Gazelle blog

Ben je benieuwd naar de verhalen achter onze (elektrische) fietsen, leuke verhalen, nieuwtjes en anders nieuws van Koninklijke Gazelle? Lees onze blog en blijf op de hoogte.

Op zoek naar een perfecte Valentijnsdate? Ga fietsen!

14 februari 2018

Vergeet relatiesites, datingapps, het traditionele diner en vlugge speeddates. Mensen die tevergeefs op allerlei manieren hebben geprobeerd om te daten en nu eindelijk een relatie willen aangaan, kunnen het beste op de fiets te stappen. Een actieve fietsrit door de natuur is namelijk de manier bij uitstek om te daten. Consumatics analyseerde in opdracht van Gazelle diverse wetenschappelijke onderzoeken en komt nu tot deze conclusie.

Nederland kiest vaker en vaker voor speed pedelec

11 september 2017

Ga maar eens de straat op als werkend Nederland koers zet richting kantoor. Valt het je ook op dat steeds meer forenzen kiezen voor de speed pedelec? De speed pedelec, de snelle variant van de inmiddels vertrouwde e-bike, ondersteunt tot maximaal 45 kilometer per uur. Daarmee maakt deze elektrische tweewieler het mogelijk om ook de wat langere afstanden fietsend af te leggen.

8 vette redenen om stage te lopen bij Gazelle

9 augustus 2017

Volg jij een opleiding op het gebied van marketing en ben je op zoek naar een toffe stageplaats? Ben jij nieuwsgierig naar onze wereldberoemde fietsen en hoe wij deze in de markt zetten? Houd jij van afwisselend en ben jij een kei in 'online'? Kies dan voor een stage bij Gazelle. 

Bekijk de 8 vette redenen om bij ons stage te lopen.

Daarom verkiezen we de fiets boven de auto...

5 mei 2017

Sinds anderhalf jaar rijden er meer dan acht miljoen auto’s in Nederland rond. Nog altijd is dat aantal groeiende. Het is een weinig duurzame situatie, die onherroepelijk tot problemen gaat leiden. Nog even en er is geen doorkomen meer aan in steden. Files, oponthoud en gebrek aan parkeerruimte zijn het logische gevolg. En wat dacht je van de effecten op onze gezondheid? Met al die voertuigen op een kluitje hap je op straat in onsmakelijke uitlaatgassen. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen van het verkeerslawaai dat al die ronkende motoren produceren.

Fietsende kinderen zijn taalkanjers

17 maart 2017

Een kleuter die voor het eerst zonder zijwieltjes rondfietst. Voor veel ouders is dit een ‘Facebook-momentje’ dat ze snel met familie, vrienden en bekenden willen delen. Dat valt te begrijpen. Het is iets waar je als ouder trots over kunt vertellen. Op het moment suprême, maar ook jaren nadien. Je weet je nog precies te herinneren hoe je het fietsen hebt aangeleerd en hoe graag je kind er vervolgens op uit trok. Met de fiets ging een wereld open.

Eerste Learn & Connect-dag schot in de roos

7 maart 2017

Vrijdag 17 februari was het zover: de eerste Learn & Connect-dag met de Gazelle dealer vond plaats. Veertig medewerkers van Gazelle trokken naar dealers in het land om hen te ondersteunen en om zo veel mogelijk van hen en hun klanten te leren.

'Gouden regels' voor het gebruik van fietsaccu's

24 november 2016

Om zo lang mogelijk van je fiets (en dus ook jouw fietsaccu) te genieten, is het van belang om de fietsaccu goed te onderhouden. In de praktijk is een maximale levensduur van zo’n 4-5 jaar realistisch. Maar wat moet je er nu voor doen om deze maximale levensduur te bereiken?

Fietsen voor je gezondheid

16 november 2016

Even de benen laten malen, alle werkstress van je af laten glijden. Personeel dat structureel op de fiets naar kantoor gaat en ’s avonds weer terugtrapt, weet hoe fijn het is. En gezond. Steeds meer onderzoeken onderstrepen het gezondheidsvoordeel van fietsen. Onder meer deze nieuwe Deense studie: onderzoekers analyseerden data van 45.000 Deense fietsforensen en recreatieve fietsers. De bewegers hadden na twintig jaar 11 tot 18 procent minder hartaanvallen in vergelijking met niet-fietsers.

