Gazelle Champion Mondial

Nieuwe frameset gelanceerd!

Op zaterdag 10 juni vond ons Champion Mondial retrofestival plaats met de lancering van onze nieuwe Champion Mondial frameset!

Daarnaast een retrorit met vintage fietsen en een spraakmakende recordpoging met 230 oude fietsen (ouder dan 30 jaar!) Ook kon je deelnemen aan onze 25 of 50 kilometer fietsritten. De wielerhelden Harm Ottenbros en Hennie Kuiper lanceerden onze nieuwe frameset! Lees hieronder meer over de Champion Mondial en hoe je je op kunt geven om hem te bestellen.

Het verhaal - Champion Mondial

Met de introductie van onze vernieuwde Champion Mondial, gaan wij verder waar wij in 2002 zijn gestopt. Eenmalig. Wij combineren de unieke details uit het verleden met de mogelijkheden, materialen en innovaties uit het heden. De frameset bestaat uit een stalen frame met carbon vork. Gazelle introduceert twee framesets: 853-Frame en een 953-Frame.

Om de echte Champion Mondial te creëren zijn Reynolds buizen nodig. Kenmerkend voor Reynolds buizen zijn: licht materiaal, stijf en sterk.

De framesets bestaan uit: frame, voorvork, balhoofd, zadelpen en stuurpen.

Beschikbare framematen: 55 | 57 | 59 | 61.

Bekijk de specs

Ik wil die Champion Mondial

Wil je de gelimiteerde Champion Mondial ltd125 frameset bestellen? Klik op de oranje button en vul de gevraagde gegevens in.

Door middel van loting wordt bepaald wie er één kan bemachtigen, aangezien de vraag groter is dan ons aanbod. Inschrijven kan tot en met 9 augustus 2017. Op 10 augustus 1969 is de Champion Mondial geboren met het wereldkampioenschap van Harm Ottenbros. Op deze bijzondere dag in 2017 hoor je of je bent ingeloot om de fiets te bestellen.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Specificaties Champion Mondial frameset

Specs

Gazelle Champion Mondial 853 Reynolds

Gazelle Champion Mondial 953 Reynolds
FrameReynolds 853 buizensetReynolds 953 buizenset - RVS
Balhoofd1-1/4" - 1-1/8" (Speciaal CM125 balhoofd: geïntegreerd aan de onderzijde - conventioneel aan de bovenzijde)1-1/4" - 1-1/8" (Speciaal CM125 balhoofd: geïntegreerd aan de onderzijde -
conventioneel aan de bovenzijde)
Lugs2 custom hand gegraveerde Lugs: Balhoofd/bovenbuis - bovenbuis/zadelbuis/staande achtervork

2 custom hand gegraveerde Lugs: Balhoofd/bovenbuis - bovenbuis/zadelbuis/staande achtervork

Maximale bandenmaat28 mm28 mm
KabelloopGeschikt voor alle schakelsystemen. Interne kabelloop voor Shimano Di2 of Campagnolo EPS. Kabelstops op onderbuis en liggende achtervork zijn afneembaar voor elektronische schakeling.Geschikt voor alle schakelsystemen. Interne kabelloop voor Shimano Di2 of Campagnolo EPS. Kabelstops op onderbuis en liggende achtervork zijn afneembaar voor elektronische schakeling.
GeometryGazelle Traditional GeometryGazelle Traditional Geometry
Bottom bracketDraad, BSADraad, BSA
SeatpostSmica-Team 27.2, gepolijstSmica-Team 27.2, gepolijst
Frame sizes55-57-59-6155-57-59-61
ForkFull Carbon (+/-300 grams)Full Carbon (+/-300 grams)
Color3 kleur opties: rood/wit, wit/blauw, blauw/wit3 kleur opties: rood/RVS, wit/blauw/RVS, blauw/RVS
OtherHet 953 frame is deels gepolijst voor een unieke "staal" look&feel
Price€ 1.250€ 1.892

