Elektrische mamafiets

Ben je op zoek naar een elektrische moeder- of vaderfiets? Dat begrijpen we! Als drukbezette ouder is extra gemak altijd welkom. Bij ons ben je verzekerd van een elektrische fiets die perfect aansluit op alle behoeften van jouw familie. Wat denk je bijvoorbeeld van onze Bloom waar je heel eenvoudig een kinderzitje op monteert én die weinig ruimte in beslag neemt in de schuur? Of kies je juist voor de elektrische Makki bakfiets waar je met gemak vier kinderen in vervoert?

Filter
Van hoog naar laag sorteren

  Het standaard comfort van een elektrische Gazelle moederfiets

  Met een elektrische moederfiets van Gazelle ben je altijd verzekerd van comfort. De moederfietsen hebben een rechte zithouding en er zit altijd voldoende ruimte tussen het stuur en het zadel. Zo stap je altijd probleemloos op, ook als er een fietszitje voorop gemonteerd zit. De fietszadels verschillen per serie, maar hebben allemaal een ultiem comfort: wel zo prettig als je iedere dag een schoolrun doet met een snelheid van 25 km/u over smalle of hobbelige wegen. En klimt een van de kinderen zelf de bakfiets in? Geen probleem! De fietsen hebben een aluminium oversized frame en kunnen dus tegen een stootje.

  Onze Product Manager Mathieu vertelt je in deze video graag meer over de voordelen:

  Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een elektrische moederfiets?

  Een elektrische mamafiets is niet zomaar een aanschaf. Er is daarom altijd een aantal punten waar je zelf op kunt letten bij de aanschaf, denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen een gewone fiets of de populaire bakfiets en een goede actieradius. Zo vind je altijd een elektrische mamafiets die aan al je behoeften voldoet en veilig en comfortabel is voor je kinderen.

  Fietsen met gemak: het belang van de juiste motor en actieradius

  Eén kind, twee kinderen en een zware boodschappentas: als ouder sleep je vaak een behoorlijk gewicht mee op de fiets. Zorg er daarom voor dat de motor voldoende vermogen heeft om comfortabel voort te bewegen. Kijk hierbij ook naar de actieradius zodat je voldoende kilometers kunt afleggen zonder dat de batterij leeg raakt. Dan kom je straks iedere dag zonder zweetdruppels aan op het schoolplein.

  Elektrische fiets met kinderzitje of een bakfiets?

  Eén van de populairste keuzes is een elektrische moederfiets met een kinderzitje, maar een bakfiets kan ook een aantrekkelijke optie zijn. Een moederfiets met kinderzitje biedt een uitstekende balans tussen wendbaarheid en gemak. Je kunt het kinderzitje voorop eenvoudig met een adapter aan de stuurpen bevestigen. De achterdragers hebben een MIK-HD aansluiting waardoor je met één klik ook een achterzitje kunt bevestigen. Moederfietsen zijn vaak lichter en compacter dan bakfietsen, waardoor ze gemakkelijker te manoeuvreren zijn in smalle straatjes en druk verkeer.

  Aan de andere kant biedt een bakfiets een ruimer en veelzijdiger vervoermiddel. Met een stevige bak aan de voorkant kun je niet alleen je kinderen vervoeren, maar ook schooltassen en andere benodigdheden gemakkelijk meenemen. Bakfietsen bieden een stabiele en comfortabele rijervaring, waardoor je kinderen zich veilig en beschermd voelen tijdens het fietsen. 

  Gratis proefrit en advies op maat

  Fietsen met een kind mee op de fiets is natuurlijk een heel anders dan wanneer je alleen op de fiets zit. Kies daarom altijd voor een moederfiets die je intuïtief kan besturen. Fijn als je tijdens het fietsen niet hoeft na te denken hoe je een scherpe bocht moet nemen en dat je feilloos de knop voor extra ondersteuning weet te vinden. Bij onze Testcenters en fietsenwinkels kun je altijd terecht voor een gratis proefrit en advies op maat. Zo weet je zeker dat je een fiets kiest, waarmee jij en je kind(eren) altijd veilig op de plek van bestemming aankomen.

  De ideale Gazelle gezinsfiets gevonden? Dan bestel je hem heel eenvoudig bij jouw lokale fietsenwinkel. Natuurlijk kun je de fiets via deze pagina ook direct online bestellen in onze shop. Wij leveren hem dan af bij jouw fietsenwinkel en zij maken hem rijklaar voor jou. Zo hou jij weer meer tijd over voor de kinderen. 

  De ervaring van Esmee Noelle

  Een moederfiets, is dat nou echt nodig? Dat was de eerste gedachte van Esmee Noelle toen ze net moeder was geworden. Daar kwam ze al snel op terug. Lees waarom Esmee toch voor een elektrische moederfiets heeft gekozen.