Gazelle wint in Fietstest

Fietsen van Gazelle in diverse fietstesten.

Elk jaar worden in Nederland diverse onafhankelijke fietstesten gedaan waar Gazelle e-bikes in de prijzen vallen. Bijvoorbeeld de Consumentenbond E-bike Test, De Telegraaf Nationale Fietstest, Het Algemeen Dagblad (AD) Fietstest en iF Design Award.

  • Best geteste e-bikes
  • (Elektrische) fietsen getest
  • Onafhankelijke oordeel

Chamonix & N°1 winnen iF Design Award 2021!

Onze Chamonix C5 HMS & N°1 winnen de iF design Award 2021! Benieuwd wat de jury over deze fietsen zegt?

Ultimate C8+ HMB Belt 'Best getest'

Winnaar in AD Fietstest 2021

Het Algemeen Dagblad roept onze Ultimate C8+ HMB Belt uit tot 'Best getest' in de AD Fietstest 2021.

Winnaar Speed E-bike van het jaar 2021: Nº1

De jury van de FietsAwards 2021 is heel enthousiast over de Nº1: 

"De Nº1 is een stoere, unieke verschijning die meteen indruk maakt. Deze fiets wil je hebben!"

Gazelle Chamonix genomineerd

E-bike van het jaar 2021!

Gazelle Chamonix C5 HMS is genomineerd voor de Fiets Award: E-bike van het jaar 2021. Op 10 maart worden de winnaars bekend gemaakt! Houd onze website in de gaten om te zien of we gewonnen hebben. 

Gazelle wint iF Design Award 2020

Elektrische bakfiets Makki wint!

Gazelle wint de iF Design Award (categorie: Product) met de elektrische bakfiets Makki. De iF Design Award geldt als één van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

Winnaars AD fietstest 2020

Grenoble C8 HMB en Paris C7+ HMB beste koop!

Onze elektrische fietsen zijn in de AD fietstest uitgeroepen tot beste koop. De Paris C7+ HMB is de ‘beste koop’ in het prijssegment van 1.500 tot 2.500 euro, de Grenoble C8 HMB heeft diezelfde titel in de prijsrange van 2.500 euro en hoger. Beide fietsen worden goed beoordeeld en scoren hoger dan een 7,5. Ben je nieuwsgierig naar de opmerkingen van het testpanel?

PuurNL HFB wint in AD elektrische schoolfietsentest

PuurNL HFB krijgt een 8,9!

Het Algemeen Dagblad roept de PuurNL HFB e-bike van Gazelle uit tot beste elektrische schoolfiets van het jaar! In de AD Schoolfietstest scoort de e-bike een 8,9!

De fiets wordt geroemd om de krachtige ondersteuning, de handige voor- en achterdrager, de geruisloze motor. Verder wordt deze elektrische transportfiets als een comfortabele fiets ervaren. 

Winnaar Speed E-bike van het jaar 2020: Ultimate Speed 380!

De vakjury heeft tijdens de intensieve testdagen 55 fietsen uitvoerig aan de tand gevoeld en heeft in twee belangrijke categorieën gekozen voor een e-bike van Gazelle. Relevante criteria voor de jury waren onder meer de constructie, de uitrusting, styling, veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding van de deelnemende fietsen.

De Gazelle Ultimate Speed 380 wint in de categorie Speed E-Bike van het Jaar 2020.

Bicycle Brand Contest 2019

Ultimate C8+ HMB wint

Gazelle slaat aan in Duitsland. De fietsfabrikant ontving voor de elektrische Ultimate C8+ HMB de German Design Award / Bicycle Brand Contest. Dat is mede te danken aan de lage instap, die op- en afstappen gemakkelijker maakt. De German Design Award is de belangrijkste Duitse designprijs voor ontwerpers en is ook internationaal bekend.

Het oordeel van de jury:

"The Ultimate combines quality and riding comfort with modern and sporty elegant design, as well as a sleek look, thanks to streamlining and gently rounded edges. Head tube, forks, down tube and bottom bracket all merge seamlessly into one other, underscoring the sportiness of the design. A stunningly well-designed e-bike, which should be attractive to different target groups, not least thanks to the open frame construction without crossbar, which makes getting on and off easier."

Telegraaf Nationale Fietstest

E-bikes PuurNL HFB, Grenoble C7+ HMBE Elite en Orange C7 HMS winnaars voor Gazelle

Elk jaar worden diverse (elektrische) fietsen in verschillende categorieën onder de loep genomen en uitgebreid getest in de fietstest. De Fietsersbond en de Consumentenbond werken mee aan deze fietstesten en worden ondersteund door een gevarieerd testpanel. 

Deelnemers aan de test dit jaar zijn de Gazelle e-bikes: PuurNL HFB, Grenoble C7+ HMB Elite en de Orange C7 HMS

Consumentenbond Fietstest

CityZen T10 HMB beste e-bike van Gazelle

Elk jaar voert de Consumentenbond de E-bike Fietstest uit. Deze 100% onafhankelijke test wordt gedaan met meer dan 300 modellen. 

In 2019 wint voor Gazelle de elektrische fiets CityZen T10 HMB.

ANWB E-bike test

Grenoble C7+ HMB wint ANWB e-bike test

In de grootste E-bike test van Nederland heeft de ANWB 20 modellen grondig getest op remkracht, actieradius, stabiliteit en elektrische ondersteuning.
 
De Gazelle e-bike Grenoble C7+ HMB winnaar van de ANWB E-bike test 2019. 
 

Erkenning Goed Industrieel Ontwerp 2017

CityGo en CityZen C8+ HMB winnen GIO Award

De jaarlijkse toekenning van de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp tijdens de Dutch Design Week zijn weer geweest en Gazelle mag twee fietsen deze erkenning geven: CityGo C3 en de CityZen C8+ HMB.

Elektrischefietsen.com Fietstest 2015

Orange C8 HF wint elektrischefietsen.com Fietstest

Drie van onze fietsen zijn winnaar geworden in de Elektrischefietsen.com Fietstest 2015! Gazelle Orange C8 HF scoort een 8,5 in de categorie prijs/kwaliteit van € 2.000 tot € 2.499 en werd hiermee testwinnaar. Ook onze Impulse EM Speed scoorde een 8,5 in de categorie Speed Pedelec en werd hiermee eveneens testwinnaar.

Elektrischefietsen.com testte op 30 juli 2015 onze Gazelle Orange C7+ HF. Deze elektrische fiets scoorde 3,9 van de 5 sterren!

Drie van onze fietsen zijn winnaar geworden in de Elektrischefietsen.com Fietstest 2015!