E-bike Testcenter Amersfoort

Op zoek naar een nieuwe fiets? Die vind je bij ons. Een proefrit en goed advies helpen je daarbij. In ons E-bike Testcenter in Amersfoort staan onze adviseurs voor je klaar, zij helpen je graag.

 • Test het hele Gazelle assortiment
 • Advies & proefrit met behulp van experts
 • Testparcours buiten

KOM FIETSEN TESTEN EN VIND JE PERFECTE FIETS

Kom fietsen testen

Een fiets is een hele persoonlijke keuze en die keuze kan lastig zijn. Dat snappen wij en daarom helpen we je graag de perfecte fiets te vinden. 

In ons E-bike Testcenter in Amersfoort staan zo'n 100 fietsen klaar om te testen. Probeer verschillende zithoudingen, framematen en e-bike motoren. Zo weet je na het proefrijden precies welke fiets perfect bij jou past. Je kunt dit allemaal proberen op onze testbaan buiten!

Bekijk openingstijden

JOUW FIETSADVIES OP MAAT

Onze adviseurs helpen graag

We adviseren je om een Fietsadvies afspraak te maken voordat je langskomt in Amersfoort. Er staat dan 45 minuten een Gazelle-adviseur voor je klaar. Je kunt al je vragen stellen en testen welke fiets bij jou past. Voordelen van het maken van een afspraak:

 • Advies over de ideale framehoogte
 • Uitgebreide info over onze e-bike systemen
 • Test je favoriete (elektrische) fietsen op onze testbaan
 • Fietsadvies op maat en in je mailbox
 • Tips & tricks voor het gebruik van een e-bike, je accu en actieradius

Zonder afspraak
Ook zonder afspraak ben je welkom. Het is dan afhankelijk van de drukte in ons E-bike Testcenter of je uitgebreid geholpen kunt worden. Zeker weten dat je uitgebreid persoonlijk advies krijgt? Maak dan een afspraak. 

Maak een afspraak in Amersfoort

Na het fietsadvies

Bestellen bij een fietsenwinkel

Na het uitgebreid testen van onze fietsen hopen we dat je je ideale fiets hebt gevonden. Je wilt natuurlijk snel op je nieuwe fiets rijden en daarom helpen wij je met het vinden van een Gazelle Fietsenwinkel in de buurt. In ons E-bike Testcenter vindt namelijk geen verkoop plaats. 

We sturen je het Fietsadvies digitaal toe. Neem je fietsadvies mee naar de winkel, zodat de dealer direct weet welke fiets je wilt hebben. 

Vind een winkel

Hoe werkt een Fietsadvies afspraak?

De Gazelle-adviseur ontvangt je met een kopje koffie en probeert achter jouw fietsvoorkeuren te komen door vragen te stellen. Wanneer dit duidelijk is ga je je favoriete fietsen testen op de testbaan buiten. Jouw Fietsadvies op maat krijg je digitaal toegestuurd. 

Gazelle-adviseur Debbie laat je graag zien hoe een Fietsadvies afspraak werkt. 

Kom fietsen testen in Amersfoort

Openingstijden 

Maandag gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag gesloten

Neem contact op

033-2533570

Plan Fietsadvies

Neem alvast een kijkje in ons E-bike Testcenter in Amersfoort

Neem hiernaast een kijkje in ons E-bike Testcenter in Amersfoort. Wist je dat het heel makkelijk is om elektrische fietsen en gewone fietsen te testen in Amersfoort? In ons E-bike Testcenter staan al onze e-bikes en gewone fietsen van dinsdag tot en met zaterdag voor je klaar.

Plan een afspraak zodat je zeker weet dat er iemand klaar staat om je vragen te beantwoorden. Kom onder het genot van een kopje koffie of thee testen.

Veelgestelde vragen E-bike Testcenter

Wat is het verschil tussen testen bij een E-bike Testcenter en een winkel?

