Elektrische fietsen met voorwielmotor

Bij een elektrische fiets met voorwielmotor is de motor van de elektrische fiets gepositioneerd in het voorwiel, de fiets wordt als het ware vooruit getrokken. Onze e-bikes met voorwielmotor zijn voorzien van een Bafang voorwielmotor.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

  Elektrische fiets voorwielmotor

  Onze elektrische fiets met Bafang voorwielmotor levert 30 Nm koppel. Hij is klein, licht van gewicht, zeer efficiënt en zeer stil. Deze motor leent zich dan ook uitstekend voor het stadsverkeer.

  E-bike voorwielmotor

  Kies je bij een voorwielmotor voor een accu onder de bagagedrager, dan biedt dit tegenwicht tegen het gewicht in het voorwiel. De fiets is beter in balans en het gewicht is verdeeld. Een voorwielmotor is te combineren met een naaf en derailleur versnelling. Daarnaast is een voorwielmotor gemakkelijk met verschillende kettingskasten te combineren: gesloten (naafversnelling), open en half open (derailleurversnelling).

  Hoe werkt een voorwielmotor?

  Fietsen met een voorwielmotor hebben de motor subtiel verwerkt in het voorwiel. Dit zorgt voor een soepele ondersteuning. Je ervaart de ondersteuning alsof je vooruit wordt getrokken. Doordat de motor is weggewerkt in het voorwiel zie je bijna niet dat je op een elektrische fiets rijdt. Het gewicht van de fiets is vaak wat lager, waardoor je, mocht de ondersteuning onverwacht wegvallen, vaak gewoon door kunt fietsen.

  Een elektrische fiets met voorwielmotor is vaak uitgerust met een rotatiesensor. Voor een aantal modellen geldt dat ze zijn uitgerust met een rotatiesensor én trapkrachtsensor.

  Waarom een voorwielmotor fiets?

  Bij ons kun je kiezen tussen fietsen met een voorwielmotor of voor een e-bike met middenmotor. Waarom je voor de één of de ander kiest is heel persoonlijk. De één vindt het heel fijn wanneer het zwaartepunt in het midden ligt en de ondersteuning natuurlijk aanvoelt (middenmotor), de ander heeft liever een natuurlijk duwtje in de rug (voorwielmotor).

  Fietsen met voorwielmotor testen

  Wil je onze elektrische fietsen met voorwielmotor eerst testen? Dat kan altijd bij onze Experience Centers in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Haarlem en Waalwijk. Maak van te voren een afspraak, zodat er een Gazelle-adviseur 45 minuten voor je klaar staat. Je kunt ook altijd langs gaan bij onze Gazelle fietsenwinkels. Maak een afspraak voor een proefrit om de Bafang voorwielmotor te ervaren.