ANWB Fietstesten

Regelmatig organiseert de ANWB fietstesten waar onze fietsen aan deelnemen. Ontdek welke van onze fietsen genomineerd zijn of prijzen hebben gewonnen.

Medeo T10 HMB krijgt een 7,6!

De jury van de ANWB E-biketest 2024 is heel enthousiast over de Medeo T10 HMB:

'De Medeo van Gazelle is een sportieve fiets, tot in de detail afgewerkt. De zithouding en brede banden zorgen voor het sportieve karakter. Je levert daarmee iets in op zitcomfort, maar daartegenover staat dat dit je ideale reisgenoot is in berg- en heuvelachtig gebied. De derailleurversnellingen zorgen voor groot schakelgemak, maar vergeet niet: regelmatig schoonmaken en onderhoud is bij dit versnellingssyteem een must.'

ANWB E-bike test

In de grootste e-biketest van Nederland heeft de ANWB 20 modellen grondig getest op remkracht, actieradius, stabiliteit en elektrische ondersteuning.

Paris C7 HMB krijgt een 7!

De elektrische fiets Paris C7 HMB is getest door ANWB Kampioen en kreeg daarbij het eindoordeel van een 7,8! De fiets wordt geroemd om de actieradius, ondersteuning op vlak terrein, remmen, comfort en stabiliteit. Voor de actieradius kreeg deze fiets zelfs een 9!

Winnaar ANWB E-bike test 2019!

De Gazelle Grenoble C7+ HMB presteert goed op alle testonderdelen, van actieradius tot comfort tot elektrische ondersteuning tot stabiliteit, aldus de eindconclusie van de ANWB E-biketest 2019. De fiets wint met een eindcijfer van 8,4.  

Uit de test blijkt dat de fiets zeer hoog scoort op stabiliteit (10), daarnaast krijgt de constructie/onderdelen een 9,2! Actieradius met de geteste accu (500 wh, platina) krijgt een 8,5. Comfort/rijhouding en remmen scoren een 8,1. Daarnaast zijn de testers ook te spreken over de elektrische ondersteuning, het display en het gebruikersgemak daarvan. Al met al een terechte winnaar!

ANWB E-bike test 2015

De ANWB heeft de grootste e-bike test van Nederland uitgevoerd: 20 modellen met middenmotor, 120 testrijders, 1.000 ritjes en 3.200 km. Elke elektrishe fiets is op 42 onderdelen beoordeeld, waaronder de elektrishe ondersteuning, stabiliteit en een remmentest. 

Gazelle Orange C7 HM

De testers van de ANWB E-bike test geven aan dat de Orange C7 HM een prettige en krachtige ondersteuning geeft en bij uitstek geschikt is voor heuvelachtig terrein. Ook de zeer korte laadtijd van de accu (ca. 3 uur), de gesloten kettingkast en het stijve frame worden als pluspunt gezien.

Beoordeling ANWB

Uit de praktijktest blijkt dat het gebruiksgemak van de Orange C7 HM en het display met goed worden beoordeeld. De rij-eigenschappen en het comfort zijn redelijk tot goed, net als de elektrische ondersteuning.

Ook de vakmannen mochten hun oordeel geven. Zij vinden de constructie en afwerking goed, net als de accucapaciteit en de laadtijd van de accu. De Orange C7 HM wint in de categorie Beste E-Bike tot € 2500,-.

De testers van de ANWB E-bike test geven aan dat de Orange C7 HM een prettige en krachtige ondersteuning geeft en bij uitstek geschikt is voor heuvelachtig terrein.