AD Fietstest 2024

Het Consumenten Fietstest panel van het AD (Algemeen Dagblad) test jaarlijks onze elektrische fietsen in hun fietstesten. Zo worden de best geteste e-bikes gekozen. Bekijk hieronder onze deelnemers aan deze fietstest en de best geteste elektrische fietsen. 

  • Algemeen Dagblad Fietstest
  • Onafhankelijk testpanel
  • Bekijk best geteste e-bikes

Ultimate C380 HMB wint in AD Fietstest 2024

De e-bike heeft een gemiddeld eindcijfer van een 8,3 van de jury gekregen.

Ook het testpanel was lovend over de Ultimate C380 HMB, zo zeggen zij: “Het is een hele mooie, complete en soepele fiets met automatisch schakelen. Het biedt fijne ondersteuning en prettige versnellingen. Het stuur is compact en het heeft een goed zadel. Ook de vering is lekker.” 

Makki Travel wint in AD Fietstest 2024

Gazelle’s nieuwste elektrische bakfiets mag van de jury een mooie 8 in ontvangst nemen en het predicaat ‘Beste Getest’.  

De jury gaf het volgende commentaar over de Makki Travel: “Geweldige bakfiets, rijdt heerlijk soepel ook met zware belading. Heel mooi en functioneel display met veel handige functies.” 

Makki Load Connect wint in AD Fietstest 2023

Onze  Makki Load Connect wint in de AD Fietstest 2023 'Best getest' in de categorie ‘Elektrische Bakfietsen op twee wielen’ en wordt beoordeeld met een 8!

Wat zegt de consumentenjury: Rijdt lekker, goede variatie in ondersteuning en versnelling. Makkelijke standaard, standaard 3 plaatsen voor kinderen. Goede bagagedrager die achter licht beschermd. Stuurt soepel.

HeavyDutyNL C7+ HMB wint in AD Fietstest 2023

Onze HeavyDutyNL C7+ HMB wint in de AD Fietstest 2023 'Best getest' in de categorie ‘Elektrische Lifestylefietsen’ en wordt beoordeeld met een 8,3!

Wat zegt de consumentenjury: Echt een top fiets! Super goede remmen en een goede motorondersteuning! Aanrader.

Grenoble C7+ HMB wint in AD Fietstest 2023

Onze Grenoble C7+ HMB wint in de AD Fietstest 2023 'Best getest' in de categorie ‘Elektrische stadsfietsen 2.500 tot 3.000 euro’ en wordt beoordeeld met een 8,6!

Wat zegt de consumentenjury: De fiets is gemakkelijk in gebruik en oogt in zijn geheel sterk en degelijk. Handige plaatsing van de standaard, waardoor deze stabiel geparkeerd staat. De motor is geruisloos. De ondersteuning is soepel, en ook zonder ondersteuning trapt de fiets gemakkelijk en prettig.

HeavyDutyNL wint in AD schoolfietstest

Onze HeavyDutyNL C7 HMB wint in de AD Schoolfietstest 2023 'Best getest' in de categorie Elektrische transportfietsen en wordt beoordeeld met een 8,4!

Het testpanel is zeer positief over deze fiets: “Zo ongeveer alles is fijn aan deze fiets” meldt een scholier. “Goed design, fijn zadel, ‘zeer goed in de omgang’ en trekt rustig op voordat hij snelheid maakt, dat is prettig”. Kees Bakker, specialist van de Fietsersbond is het daarmee eens: “Mooie complete transportfiets waar alles aan klopt. Met goede ondersteuning van de Bosch Active line motor, makkelijk uitneembare accu, robuust display, brede dubbele standaard, en goede hydraulische velgremmen.”

Onze Esprit HFB behaalt de derde plaats in de categorie ‘Elektrische Schoolfietsen’ en wordt beoordeeld met een 8,7. 

Chamonix T10 HMS wint Beste Koop

Onze Chamonix T10 HMS wint in de AD Fietstest 2022 'Beste Koop' in de categorie Elektrische toerfietsen en wordt beoordeeld met een 7,8!

Wat zegt de consumentenjury: Wat een mooie fiets en wat een mooie prijs. Geruisloos, prachtig afgewerkt. Krachtige ondersteuning, rijdt ook licht zónder. Minpuntje noemt een enkeling: hij schakelt niet prettig. Maar laten we wel wezen: de Chamonix gebruiken we om te toeren, niet om de Mont Blanc te beklimmen.

Professionele jury: Prima rijdende fiets met goede ondersteuning van de Steps 6100 motor (60 Nm). De derailleurversnellingen bieden ruim bereik. Accu lastig uitneembaar.

HeavyDutyNL C5 HMB wint Best Getest

Onze HeavyDutyNL C5 HMB wint in de Ad Fietstest 2022 'Best getest' in de categorie Elektrische lifestylefietsen €2.500 tot € 3.500 en wordt beoordeeld met een 7,9!

