Partners van Gazelle

Wij voeren een harmonieus partnerbeleid om onze doelen te bereiken. We hebben ervoor gekozen om ons structureel te verbinden aan enkele landelijke partners en initiatieven. Zo werken we samen met universiteiten (voor onderzoek) en scholen (tests). En vanzelfsprekend met brancheverenigingen als de RAI en NEN ISO. Daarnaast hebben we enkel partnerships die bijdragen aan het belang van meer fietskilometers. 

Voor regionale sponsoraanvragen kun je het beste contact opnemen met een Gazelle fietsenwinkel bij jou in de buurt.

Natuurmonumenten

Beleef en bescherm de natuur op de fiets

Natuurmonumenten is een organisatie die natuur, cultureel erfgoed en landschap beschermt en versterkt in Nederland. Samen maken wij ons sterk voor bescherming en beleving van de natuur in Nederland. Die natuur beleef je op z’n best door even uit te waaien op de fiets en je gedachten te verzetten. Zeker in deze tijd waarin gezond leven belangrijk is.

Samen hebben we een unieke fietsroute ontwikkelt in de omgeving van Dieren en Veluwezoom.

De Fietsersbond

Samen werken aan meer mensen op de fiets en een beter fietsklimaat

Wij zijn een partnership gestart met de Fietsersbond. De Fietsvisie 2040 van de Fietsersbond sluit goed aan bij onze strategie: bijdragen aan het maken van meer fietskilometers. De wereld van mobiliteit ontwikkelt razendsnel en fietsen spelen hierin een centrale rol. Fietsen zorgt voor een betere wereld: schoner, gezonder en leuker.

Door onder meer de Fietsstadverkiezing 2022 te steunen als hoofdsponsor hopen wij dat het nog fijner fietsen wordt in de Nederlandse gemeenten. Directeur Esther van Garderen van de Fietsersbond is op haar beurt ook blij met onze steun. "Wat ik mooi vind is dat ze na al die jaren nog steeds bruisen van de innovatie en vaak de toon zetten op fietsgebied.”

NOC*NSF & TeamNL

Wij leveren als Official Bicycle Partner van NOC*NSF sinds de Spelen van 2014 fietsen voor TeamNL. We ondersteunen hiermee de Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen al jaren. Zowel in Sochi als in Rio de Janeiro en Pyeongchang hebben wij de Nederlandse atleten voorzien van oranje Gazelle-fietsen.

Tijdens de zomerspelen in Tokyo hebben de sporters gefietst op een stoere oranje Esprit C7 zodat ze optimaal konden genieten van hun vrije tijd tussen de wedstrijden door.

Dutch Grand Prix Bike by Gazelle

Pon is de komende drie jaar een van de official event supporters van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Wij zijn, als onderdeel van Pon, trots dat we dit spectaculaire sportevenement mede mogelijk maken voor heel veel Nederlanders.

Bovendien is Pon al decennia een gepassioneerd supporter van de Nederlandse sport en de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort sluit daar naadloos bij aan. Wij hebben speciaal een limited edition Dutch Grand Prix bike ontworpen. Je kunt deze dus tegenkomen tijdens de Dutch Grand Prix. Ride like the Dutch!

Gazelle in Move Amsterdam

Move is de nieuwe, interactieve Mobiliteits Experience voor jong en oud in Amsterdam. Bij Move draait alles over mobiliteit van vandaag en de toekomst. Ontdek hoe het is om mee te rijden in een zelfrijdende schoolbus. Of race virtueel op het fietspad van de toekomst.

In Move kun je Gazelle fietsen bekijken, maar niet testen. Dit doe je bijvoorbeeld in ons Experience Center.

Het Longfonds

Gazelle en Longfonds zetten zich in voor schone lucht

Samen met het Longfonds willen wij Nederlanders bewust maken van het belang van gezonde lucht en de bijdrage die de fiets hierin levert. Veel korte afstanden leggen Nederlanders af met de auto, terwijl die verplaatsingen prima met de fiets gedaan kunnen worden. Meer fiets kilometers dragen naast gezonde lucht bij aan een betere bereikbaarheid van steden en een vitale bevolking. 

Dat verdient volgens ons dan ook een aanmoediging: "Goed bezig, fietser!" #goedbezigfietser. Doe je mee door wat vaker de fiets te pakken en mensen in jouw omgeving aan te moedigen? Dan maken we ons samen sterk voor gezonde lucht en meer fietskilometers.

Vael Ouwe

De Vael Ouwe is één van de bekendste fietsklassiekers van Nederland. Dit jaarlijks terugkerende fietsevenement voor race- en toerfietsen wordt verreden over natuurgebied De Hoge Veluwe.

Wij zijn vaste partner van de Vael Ouwe. Een deel van de opbrengsten wordt geschonken aan een goed doel.

Gazelle en Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland is de verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. Maatschappelijk betrokken en weet wat er leeft op straat. Hun missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan te leveren. De mission statement hebben zij samengevat in de woorden “Iedereen veilig over straat” en in die hoedanigheid zijn wij een partnerschap met VVN aangegaan.