8 vette redenen om stage te lopen bij Gazelle!

6 september 2017
Fietsen Fietsen

Volg jij een opleiding op het gebied van marketing en ben je op zoek naar een toffe stageplaats? Ben jij nieuwsgierig naar onze wereldberoemde fietsen en hoe wij deze in de markt zetten? Houd jij van afwisselend en ben jij een kei in 'online'? Kies dan voor een stage bij Gazelle. Bekijk de 8 vette redenen om bij ons stage te lopen.

8 vette redenen waarom je bij Gazelle wilt stagelopen:

  • Je kunt de hele dag fietsen! Wij hebben zelfs een bureau met een fiets eraan, zodat je kunt werken én bewegen ;-);
  • Je kunt je energie kwijt in onze wekelijkse bootcamp sessie;
  • Online is laat maar zeggen echt jouw ding. Maar ook voor gave offline projecten deins je niet terug;
  • Bij ons heb je de beste bonenkoffie van Dieren, die wij ook voor jou halen. Je bent onderdeel van ons team en gaat niet de hele dag koffie halen en kopiëren in onze printerhoek;
  • Je kan altijd de laatste trendy fiets testen op onze eigen testbaan;
  • Facebooken tijdens werktijd mag, is zelfs verplicht;
  • Als je bij ons werkt ben je onderdeel van een gezellig, jong team en mag je mee uiteten, borrelen of naar andere leuke events;
  • Voel je je aangesproken en ben je op zoek naar een gave (Online) Marketing Communicatie stage? Niet meer verder zoeken, wij zoeken jou!

Wil je weten hoe een stage bij ons er nou echt uit kan zien? Lees dan hieronder de blog van één van onze stagiaires.

Summer Fargaly - januari 2017

Op 22 augustus ben ik met mijn stage gestart op de afdeling Marketing van Koninklijke Gazelle. Ik zit samen met één andere stagiaire en zes collega’s van de Marketingcommunicatie afdeling. De andere stagiaire studeert ook aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, maar we kennen elkaar nog niet. Vandaag zijn wij voornamelijk bezig geweest met het in orde maken van het papierwerk. Er moesten contracten getekend worden en papieren worden ingevuld. Zodra alles in orde was konden wij inloggen en aan de slag op de computer.

De stagiaires beheren de marketingmail van Gazelle en beantwoorden de inkomende telefoontjes. Omdat de telefoon niet de hele dag door gaat en de marketingmail je ook niet je hele dag bezig houdt, helpen wij collega’s hier en daar door kleine taakjes op te pakken. Om 17:00 hebben wij afgerond en zo kwam onze eerste stagedag bij Gazelle tot zijn einde.

Dag 2 bij Gazelle

Op 23 augustus is mijn tweede stagedag van start gegaan. Het is even wennen om weer elke dag zo vroeg op te staan. Wij hebben gelijk wat te doen, want er zijn weer wat mailtjes binnengekomen. Ook gaat de telefoon vandaag vaker voor mijn gevoel.

Onze eerste opdracht is binnen: voor de Pop-up store in Den Bosch (die inmiddels weer gesloten is) moeten infokaarten gemaakt worden die naast de fietsen geplaatst kunnen worden. Op de infokaart staat de naam van de fiets, de specificaties en de prijs. Deze laat ik maken bij een bureau waar Gazelle veel mee samenwerkt.

Aan het eind van de middag ga ik zitten met mijn stagebegeleider. We bespreken een aantal taken die ik vast op mij zal nemen. Ook gaan we mijn schoolopdrachten bespreken. Ik moet namelijk een onderzoek uitvoeren en enkele kleine opdrachten maken. Vanaf dat moment plannen we elke week een ‘Bilat’ in. Tijdens dit moment worden mijn opdrachten besproken waar ik op dat moment mee bezig ben en kan ik, indien nodig, ook mijn ei kwijt als ik ergens mee zou zitten.

Gazelle brochure & website voor meerdere landen

Hoe verder de week nadert hoe beter ik op mijn plek zit en weet bij wie ik terecht kan. Ik vind het interessant om te zien hoe iedereen zijn eigen ding doet en zijn eigen taken uitvoert. Veel projecten vallen onder de collega’s natuurlijk ook weer samen. Vandaag help ik de export marketing manager en zij houdt zich bezig met de verschillende landen waarin Gazelle ook fietsen verkoopt. Op het moment is zij druk met het maken van een brochure voor de verschillende landen. Wij helpen haar hier bij. De verschillende exportlanden van Gazelle zijn België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Australië, USA, UK en Zwitserland.