Wat zegt de consumentenjury: Het is prettig instappen op deze Gazelle, en daarna zoef je over de weg als een gazelle. Het testpanel oordeelt: fris design, prettig bedienbare en duidelijke display, geruisloze motor.

Professionele jury: Robuuste voor- en achterdrager, dubbele standaard en stuurblokkering: een echte boodschappenfiets! Dankzij de Performance Line-motor (65 Nm) trek je ook met veel lading makkelijk op. Goede afmontage met onder meer de Gates-tandriem.

Ultimate C8+ HMB Belt wint Best Getest

Onze e-bike Ultimate C8+ HMB Belt wint in de AD Fietstest 2022 'Best Getest' in categorie Elektrisch sportief woon/werkverkeer van €2.500 tot € 3.500 en wordt beoordeeld met een 8.1!

Wat zegt de consumentenjury: Als een blok op de weg, zo stevig en stabiel. Traploze versnelling is wennen, maar daarna prettig. 'Wat een topfiets, echt de winnaar. Nederlands topproduct.' Luxe, sportieve zit, stoer model. Frame is stijf, heeft na- en voordelen.

Professionele jury: 'Uitstekende en fraaie fiets door de combinatie van uitgekiende onderdelen en de licht sportieve fietshouding, die uitnodigt om zelf lekker mee te trappen. Gates-tandriem, hydraulische schijfremmen. Zo ga je elke dag zorgeloos naar je werk.'

Ultimate C380 HMB wint Best Getest

Ook onze e-bike Ultimate C380 HMB wint in de AD Fietstest 2022 'Best Getest' in categorie Elektrisch sportief woon/werkverkeer vanaf € 3.500+ en wordt beoordeeld met een 8.5!

Wat zegt de consumentenjury: Prettig, prima, fijn, super, heerlijk, dat zijn de woorden die veel voorkomen in de 29 beoordelingen van de Gazelle. 'Verrassende fiets met leuk ontwerp.' Krachtige ondersteuning, traploze versnelling, geen al te sportieve zit. Lof!'

Professionele jury: 'Vergeleken met de goedkopere versie van de Ultimate is de C380 luxer afgemonteerd. Door een krachtiger motor, een traploze versnellingsnaaf en een verende voorvork biedt hij meer comfort en trekt hij vlotter vlotter op dan de C8.'

Oudere AD Fietstest winnaars

Bekijk hieronder eerdere winnaars in de AD Fietstest. Bijvoorbeeld in de Fietstest van 2018, 2019, 2020 en 2021. 

AD Fietstest 2021

Koninklijke Gazelle heeft de volgende onderscheidingen

Makki wint 'Best Getest'
Makki wint 'Best Getest'

Onze elektrische bakfiets Makki wint in de AD Fietstest 2021 'Best Getest' en wordt beoordeeld met een 8.7!

Esprit HFB wint 'Beste Koop'
Esprit HFB wint 'Beste Koop'

Onze stadsfiets Esprit HFB wint 'Beste Koop' in AD Fietstest 2021 en wordt beoordeeld met een 7.9!

Ultimate C8+ HMB Belt 'Best getest'
Ultimate C8+ HMB Belt 'Best getest'

Onze Ultimate C8+ HMB Belt in is de AD Fietstest 2021 uitgeroepen tot 'Best getest'

AD Fietstest 2020

Koninklijke Gazelle heeft de volgende onderscheidingen

Paris C7+ HMB Beste Koop
Paris C7+ HMB Beste Koop

Het Algemeen Dagblad roept de Paris C7+ HMB uit tot beste koop. De comfortabele e-bike wordt beoordeeld met een 7,8! 

Grenoble C8 HMB Winnaar beste koop
Grenoble C8 HMB Winnaar beste koop

Deze Grenoble C8 HMB scoort een 8,0 en is daarmee uitgeroepen tot beste koop!

PuurNL HFB wint in AD Elektrische schoolfietsentest
PuurNL HFB wint in AD Elektrische schoolfietsentest

Het Algemeen Dagblad roept de PuurNL HFB e-bike van Gazelle uit tot beste elektrische schoolfiets van het jaar! 

AD Fietstest 2019

Koninklijke Gazelle heeft de volgende onderscheidingen

PuurNL nr 1 schoolfiets
PuurNL nr 1 schoolfiets

De Gazelle PuurNL kreeg de nummer 1-positie onder meer dankzij zijn smalle voor- en achterdrager.

AD Fietstest 2018

Koninklijke Gazelle heeft de volgende onderscheidingen

Gazelle Orange C7+ HMB Winnaar Beste koop
Gazelle Orange C7+ HMB Winnaar Beste koop

De Orange C7+ HMB wordt beoordeeld met een 7.7!

Chamonix T10 HMB Winnaar Best Getest
Chamonix T10 HMB Winnaar Best Getest

Chamonix wordt beoordeeld met een 8,5!