Zonnestroomproject

Meest duurzame fietsfabriek van Nederland

Gazelle krijgt de meest duurzame fietsfabriek van Nederland. Op het dak van de fabriek in Dieren worden zonnepanelen geïnstalleerd. Mensen uit Dieren, het vertrouwde thuis van Gazelle in al die 125 jaar dat het merk bestaat, moeten een graantje kunnen meepikken. Dat geldt ook voor mensen buiten Dieren met dezelfde postcode. 

Zonnestroomproject

In oktober 2017 maakt Gazelle openbaar dat het 20.000 vierkante meter dak zal gaan vullen met zonnepanelen. Met de groene energie die het daarmee opwekt kunnen de bewoners van Dieren en omstreken profiteren van vijftien jaar rendement en een lagere energie rekening. Lees hier meer over Postcodestroom

Postcodestroom MVO Gazelle Dieren
Zonnepanelen Koninklijke Gazelle gemeente Rheden

Gemeente Rheden

Wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden is enthousiast over het initiatief van Gazelle. “Het sluit heel mooi aan bij de duurzame ambities van de gemeente. De uitdaging is om onze energievoorziening om te buigen van fossiel naar duurzaam. Deze zogenaamde energietransitie is echt een maatschappelijke opgave waarvoor we iedereen nodig hebben; bedrijfsleven, scholen, inwoners, overheid. Dat Gazelle hierin haar verantwoordelijkheid neemt, is geweldig. Om die reden steunen we het project en hebben wij besloten de eerste tien zonnepanelen af te nemen”.