Fietstest

Gazelle fietsen vallen in de prijzen!

Fietsen van Gazelle in diverse fietstesten

Elk jaar worden in Nederland diverse onafhankelijke fietstesten gedaan door onder andere de Consumentenbond, De Telegraaf, Het Algemeen Dagblad (AD) en IF Design.

Hoe worden de eigenschappen van onze fietsen gewaardeerd? Rijdt een fiets comfortabel? Schakelt hij snel en moeiteloos? De vakkundige jury's geven hun ongezouten mening. Bekijk hieronder aan welke fietstesten Gazelle heeft meegedaan en welke awards onze fietsen hebben gewonnen.

Gazelle wint iF Design Award

Gazelle wint de iF Design Award (categorie: Product) met de Ultimate C8+ HMB en de Grenoble C7+ HMB Elite. De iF Design Award geldt als één van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

Telegraaf Nationale Fietstest

Elk jaar worden diverse fietsen in verschillende categorieën onder de loep genomen en uitgebreid getest. De Fietsersbond en de Consumentenbond werken mee aan deze fietstesten en worden ondersteund door een gevarieerd testpanel. 

Deelnemers aan de test dit jaar zijn: de Gazelle PuurNL HFB, Grenoble C7+ HMB Elite en de Orange C7 HMS

ANWB E-bike test

In de grootste e-biketest van Nederland heeft de ANWB 20 modellen grondig getest op remkracht, actieradius, stabiliteit en elektrische ondersteuning.
 
De Gazelle Grenoble C7+ HMB winnaar van de ANWB E-bike test 2019. 
 

Ami C8 HMS wint German Design Award 2018

Gazelle slaat aan in Duitsland. De fietsfabrikant ontving voor de elektrische Ami C8 HMS de German Design Award. Dat is mede te danken aan de lage instap, die op- en afstappen gemakkelijker maakt. De German Design Award is de belangrijkste Duitse designprijs voor ontwerpers en is ook internationaal bekend.

Het oordeel van de jury:

"The striking slope of the handlebars has been executed superbly. The relatively low height of the bike also makes it easier to mount, a feature that’s especially useful for people with age-related limited mobility."

Gazelle wint met 2 fietsen in AD Fietstest 2018

Het AD-testpanel heeft de Gazelle Orange C7+ HMB beoordeeld als BESTE KOOP, de fiets scoorde een 7,7! De elekrische fiets scoort goed op het gebied van rijeigenschappen, comfort, motor en bediening. De motor en de ondersteuning zijn prima en ook de afwerking van deze Gazelle is goed.

Ook onze Chamonix T10 HMB won, in de categorie BEST GESTEST. De geruisloze motor, tien versnellingen en de uitstekende wegligging zorgen voor een fijne rijervaring. De fiets scoorde een 8,5. 

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2017

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2017

De jaarlijkse toekenning van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp tijdens de Dutch Design Week zijn weer geweest en Gazelle mag twee fietsen deze erkenning geven: CityGo C3 en de CityZen C8+ HMB.

Gazelle CityZen Speed winnaar 'Speed e-bike van het jaar 2016'

De speed pedelec CityZen Speed is ideaal voor forenzen. De consument rijdt snel langs de files naar zijn of haar bestemming en komt toch onbezweet en ontspannen aan. Naast dat het een zeer praktische manier van transport is, vindt de consument het ook gewoon leuk om vol power door het landschap te fietsen.

Gazelle CityZen Speed winnaar 'Speed e-bike van het jaar 2016'
Drie van onze fietsen zijn winnaar geworden in de Elektrischefietsen.com Fietstest 2015!

Elektrischefietsen.com Fietstest 2015

Drie van onze fietsen zijn winnaar geworden in de Elektrischefietsen.com Fietstest 2015! Gazelle Orange C8 HF scoort een 8,5 in de categorie prijs/kwaliteit van € 2.000 tot € 2.499 en werd hiermee testwinnaar. Ook onze Impulse EM Speed scoorde een 8,5 in de categorie Speed Pedelec en werd hiermee eveneens testwinnaar.

Elektrischefietsen.com testte op 30 juli 2015 onze Gazelle Orange C7+ HF. Deze elektrische fiets scoorde 3,9 van de 5 sterren!