Gazelle Fabriek

Innovation & Production Center

Het Gazelle Innovation and Production Center is gevestigd in het Gelderse dorp Dieren. De vestiging bevat de fabriek maar ook het kantoor van verschillende afdelingen van Gazelle. Het Gazelle Innovation and Production Center straalt van de buitenkant historie uit, maar de binnenkant van het gebouw is hypermodern. Deze uitstraling sluit aan bij de identiteit en kwaliteiten van Gazelle. 

Benieuwd hoe onze fietsen gemaakt worden? Neem hieronder een kijkje in onze fabriek

Neem een kijkje in de Lakkerij

Ons productieproces van een fiets begint bij het picken van de onderdelen in het magazijn. De ruwe delen, zoals frames, dragers en voorvorken gaan eerst door de lakkerij heen. Hier komen vier laklagen over de fiets waardoor je over 20 jaar nog steeds kan zien dat dit een Gazelle is. Waardoor wij met trots kunnen zeggen dat ons lakwerk beter is dan bij een auto. Daarna gaan deze gelakte delen naar de voormontage

Neem een kijkje in de Voormontage

Voorbereiding van voorvork tot balhoofdplaatje. Hier worden de verende voorvorken geassembleerd en precies op maat gemaakt. Bij de voormontage voor de frames, worden de kabels door het frame heen getrokken.

Neem een kijkje in de Wielassemblage

Bij de wielassemblage, worden de wielen handmatig in elkaar gezet. Alle voormontage wordt verzameld op het rangeerterrein. Als alle onderdelen van een fiets hier aanwezig zijn, gaat de order naar de eindassemblage.

Zie hiernaast hoe wij ieder jaar meer dan een 600.000 wielen maken.

Neem een kijkje bij de Montagebaan

De eindassemblage bestaat uit drie banen met elk 30 werkstations waar enthousiaste vakmensen de fiets in elkaar zetten. Tot slot worden de fietsen ingepakt door er een kartonnen envelop omheen te doen. Daarna worden ze in de vrachtwagen gezet, naar een extern magazijn. Alle operationele afdelingen zijn in de fabriek aanwezig waardoor alleen fietsen van uitstekende kwaliteit worden gemaakt.

Neem een kijkje bij het Testlab

In ons testlab worden meer dan 20 verschillende tests gedaan, per fiets. Deze testen doen wij om ervoor te zorgen dat de fiets met de beste kwaliteit wordt geleverd. Hier hebben wij: een zoutsproeibak, een trilbank, een impact test, een UV test, een rollerband en een testbaan. Wij zorgen ervoor dat er geen fiets de fabriek uitgaat zonder eerst vakkundig te zijn getest door fietstechnici.

Zo streven we er altijd naar om fietsen te produceren met de hoogst haalbare kwaliteit.