Gazelle Champion Mondial

Nieuwe frameset gelanceerd!

Op zaterdag 10 juni vond ons Champion Mondial retrofestival plaats met de lancering van onze nieuwe Champion Mondial frameset!

Daarnaast een retrorit met vintage fietsen en een spraakmakende recordpoging met 230 oude fietsen (ouder dan 30 jaar!) Ook kon je deelnemen aan onze 25 of 50 kilometer fietsritten. De wielerhelden Harm Ottenbros en Hennie Kuiper lanceerden onze nieuwe frameset! Lees hieronder meer over de Champion Mondial en hoe je je op kunt geven om hem te bestellen. 

Lees meer over onze vernieuwde Champion Mondial frameset

Het verhaal - Champion Mondial

Met de introductie van onze vernieuwde Champion Mondial, gaan wij verder waar wij in 2002 zijn gestopt. Eenmalig. Wij combineren de unieke details uit het verleden met de mogelijkheden, materialen en innovaties uit het heden. De frameset bestaat uit een stalen frame met carbon vork. Gazelle introduceert twee framesets: 853-Frame en een 953-Frame. 

Om de echte Champion Mondial te creëren zijn Reynolds buizen nodig. Kenmerkend voor Reynolds buizen zijn: licht materiaal, stijf en sterk.

De framesets bestaan uit: frame, voorvork, balhoofd, zadelpen en stuurpen. Bij iedere set levert Gazelle het boek Kampioen Wilskracht van en door Hennie Kuiper gesigneerd. 

Beschikbare framematen: 55 | 57 | 59 | 61.

Bekijk de specs

Bekijk meer foto's van de Champion Mondial

Ik wil die Champion Mondial

Wil je de gelimiteerde Champion Mondial ltd125 frameset bestellen? Klik op de oranje button en vul de gevraagde gegevens in. 

Door middel van loting wordt bepaald wie er één kan bemachtigen, aangezien de vraag groter is dan ons aanbod. Inschrijven kan tot en met 9 augustus 2017. Op 10 augustus 1969 is de Champion Mondial geboren met het wereldkampioenschap van Harm Ottenbros. Op deze bijzondere dag in 2017 hoor je of je bent ingeloot om de fiets te bestellen.

Wanneer je bent ingeloot kun je van 10 augustus tot en met 13 augustus de fiets bestellen. Houd je e-mail dus goed in de gaten 10 augustus! Klik op de button en vul alle gevraagde gegevens in en geef aan welke maat, kleur en frame je zou willen bestellen.

Ik wil hem!
 

Specificaties Champion Mondial frameset

Specs

Frame Reynolds 853 buizenset Reynolds 953 buizenset - RVS
Balhoofd 1-1/4" - 1-1/8" (Speciaal CM125 balhoofd: geïntegreerd aan de onderzijde - conventioneel aan de bovenzijde) 1-1/4" - 1-1/8" (Speciaal CM125 balhoofd: geïntegreerd aan de onderzijde -
conventioneel aan de bovenzijde)
Lugs 2 custom hand gegraveerde Lugs: Balhoofd/bovenbuis - bovenbuis/zadelbuis/staande achtervork

2 custom hand gegraveerde Lugs: Balhoofd/bovenbuis - bovenbuis/zadelbuis/staande achtervork

Maximale bandenmaat 28 mm 28 mm
Kabelloop Geschikt voor alle schakelsystemen. Interne kabelloop voor Shimano Di2 of Campagnolo EPS. Kabelstops op onderbuis en liggende achtervork zijn afneembaar voor elektronische schakeling. Geschikt voor alle schakelsystemen. Interne kabelloop voor Shimano Di2 of Campagnolo EPS. Kabelstops op onderbuis en liggende achtervork zijn afneembaar voor elektronische schakeling.
Geometry Gazelle Traditional Geometry Gazelle Traditional Geometry
Bottom bracket Draad, BSA Draad, BSA
Seatpost Smica-Team 27.2, gepolijst  Smica-Team 27.2, gepolijst
Frame sizes 55-57-59-61 55-57-59-61
Fork Full Carbon (+/-300 grams) Full Carbon (+/-300 grams)
Color 3 kleur opties: rood/wit, wit/blauw, blauw/wit 3 kleur opties: rood/RVS, wit/blauw/RVS, blauw/RVS
Other   Het 953 frame is deels gepolijst voor een unieke "staal" look&feel
Price € 1.250 € 1.892

Beschikbare framematen en bijbehorende geometrie

Size
(maat)

Seattube length
(zadelbuis lengte)
Seattube angle
(zadelbuis hoek)
Toptube length
(bovenbuis lengte)
Headtube angle
(balhoofdbuis hoek)
BB height
(trapas diepte)
Chainstay length
(lengte liggende achtervork)
Headttube length*
(balhoofdbuis lengte)
55 550 74,25 550 73 65 408 144
57 570 73,5 560 73 65 408 164
59 590 73,25 570 73 65 411 184
61 610 72,5 580 73 65 411 204

*De lengte van de balhoofdbuis wordt gemeten exclusief de bovenste externe lager. 

