzelfde bij Gazelle

Wat ik direct al heb gemerkt is dat geen enkele dag hetzelfde is bij Gazelle. Dat werkt voor mij prima, want ik ben geen persoon die acht uur per dag hetzelfde kan doen. Per dag ben ik bekijk ik welke taken ik ga oppakken. Dit doe ik aan de hand van mijn planning en die van mijn collega's.

Hoe verder wij zijn in de stage, hoe meer verantwoordelijkheid wij krijgen. Je bent echt geen stagiaire alleen voor de koffie en kopieën. Ik mag werken met de social media kanalen van Gazelle, verzorg de statistieken van de website, laat flyers ontwerpen, werk met Photoshop, ben bezig met SEO en SEA, plaats persberichten en ik mag af en toe nieuwsbrieven voor medewerkers, dealers en consumenten maken. Ik schrijf ook wel eens een advertorial voor diverse websites of externe mailings. Wanneer Gazelle een event organiseert mag je altijd ondersteunen tijdens de voorbereidingen en op het event zelf. 

Voor feedback of hulp kun je dan altijd bij je begeleider terecht. Eigenlijk kun je binnen Gazelle wel bij iedereen terecht. Alle collega’s zijn erg open en vriendelijk en staan altijd klaar om je te helpen of je vragen te beantwoorden.

Wat ook onderdeel is van de stage, is om een dagje mee te lopen bij een Experience Center of een dagje in de fabriek mee te werken. Dit is interessant omdat je ook hier weer leert over verschillende specificaties van een fiets en in direct contact staat met de consument.

Onderzoeksstage

Omdat ik vanuit school een onderzoek moet uitvoeren ben ik hier minimaal een halve dag per week mee bezig. Mijn begeleider en ik zijn samen tot een onderwerp gekomen wat ik zelf interessant vind om te onderzoeken en wat daarnaast voor de afdeling Marketing ook interessant is. Ik hou zelf helemaal niet van het vak onderzoek, ik heb er zelfs een beetje een hekel aan. Maar het feit dat je iets onderzoekt waar je zelf erg bij betrokken bent en wat ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde is voor je collega’s en afdeling maakt het leuk.

Uiteindelijk heb ik mijn onderzoek met een goed cijfer en plezier afgerond. Binnen Gazelle heb je veel mogelijkheden. Wil je weten hoe het er aan toe gaat in de fabriek? Neem er een kijkje. Wil je weten hoe het er aan toe gaat bij een Gazelle-winkel? Neem er een kijkje! Ook dit zorgt er voor dat je je echt goed kan verdiepen in bepaalde onderwerpen, al helemaal als ze van toepassing zijn op je onderzoek!

Mijn laatste dag

Als ik nu terug kijk op de 21 weken stage die ik hier heb volbracht kan ik nog steeds niet geloven hoe de tijd voorbij is gevlogen. De diversiteit in werkzaamheden en de opdrachten zorgen er voor dat ik in het afgelopen half jaar echt gigantisch veel heb geleerd en kennis heb gemaakt met alle verschillende afdelingen binnen Gazelle. Ik kan met plezier terugkijken op een succesvol en leerzaam avontuur!

Wil jij ook stage lopen bij Gazelle? Zij zoeken elk halfjaar 2 stagiaires op de marketingcommunicatie-afdeling. 

Gerelateerde blogs