E-bikes zakelijk leasen

Zoek je een snelle en duurzame manier om naar je werk te reizen? Wat dacht je van een e-bike zakelijk leasen? Het concept is vrij eenvoudig. Gedurende je contractperiode van 36 maanden leen je een gloednieuwe fiets en betaal je een vast bedrag per maand. Hierdoor krijg je niet direct met grote investeringen te maken en kun je de fiets na afloop van je contract gemakkelijk retourneren.

De voordelen van e-bike zakelijk leasen zijn bovendien niet mis: je kunt rekenen op een goede verzekering, pechhulp, service, onderhoud en reparaties. Op dit moment is het bij Gazelle nog niet mogelijk om een e-bike zakelijk te leasen. Private lease is wel mogelijk. 

Elektrische fiets zakelijk leasen

Wanneer je een elektrische fiets zakelijk least, moet je uiteraard nog een paar stappen ondernemen voordat je daadwerkelijk de weg op kunt. Bijvoorbeeld je elektrische fiets en accu kiezen en de bijhorende opties. 

Je kunt je aanvraag indienen via je werkgever indien die heeft aangegeven mee te doen met de lease fiets van de zaak. Je krijgt dan alle informatie van je werkgever. Het contract van je lease-fiets komt namelijk op naam van je werkgever. Er zijn een aantal scenario's mogelijk:

  • Werkgever betaalt de volledige leasekosten
  • Werkgever draagt een deel bij
  • Werkgever faciliteert alleen het proces, kosten zijn voor eigen rekening.

In scenario 2 en 3 is het mogelijk om (een deel van) het leasebedrag in te houden van je brutoloon. 

Elektrische fiets leasen zakelijk belastingdienst

Elektrische vervoersmiddelen zoals de e-bike hebben een streepje voor bij de overheid. Hierdoor kun je als werknemer je elektrische fiets ook steeds vaker voor privédoeleinden inzetten. Denk aan een boodschapje doen of het ophalen van je kinderen. Reken in dit geval wel met een extra bijtelling van 7% van de adviesprijs van jouw e-bike.

Voordelen elektrische fiets leasen via werkgever

Het leasen van je elektrische fiets via je werkgever, werk of bedrijf brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Zo bestaan er leasecontracten inclusief vele extra’s zoals afleverkosten of service & onderhoud. Daarnaast kun je helemaal zelf bepalen aan welke eigenschappen jouw nieuwe e-bike moet voldoen.

En indien nodig, kun je door heel Nederland gemakkelijk gebruik maken van de pechhulp van FietsNed. Ontdek of ook jij in aanmerking komt voor een handige lease e-bike van Gazelle. Let op: het zakelijk leasen van een (elektrische) fiets is bij Gazelle op dit moment niet mogelijk. Wel kun je ervoor kiezen om een e-bike via private lease aan te schaffen.