Beschikbare framematen en bijbehorende geometrie

SizeSeattube lengthSeattube angleToptube lengthHeadtube angleBB heightChainstay lengthHeadttube length*Stem length
(maat)(zadelbuis lengte)(zadelbuis hoek)(bovenbuis lengte)(balhoofdbuis hoek)(trapas diepte)(lengte liggende achtervork)(balhoofdbuis lengte)(stuurpenlengte)
5555074,255507365408144110
5757073,55607365408164110
5959073,255707365411184120
6161072,55807365411204120

*De lengte van de balhoofdbuis wordt gemeten exclusief de bovenste externe lager

Champion Mondial Festival

Het Champion Mondial Festival, vernoemd naar Gazelles legendarische racefiets van weleer, was een retrofestijn met een modern randje. Er waren retroritten met oude, nostalgische fietsen (25 en 50 kilometer). En eigenaren van fietsen die dertig jaar of ouder zijn en samen een Guinness World Record vestigden. Wij hebben de langste stoet aan klassieke fietsen ooit gevormd. In een lang lint trokken de deelnemers door ons Dieren. De moderne kant zit hem in het feit dat Gazelle eenmalig een vernieuwde Champion Mondial frameset lanceerde.

Bekijk hiernaast de aftermovie van ons festival!

Hennie Kuiper en Harm Ottenbros

Gazelle kijkt op het Champion Mondial Festival ook naar het heden. Wij vieren het 125-jarig bestaan met de lancering van de vernieuwde Champion Mondial (limited edition). Dit is decennialang een topframe geweest. Harm Ottenbros was de eerste renner die met een Gazelle de wereldtitel op de weg greep (1969). Ook Hennie Kuiper werd met dit merk wereldkampioen (1975) en hij won de Ronde van Vlaanderen en Ronde van Lombardije (1981). Beide wielercoryfeeën waren bij de lancering en halen herinneringen op.

Retrorit: Oude glorie in kolonne

In heel wat schuren, kelders en garages vind je nostalgische fietsen. Hoe oud ze ook zijn, het zijn en blijven pareltjes. De retrorit is het ultieme moment om de klassiekers van onder het stof te halen en aan andere liefhebbers te showen. Iedereen met een oud model mocht meefietsen.

De retrorit startte bij het Innovation & Production Center van Gazelle in Dieren. Er waren twee afstanden: 25 en 50 kilometer. Om de naam van het festival eer aan te doen zagen wij het liefst zo veel mogelijk Champion Mondials op de eerste startrijen. En hier hebben jullie gehoor aan gegeven!

Guinness World Records gehaald

We fietsten ons tijdens het Champion Mondial Festival in het Guinness World Records. Letterlijk. Op de agenda stond namelijk een bijzondere recordpoging: zoveel mogelijk fietsers en hun Gazelles (ouder dan dertig jaar) bij elkaar brengen. Samen met alle trotse eigenaren en fans maakten wij een korte rit door de omgeving. De hoofden werden onderweg geteld, net als het aantal fietsen. Met een stoet van 230 fietsen hebben wij het Guinness World Records gehaald.

Bekijk het bericht hier.

Vind je winkel

Een nieuwe (elektrische) fiets kopen doe je altijd in een Gazelle fietsenwinkel. Met 1100 fietsenwinkels in Nederland staat er altijd een Gazelle-dealer voor je klaar. 

Help mij kiezen

Welke fiets past bij jou? Wij helpen je je ideale (elektrische) fiets te vinden. Selecteer in de handige filter jouw voorkeuren en bekijk de fietsen die hierbij passen.

Experience Center

Proefrit maken? Een bezoek aan onze Experience Centers is de perfecte manier om onze (elektrische) fietsen te zien en te testen. 

Finance & Lease

Met Finance & Lease fiets je een nieuwe Gazelle voor een vast bedrag per maand. Een prima manier om een nieuwe fiets te rijden zonder in één keer te betalen.