Gazelle en Spinnin' Records

20 oktober 2016

Wat volgens buitenlanders een typisch Nederlands exportproduct is? Precies: de fiets. Echter zullen zeker de jongere generaties ons land ook snel met dance in verband brengen. Nederland is immers al jaren toonaangevend in dit muziekcircuit. Jongeren uit binnen- en buitenland weten de nieuwe, Amsterdamse pop-up store van Spinnin’ Records, wereldwijd het grootste platenlabel op het vlak van dancemuziek, moeiteloos te vinden. Om het nog meer een Nederlands tintje te geven staat er een Gazelle-fiets voor de winkeldeur.

Gazelle CityZen: Zen en toch sportief door de stad

18 oktober 2016

Wel eens nagedacht over hoe belangrijk een wendbare fiets is in de stad? Ja natuurlijk, want als jij op jouw fiets zit, ga je snel. Je hebt een doel voor ogen. En je gaat erop af als een leeuw op een antilope. Door de stad weet je elk obstakel te omzeilen, want jij bereikt jouw doelen en laat je door niemand tegenhouden. Daarom heb jij de Gazelle CityZen nodig. Een facilitator van jouw geluk.

Gazelle Ultimate

12 oktober 2016

Ben jij een connaisseur? Weet jij wat echt genieten is en neem je nooit genoeg met minder? Als alleen het beste goed genoeg is. En jouw rijplezier afhangt van de fiets die je gebruikt. Dan kies jij voor een Gazelle Ultimate.

Bij een Gazelle Ultimate is aan alles gedacht. De fietsen zijn met de hand afgewerkt, hebben de beste onderdelen en zien er geweldig uit. Aandacht voor de kleinste details zorgen voor een luxe uitstraling en garandeert kwaliteit. Op welk moment pak jij jouw Ultimate?

Dorian - Vriend van de wind

17 augustus 2016

Het is een verademing. Even geen Portugees-Braziliaans waarin je wordt aangesproken, maar ‘gewoon’ Nederlands. De gemiddelde inwoner van Rio de Janeiro kan geen woord Engels. Taxichauffeurs, hoteliers, obers op de terrassen aan de Copacabana; ze hebben Google Translate standaard op hun smartphone geladen om contact te kunnen maken met het leger toeristen in de olympische stad.

Gazelle PUUR_NL: goed in wat er écht toe doet

16 augustus 2016

Nu het zonnetje schijnt wil je niets liever dan chillen in het park. Dekentje op de grond en relaxed een balletje trappen. Maar hoe kom je op dat grasveld? Op een Gazelle die bij jouw leven past: de PUUR_NL.

Deze fiets ziet er gewoon goed uit. Want laten we eerlijk zijn: het zit ‘m in de details. Je kan niet uren voor de spiegel staan en op een barrel aan komen zetten. Je wilt een fiets die dezelfde uitstraling heeft als jij.

De nieuwe Gazelle Orange

11 augustus 2016

De Gazelle Orange is compleet vernieuwd! Met een strakker design, meer comfort en geïntegreerde motor is de Gazelle Orange een lust om te zien. En je hebt al een elektrische Orange vanaf slechts € 1849. Bekijk, rijd en beoordeel zelf het vernieuwde model.

Gazelle toont met Nº1 de fiets van de toekomst

20 juni 2016

Samen met het wereldberoemde designbureau Giugiaro Design laat Koninklijke Gazelle zien hoe de fiets van de toekomst eruit ziet. Dat doet ze met de lancering van de Nº1, een connected e-bike die ondersteuning biedt tot 45 kilometer per uur. Deze fiets, een combinatie van Italiaans design en Hollands rijcomfort, is een concept. Hierop experimenteert Gazelle met geavanceerde toepassingen die de komende jaren gemeengoed worden.

Vind je winkel

Een nieuwe (elektrische) fiets kopen doe je altijd in een Gazelle fietsenwinkel. Met 1100 fietsenwinkels in Nederland staat er altijd een Gazelle-dealer voor je klaar. 

Help mij kiezen

Welke fiets past bij jou? Wij helpen je je ideale (elektrische) fiets te vinden. Selecteer in de handige filter jouw voorkeuren en bekijk de fietsen die hierbij passen.

Experience Center

Proefrit maken? Een bezoek aan onze Experience Centers is de perfecte manier om onze (elektrische) fietsen te zien en te testen. 

Finance & Lease

Met Finance & Lease fiets je een nieuwe Gazelle voor een vast bedrag per maand. Een prima manier om een nieuwe fiets te rijden zonder in één keer te betalen.