Zakelijk leasen van een elektrische fiets

Ben je op zoek naar een snelle en duurzame manier om naar je werk te reizen? Dan is het zakelijk leasen van een elektrische fiets iets voor jou. Dit werkt net als een leaseauto. Je werkgever betaalt (een deel) van de kosten van de e-bike en jij krijgt een compleet leaseplan. Daardoor hoef je je nooit meer zorgen te maken om je elektrische fiets!

Hoe werkt zakelijke e-bike lease?

Het zakelijk leasen van een e-bike bij Gazelle werkt net zoals elke zakelijke fietslease. In het kort volg je deze stappen:

 1. Vul het contactformulier voor zakelijke lease in
 2. Wij nemen contact met jou en je werkgever op
 3. Je werkgever geeft toestemming voor de fietslease
 4. Jij ontvangt een bestelcode
 5. Stap de dichtstbijzijnde Gazelle-dealer binnen en kies je e-bike uit
 6. Onderteken het digitale contract en je kunt direct wegfietsen! 

Wie is de eigenaar van de elektrische fiets bij zakelijke lease?

Als je een fiets leaset, blijft Gazelle de eigenaar gedurende de contractperiode. Daardoor is het niet verplicht voor jou of je werkgever om de e-bike over te nemen als het contract afloopt. Het contract zelf staat op naam van je werkgever.  

Wat kost het zakelijk leasen van een elektrische fiets?

Het leasebedrag is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de prijsklasse van je nieuwe e-bike en de duur van het contract. Je spreekt ook met je werkgever af wie het vaste maandbedrag precies betaalt. Er zijn drie mogelijkheden:

 1. Je werkgever betaalt het volledige leasebedrag
 2. Jij en je werkgever betalen allebei een deel van het leasebedrag
 3. Jij betaalt de volledige kosten, je werkgever faciliteert alleen het proces

In scenario 2 en 3 is het mogelijk om (een deel van) het leasebedrag in te houden van je brutoloon. In het maandbedrag zit het volgende inbegrepen:

 • Aflevering aan huis of kantoor
 • Fietsverzekering
 • Pechhulp
 • Service
 • Onderhoud
 • Reparaties

Krijg ik bijtelling op een elektrische leasefiets in 2020?

Bij Gazelle heb je ruime keuze in e-bikes om via je werkgever te leasen. Ben je op zoek naar een stoere transportfiets? Dan is onze PuurNL HFB wellicht iets voor jou. Kies je liever voor gemak met traploos schakelen? Onze Orange C310 HMB staat voor je klaar! Bekijk ons overzicht voor alle elektrische leasefietsen.

Ontdek de voordelen van een zakelijke lease e-bike

Een elektrische fiets leasen via je werkgever was nog nooit zo simpel en voordelig. Je profiteert namelijk van de volgende voordelen:

 • Zelf je favoriete e-bike uitzoeken
 • Fiscaal aantrekkelijke bijtellingsregeling vanaf januari 2020
 • Regelmatige onderhoudsbeurten en gratis pechhulp en reparaties
 • Meer dan 800 servicepunten in Nederland waar je gebruik van kunt maken

Meld je aan voor een zakelijke elektrische fietslease

In 2020 is een elektrische fiets van de zaak een slimme keus. Schrijf je in via het contactformulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

Bij Gazelle vinden we dat iedereen op een mooie elektrische fiets moet kunnen rijden. Is zakelijke lease niets voor jou? Dan kun je bij ons ook terecht voor private lease van een e-bike. Kopen of financieren behoren ook tot de mogelijkheden. Zo kan iedereen genieten van de kwaliteit die je van Gazelle gewend bent.