GIO Award

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2017

De jaarlijkse toekenning van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO) wordt georganiseerd door Designlink. Tijdens de Dutch Design Week werden alle inzendingen tentoongesteld. Daarnaast reikten zij de eerste ‘Design Value Awards’ en de GIO Awards uit. Gazelle mag twee fietsen de Erkenning GIO geven!

N⁰1 wint GIO Award 2021

Dit jaar zijn is de Good Industrial Design (Goed Industrieel Ontwerp) award naar onze N⁰1 gegaan! We hebben deze award gewonnen samen met StudioMOM.

De jury nomineerde 17 inzendingen in 6 categorieën voor een speciale onderscheiding voor het product dat als beste het volledige en veelzijdige verhaal van ‘goed industrieel ontwerp’ vertelt.

De CityGo is een typische stadsfiets van Gazelle. De fiets wordt geleverd met een ringslot én een kettingslot, dat opgeborgen kan worden in een special compartiment.

Gazelle CityGo C3

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2017

De CityGo is een typische stadsfiets van Gazelle. De fiets wordt geleverd met een ringslot én een kettingslot, dat opgeborgen kan worden in een special compartiment. De voorlamp is geïntegreerd  in het aluminium frame en het achterlicht is ondergebracht in de bagagedrager, wat de kans op beschadiging minder maakt en diefstal voorkomt.

Gazelle CityZen C8+ HMB

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2017

De CityZen C8+ HMB is de lichtste elektrische Gazelle. Met zijn Bosch middenmotor heeft deze fiets een bereik van 180 kilometer. De fiets is voorzien van hydraulische Shimano schijfremmen. De verende voorvork, brede banden en ergonomische handvatten zorgen ervoor dat je comfortabel fietst. 

De CityZen C8+ HMB is de lichtste elektrische Gazelle. Met zijn Bosch middenmotor heeft deze fiets een bereik van 180 kilometer.
Gazelle lijkt bij de ontwikkeling van zijn Ami C8 HMS elektrische fiets de groep actieve senioren voor ogen te hebben gehad. Door de brede en lage instap kunnen ze makkelijk op- en afstappen.

Ami C8 HMS

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2017

Gazelle lijkt bij de ontwikkeling van zijn Ami C8 HMS elektrische fiets de groep actieve senioren voor ogen te hebben gehad. Door de brede en lage instap kunnen ze makkelijk op- en afstappen. De configuratie van het frame is zodanig dat de berijder beide voeten op de grond kan zetten. De laaggeplaatste Shimano middenmotor draagt ook bij an de stabiliteit van de fiets. 

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2016

Bekijk ook onze winnaars van de GIO Award 2016.

Gazelle Orange C8 HMB

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2016

Wat wordt er gezegd over deze winnaar? "Deze e-bike heeft een vernieuwd frame dat nog stijver is en voor prettige rijeigenschappen zorgt. De middenmotor is laag geplaatst voor een optimaal zwaartepunt. Het frame is 30% stijver waardoor alle energie op de pedalen zorgt voor een zeer stabiele wegligging en dito wat betreft de wendbaarheid."

Deze e-bike heeft een vernieuwd frame dat nog stijver is en voor prettige rijeigenschappen zorgt. De middenmotor is laag geplaatst voor een optimaal zwaartepunt.
De CityZen C8 is een typische woon-werkfiets die een rit van en naar kantoor nog prettiger maakt en uitnodigt om langere afstanden fietsend te overbruggen.

Gazelle CityZen C8

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2016

"De CityZen C8 is een typische woon-werkfiets die een rit van en naar kantoor nog prettiger maakt en uitnodigt om langere afstanden fietsend te overbruggen. Het winnende model heeft een duurzame riemaandrijving van Conti en is daarmee een stuk lichter en stiller dan een fiets met een traditionele ketting. De onderhoudsarme fiets heeft krachtige, hydraulische schijfremmen van Shimano die voor meer rijcomfort en extra veiligheid zorgen."

Gazelle Esprit C3

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2016

Erkenning was er ook voor de Esprit C3, de typische stadsfiets met oversized aluminium buizen, krasbestendige lak en dichte kettingkast.

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2016 Gazelle Esprit C3