Het Champion Mondial Festival

Champion Mondial Festival

Het Champion Mondial Festival, vernoemd naar Gazelles legendarische racefiets van weleer, was een retrofestijn met een modern randje. Er waren retroritten met oude, nostalgische fietsen (25 en 50 kilometer). En eigenaren van fietsen die dertig jaar of ouder zijn en samen een Guinness World Record vestigden. Wij hebben de langste stoet aan klassieke fietsen ooit gevormd. In een lang lint trokken de deelnemers door ons Dieren. De moderne kant zit hem in het feit dat Gazelle eenmalig een vernieuwde Champion Mondial frameset lanceerde.

Bekijk hiernaast de aftermovie van ons festival!

Bekijk hier de foto's van het festival

Hennie Kuiper en Harm Ottenbros

Gazelle kijkt op het Champion Mondial Festival ook naar het heden. Wij vieren het 125-jarig bestaan met de lancering van de vernieuwde Champion Mondial (limited edition). Dit is decennialang een topframe geweest. Harm Ottenbros was de eerste renner die met een Gazelle de wereldtitel op de weg greep (1969). Ook Hennie Kuiper werd met dit merk wereldkampioen (1975) en hij won de Ronde van Vlaanderen en Ronde van Lombardije (1981). Beide wielercoryfeeën waren bij de lancering en halen herinneringen op.

Retrorit: Oude glorie in kolonne

In heel wat schuren, kelders en garages vind je nostalgische fietsen. Hoe oud ze ook zijn, het zijn en blijven pareltjes. De retrorit is het ultieme moment om de klassiekers van onder het stof te halen en aan andere liefhebbers te showen. Iedereen met een oud model mocht meefietsen. 

De retrorit startte bij het Innovation & Production Center van Gazelle in Dieren. Er waren twee afstanden: 25 en 50 kilometer. Om de naam van het festival eer aan te doen zagen wij het liefst zo veel mogelijk Champion Mondials op de eerste startrijen. En hier hebben jullie gehoor aan gegeven! 

Bekijk hier de routes van de 25 kilometer en de 50 kilometer.

Guinness World Records gehaald

We fietsten ons tijdens het Champion Mondial Festival in het Guinness World Records. Letterlijk. Op de agenda stond namelijk een bijzondere recordpoging: zoveel mogelijk fietsers en hun Gazelles (ouder dan dertig jaar) bij elkaar brengen. Samen met alle trotse eigenaren en fans maakten wij een korte rit door de omgeving. De hoofden werden onderweg geteld, net als het aantal fietsen. Met een stoet van 230 fietsen hebben wij het Guinness World Records gehaald. 

Bekijk het bericht hier.

Heb jij een Champion Mondial gewonnen?

Heb je op zaterdag 10 juni deelgenomen aan de Vael Ouwe of één van onze retroritten? Dan maakte je kans op het winnen van een frameset van onze Champion Mondial. Bij binnenkomst kreeg je een uniek Champion Mondial-petje. De fietser met het petje met de handtekening van Hennie Kuiper wint een Champion Mondial. Heb jij het winnende petje? Mail dan je gegevens en foto van dit petje naar marketing@gazelle.nl

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste fietsnieuws, tips over onderhoud van jouw Gazelle-fiets en acties en aanbiedingen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief
E-mailadres is verplicht
E-mailadres is niet valide
Oeps er is iets fout gegaan.

Bedankt voor het inschrijven!

Mijn opgeslagen fietsen
{{ item.Name }} {{ item.Name }} v.a. € {{ item.Price }},-
Mijn te vergelijken fietsen
{{ item.Name }} {{ item.Name }} v.a. € {{ item.Price }},-
Winkelmand {{ bikes.length }}
{{ bike.BikeModelName }} {{ bike.Config.FinanceType == FINANCE_TYPE.LEASE ? "Lease" : "Financieren" }} Voeg nog een fiets toe Bestellen