Werkkostenregeling

Werkkostenregeling

Nog eenvoudiger een fiets van de zaak

Fluitend op een nieuwe Gazelle naar het werk, van het werk. Dat is niet alleen bevorderlijk voor het milieu, maar ook veel gezonder. En met de nieuwe werkkostenregeling is een Gazelle van de zaak nu nog eenvoudiger geregeld. Voor werknemer én werkgever. Gazelle geeft een duidelijke uitleg over de werkkostenregeling.

Bekijk hieronder alle voordelen!

Wat zijn de mogelijkheden?

Vanaf 1 januari 2015 kan jouw werkgever het budget voor een nieuwe Gazelle bepalen. Jij, als werknemer, komt daarnaast, zelfs met de fiets, in aanmerking voor een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer; dat kan ook binnen een straal van tien kilometer. Met de kilometervergoeding kun je bijvoorbeeld een nieuwe Gazelle financieren. Je werkgever kan jou een renteloze lening aanbieden en dit terug laten betalen met de reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer.

De werkkostenregeling biedt tal van mogelijkheden om voordelig een nieuwe Gazelle aan te schaffen via je werkgever.

Belangrijkste verschillen

Belangrijkste verschillen

Tussen de oude en de nieuwe regeling

De nieuwe werkkostenregeling is een stuk eenvoudiger en overzichtelijker te hanteren dan het oude ‘fietsplan’. Je hoeft niet meer te verantwoorden aan de fiscus dat de fiets daadwerkelijk gebruikt wordt voor woon-werk verkeer.

Daarnaast was in het oude ‘fietsplan’ het budget van een nieuwe fiets begrensd op €749, die limiet is in de nieuwe regeling komen te vervallen. Dit biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld een elektrische Gazelle van de zaak. Zo wordt naar het werk fietsen nóg leuker, ook voor grotere afstanden.

Voordeel voor werknemers

Ook als jouw werkgever geen fiets van de zaak aanbiedt kun je voordeel behalen met de nieuwe werkkostenregeling. Zo kun je tot wel € 0,19 per kilometer reiskostenvergoeding krijgen; onbelast. Ook als je binnen een straal van tien kilometer van het werk woont.

Een mooie kans om voordelig een nieuwe Gazelle te financieren. Download de brochure voor meer informatie of om mee te nemen naar je werkgever.

Download de WKR brochure
Vordeel voor werknemers
Voordelen voor werkgevers

Wijzigingen Werkkostenregeling

De talloze ingewikkelde regels rondom vergoedingen en verstrekkingen zijn vereenvoudigd in de nieuwe werkkostenregeling. Als werkgever mag je nu 1,2% van de totale loonsom onbelast schenken aan jouw personeel. Dit budget heet “de vrije ruimte”.

Daarnaast ben je niet meer verplicht om de uitgaven binnen de vrije ruimte richting de Belastingdienst te verantwoorden. Je hoeft het dus niet meer aannemelijk te maken dat de fiets echt voor het woon-werkverkeer wordt gebruikt. Zo kun je veel eenvoudiger een nieuwe Gazelle aan jouw medewerkers schenken.

Ontdek alle wijzigingen of  voor meer informatie.

Download de WKR brochure

Hoge loonsom? Grote kansen!

1,2% van de loonsom vrij te besteden

In de nieuwe werkkostenregeling mag de werkgever voor een groot deel zelf bepalen wat zij aan werknemers schenken, zolang het budget onder 1,2% van de totale loonsom blijft. Zo hebben bedrijven met een grote loonsom veel mogelijkheden om fietsen te stimuleren. Zo kan de werkgever bijvoorbeeld iedere medewerker voorzien van een volledig vergoedde (elektrische) Gazelle.

Grote kansen
Renteloze lening

Renteloze lening

Voordeel zonder vrije ruimte

Het rentevoordeel van een personeelslening voor de aanschaf van een (elektrische) Gazelle valt onder de nihilwaarderingen. Werkgevers kunnen probleemloos een renteloze lening aanbieden en dit bijvoorbeeld terug laten betalen met de reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. Zo genieten de medewerkers van optimaal voordeel.

Vind je winkel

Een nieuwe (elektrische) fiets koop je in een Gazelle fietsenwinkel. Er staat altijd een Gazelle-dealer voor je klaar.

Help mij kiezen

Welke fiets past bij jou? Wij helpen je je ideale (elektrische) fiets te vinden. Selecteer in de handige filter jouw voorkeuren en bekijk de fietsen die hierbij passen.

Experience Center

Proefrit maken? Een bezoek aan het Experience Centers is de perfecte manier om onze (elektrische) fietsen te zien en te testen.

Finance & Lease

Met Finance & Lease fiets je een nieuwe Gazelle voor een vast bedrag per maand. Een prima manier om een nieuwe fiets te rijden zonder in één keer te betalen.

Vergelijk fietsen