iF Design awards Fietstest

Gazelle wint iF Design Award

De iF Design Awards worden jaarlijks toegekend door iF International Forum Design GmbH uit Hannover, de oudste onafhankelijke designorganisatie ter wereld. Verdeeld over diverse categorieën zijn er elk jaar meer dan 6000 inzendingen uit 70 landen.

Best of bicycles 2017-2021

Elk jaar sturen wij een aantal van onze nieuwe fietsen in voor de iF Design Awards en meestal winnen wij de award! Doordat we elk jaar meedoen en winnen hebben wij nu de 'Best of Bicycle award' gewonnen. Dit betekent dat van alle 92 fietsmerken die elk jaar deelnemen wij de meest bekroonde fietsen hebben! 

Best of bicycles 2017-2021

Eclipse C380 HMB wint de iF Design Award 2023

De Eclipse C380 HMB is al bij de lancering een prijswinnend model. De award geldt als een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Met name het conceptidee, ontwerp en onderscheidende karakter van de Eclipse C380 HMB hebben de jury overtuigd.

Avignon C380 HMB Ltd wint iF Design Award 2022!

De jury roemde vooral de wijze waarop het concept van een comfortfiets is vertaald in de strakke vormgeving. De moderne lakkleur pebble grey mat onderstreept het design. Uniek is het aantal maatopties, van XS (46 cm) tot en met XXL (65 cm), waarbij de laatste maat nieuw is voor een fiets met lage instap.

No1 wint iF Design Award 2021!

De jury was buitengewoon positief over het product idee, het onderscheidend vermogen, de vorm en de functionaliteit van deze speed pedelec. De fiets heeft een Bosch middenmotor (Performance Line Speed) en een standaard accu van 625 wh. 

Je kunt deze fiets zelf samen stellen in onze configurator. Kies kleur, framemaat, stuurpen en accu. Je kunt ervoor kiezen om een dubbele accu (500 wh extra) te laten plaatsen. Zo kun je nog verder fietsen. Deze Connected bike is heeft de nieuwste anti-diefstaltechnologie. En je bekijkt alles via de Gazelle Connect app.

Chamonix C5 HMS wint de iF Design Award 2021!

Onze Chamonix kreeg veel punten van de jury voor de vorm en functionaliteit. Deze elektrische fiets heeft een Shimano Steps intube-accu in de onderbuis. Dit zorgt ervoor dat het zwaartepunt lager is en hierdoor worden de wegligging en het rijgedrag als prettig ervaren. De verstelbare stuurpen zorgt ervoor dat je makkelijk kunt wisselen tussen een comfortabele en een sportieve zithouding. De Nexus 5-versnelling en riemaandrijving geven de e-bike een onderhoudsarm karakter.

Makki Load wint iF Design Award 2020

De Makki is ontworpen met input van ouders en kinderen als uitgangspunt. Er is alle aandacht gegeven aan veiligheid en comfort, voor zowel jou als je kleintje(s). En met een doordacht pakket aan accessoires durf je het aan je tweede auto te vervangen voor Makki. De Makki Load is verkrijgbaar vanaf januari 2021 en is vanaf november te testen in onze Experience Centers!

Ultimate C8+ HMB wint iF Design Award 2019

Het juryrapport van iF design over onze winnende Ultimate C8+ HMB: “Comfort en sportief lijken een tegenstelling te zijn maar de Ultimate (C8+ HMB) bewijst het tegenovergestelde. Dit wordt duidelijk in het design, in z’n sportieve lijnen en ronde vormen voor het comfort.

De integratie van de bovenbuis, voorvork, onderbuis en bracket komen vloeiend bijeen en bepaalt het design en de hanteerbaarheid. De Ultimate is stabiel bij hoge en lage snelheden met grote manoeuvreerbaarheid en lage weerstand.

De actieve zitpositie is ideaal voor woon-werk verkeer of toertochten. Design, prestaties en kwaliteit zijn sleutelwoorden voor de Ultimate. Alle componenten zijn geselecteerd op hun duurzaamheid en hoge kwaliteit om het fietsplezier te vergroten.”

Grenoble Elite wint iF Design Award 2019

Gazelle kreeg van de 67 juryleden - stuk voor stuk onafhankelijke experts van over de wereld - een iF Design Award toegekend voor de elektrische Grenoble C7+ HMB Elite.

“Balans en comfort zijn de trefwoorden voor de Elite. De in het frame geïntegreerde batterij zorgt niet alleen voor een eenvoudige en veilige op- en afstap, maar ook voor een betere gewichtsverdeling en daarmee voor een optimaal weggedrag.

Ook veiligheid speelt een belangrijke rol. Zo beschikt deze fiets over de nieuwste versie van de innovatieve Fendervision-verlichting. De krachtige LED’s zijn niet alleen van voren en van achteren zichtbaar, maar ook van opzij. Zo dragen ze bij aan extra veiligheid.

Bovendien is de verlichting stijlvol geïntegreerd in het spatbord. De comfortabele zithouding, het design en alle componenten zorgen samen voor een optimale fietservaring. Bij de Elite gaan functie en design hand in hand,” aldus het juryrapport.

iF Design Award 2018

De iF Design Award is internationaal een prestigieuze designprijs. Voor dit jaar waren er ruim 6.400 inzendingen uit 54 verschillende landen. De 63 juryleden namen drie dagen de tijd om deze te beoordelen en bekroonden uiteindelijk 2 Gazelle-fietsen met een gouden award. Op vrijdag 9 maart ontvangt Gazelle de gouden iF Award in het Zuid-Duitse München.

CityGo wint iF Design Award 2018

De beoordeling van de jury:

De tweede erkende fiets is de CityGo. Deze stadsfiets is bedoeld voor alledaagse verplaatsingen, zoals ritten naar het werk en de supermarkt. De fiets is dubbel beveiligd met een ring- en kettingslot. In een opbergcase ter hoogte van het bracket kunnen fietsers het kettingslot wegstoppen.

Ami C8 HMS wint iF Design Award 2018

De beoordeling van de jury:

De Ami C8 HMS is de elektrische fiets waarmee iedereen met een vertrouwd gevoel kan e-biken. De wielmaat is iets kleiner en de instap is breder en lager dan bij doorsnee e-bikes. Dat maakt het op- en afstappen gemakkelijker. De Ami C8 HMS heeft een middenmotor van Shimano Steps.