Vergelijk je elektrische fiets of e-bike

Het aanbod elektrische fietsen is in een paar jaar tijd verhonderdvoudigd. Omdat geen enkele e-bike hetzelfde is, loont het de moeite om de modellen onderling goed met elkaar te vergelijken. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten wanneer je er eentje wilt kopen?

  • Weloverwogen keuze maken
  • Verschillende e-bikes vergelijken
  • Zelf fietsen testen

Welke elektrische fiets kies je?

Een e-bike kopen is niet iets wat je vlug-vlug in de lunchpauze van je werk doet. Het is een prijzige aankoop waar je veel tijd op gaat doorbrengen. En dat hopelijk jaren achter elkaar, want een elektrische fiets koop je niet voor even. Die koop je voor het leven!

Om tot een weloverwogen keuze te komen, is het belangrijk om verschillende elektrische fietsen met elkaar te vergelijken. Een e-bike kan nog zo geschikt lijken, de verschillen vallen je pas op wanneer je er een ander model naast zet. Wie weet past model B dan toch nét iets beter bij je dan model A. Wil je een nieuwe fiets, dan is de eerste stap dus: e-bikes vergelijken. Dit kan zowel online bij Gazelle als bij onze Experience Centers of bij één van onze winkels

Alle e-bikes vergelijken

Jouw zoektocht naar dé ideale e-bike gaat verder met het samenstellen van de criteria welke jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, het type fiets, het gewicht, de capaciteit, de actieradius en de motorpositie. Wil je een lichte of zwaardere e-bike? Moet hij lange afstanden kunnen afleggen?

Elk jaar worden er diverse fietstesten uitgevoerd. Zo zie je bijv in de Telegraaf Fietstest in een oogopslag welke e-bikes op specifieke onderdelen goed of juist minder scoren. De best scorende elektrische fiets op álle vlakken in deze e-bike test? De Gazelle Orange C7 HMS, die voor z’n uitstekende wendbaarheid, ruime instap, stille ondersteuning en lekkere weglegging werd beloond met 5 sterren.

Val je voor één van de andere koplopers?

In één van de Gazelle Experience Centers kun je zelf testen of de Gazelle Orange C7 HMS misschien ook wel jouw droomfiets is. Of val je voor een van de andere koplopers uit de Telegraaf Fietstest of een andere e-bike test?

De Gazelle PuurNL HFB krijgt complimenten voor z’n fraaie, stoere uiterlijk en goede rijgedrag. In het testcentrum staan natuurlijk ook alle andere elektrische Gazelle-modellen voor je klaar, zodat je ze allemaal met elkaar kunt vergelijken voordat je er eentje koopt. Op naar jarenlang rijplezier!