Ik krijg uitleg over het CMS, content management systeem, de achterkant van de website. Aangezien mijn begeleidster zich voornamelijk bezig houdt met online marketing, zal ik hier zelf ook veel mee te maken krijgen. Het CMS is een duidelijk en eenvoudig systeem. Ik heb niet lang nodig om ermee te kunnen werken. Ook ben ik benoemd tot ‘Hoofd Blog’. Alle blogjes voor zowel Nederland als verschillende exportlanden die werken met blogs worden naar mij gestuurd zodat ik ze online kan plaatsen. Het leuke is dat ik de blog kan vormgeven zoals ik het leuk vind. Je wordt natuurlijk wel beperkt door de mogelijkheden in het CMS.

Geen dag hetzelfde bij Gazelle

Wat ik direct al heb gemerkt is dat geen enkele dag hetzelfde is bij Gazelle. Dat werkt voor mij prima, want ik ben geen persoon die acht uur per dag hetzelfde kan doen. Per dag ben ik afhankelijk van de taken die ik krijg van mijn collega’s, hoe het gaat met mijn lopende projecten en of ik reactie heb van externe partijen.

Hoe verder wij zijn in de stage, hoe meer verantwoordelijkheid wij krijgen. Je bent echt geen stagiaire alleen voor de koffie en kopieën. Ik mag werken met de social media kanalen van Gazelle, verzorg de statistieken van de website, laat flyers ontwerpen, werk met Photoshop, ben bezig met SEO en SEA, plaats persberichten en ik mag af en toe nieuwsbrieven voor medewerkers, dealers en consumenten maken. Ik schrijf ook wel eens een advertorial voor diverse websites of externe mailings. Wanneer Gazelle een event organiseert mag je altijd ondersteunen tijdens de voorbereidingen en op het event zelf. 

Voor feedback of hulp kun je dan altijd bij je begeleider terecht. Eigenlijk kun je binnen Gazelle wel bij iedereen terecht. Alle collega’s zijn erg open en vriendelijk en staan altijd klaar om je te helpen of je vragen te beantwoorden.

Wat ook onderdeel is van de stage, is om een dagje mee te lopen bij het Experience Center in Amersfoort. Dit is interessant omdat je ook hier weer leert over verschillende specificaties van een fiets en in direct contact staat met de consument.

Onderzoeksstage

Omdat ik vanuit school een onderzoek moet uitvoeren ben ik hier minimaal een halve dag per week mee bezig. Mijn begeleider en ik zijn samen tot een onderwerp gekomen wat ik zelf interessant vind om te onderzoeken en wat daarnaast voor de afdeling MarCom ook interessant is. Ik hou zelf helemaal niet van het vak onderzoek, ik heb er zelfs een beetje een hekel aan. Maar het feit dat je iets onderzoekt waar je zelf erg bij betrokken bent en wat ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde is voor je collega’s en afdeling maakt het leuk.

Uiteindelijk heb ik mijn onderzoek met een goed cijfer en plezier afgerond. Binnen Gazelle heb je veel mogelijkheden. Wil je weten hoe het er aan toe gaat in de fabriek? Neem er een kijkje. Wil je weten hoe het er aan toe gaat bij een Gazelle-dealer? Neem er een kijkje! Ook dit zorgt er voor dat je je echt goed kan verdiepen in bepaalde onderwerpen, al helemaal als ze van toepassing zijn op je onderzoek!

Mijn laatste dag

Als ik nu terug kijk op de 21 weken stage die ik hier heb volbracht kan ik nog steeds niet geloven hoe de tijd voorbij is gevlogen. De diversiteit in werkzaamheden en de opdrachten zorgen er voor dat ik in het afgelopen half jaar echt gigantisch veel heb geleerd en kennis heb gemaakt met alle verschillende afdelingen binnen Gazelle. Ik kan met plezier terugkijken op een succesvol en leerzaam avontuur!

Wil jij ook stage lopen bij Gazelle? Zij zoeken elk halfjaar 2 stagiaires op de marketingcommunicatie-afdeling. 

Gerelateerde blogs