E-bike Testcenter

We hebben 5 locaties in Nederland waar je ons gehele assortiment elektrische fietsen kunt uitproberen. Daarnaast kun je in Amersfoort en Dieren ook onze gewone fietsen testen. Wanneer je een afspraak maakt bij een E-bike Testcenter of Experience Center staat er 45 minuten een Gazelle-adviseur voor je klaar. Hij of zij kan al je vragen beantwoorden, helpen met het vinden van de juiste framemaat en zithouding en kan je alle tips & tricks rondom onze elektrische fietsen vertellen. Je krijgt een uitgebreid en objectief advies. 

Gazelle fietsenwinkels

Bij onze ruim 700 fietsenwinkels kun je ook een afspraak maken en onze fietsen ook testen. Zij hebben alleen niet ons gehele assortiment op voorraad, wat ervoor kan zorgen dat jouw favoriete Gazelle-fiets niet te testen is. Daarnaast kun je vaak van 1 model niet meerdere framematen uitproberen, omdat deze niet in de winkel aanwezig zijn. 

Ben je op zoek naar objectief Gazelle advies? Kom dan naar een E-bike Testcenter of Experience Center en vind je perfecte fiets. Het Fietsadvies ontvang je in je mailbox. Dit kun je meenemen naar de Gazelle fietsenwinkel bij jou in de buurt om jouw perfecte fiets te kopen. 

Wat is het verschil tussen een E-bike Testcenter en het Experience Center?

E-bike Testcenters

We hebben 5 E-bike Testcenters in Nederland waar je ons gehele assortiment elektrische fietsen kunt uitproberen. Daarnaast kun je in Amersfoort ook onze gewone fietsen testen. Wanneer je een afspraak maakt bij een E-bike Testcenter staat er 45 minuten een Gazelle-adviseur voor je klaar. Hij of zij kan al je vragen beantwoorden, helpen met het vinden van de juiste framemaat en zithouding en kan je alle tips & tricks rondom onze elektrische fietsen vertellen. Je krijgt een uitgebreid en objectief advies.

Experience Center Dieren

In ons Experience Center naast de fietsfabriek in Dieren kun je al onze fietsen en e-bikes uitgebreid bekijken en testen op een deels overdekte testbaan. Dieren is de bakermat van de Gazelle fiets: in 1892 beginnen de vrienden Willem Kölling en Rudolf Arentsen een rijwielhandel die uitgroeit tot het enige Nederlandse fietsmerk dat het predicaat Koninklijk mag voeren. Je ontdekt die bijzondere geschiedenis als je de tentoonstelling Gazelle vertelt bezoekt in het Experience Center. Maak je uitje compleet met een tour door onze fabriek en bekijk met eigen ogen hoe een Gazelle fiets wordt gemaakt.

Moet ik een afspraak maken?

Nee, je bent niet verplicht om een afspraak te maken. We adviseren je dit wel te doen, omdat er een aantal voordelen aan de afspraak zitten. Er staat dan altijd een Gazelle-adviseur 45 minuten voor jou klaar. Je kunt al je vragen stellen en al onze fietsen proberen. 

Alle voordelen op een rij:

 • Advies over de ideale framehoogte en zithouding
 • Uitgebreide info over onze e-bike systemen
 • Test je favoriete elektrische fietsen op onze testbaan
 • Fiets advies op maat en in je mailbox
 • Tips & tricks voor het gebruik van een e-bike, je accu en actieradius
 • 45 minuten alle aandacht voor jouw fietswensen

Zonder afspraak is dit allemaal niet mogelijk. Dan kun je onze fietsen bekijken en testen, maar kunnen we niet garanderen dat er iemand is om je uitgebreid te helpen. 

Kan ik een proefrit maken?

Je kunt altijd een proefrit maken bij één van onze E-bike Testcenters in Amersfoort, Groningen, Haarlem of Waalwijk en in ons Experience Center in Dieren. De elektrische fietsen zijn daar beschikbaar in verschillende framematen en kleuren. Je kunt nu gewoon binnenlopen (beperkt aantal mensen) of een afspraak maken

Lees alle veelgestelde vragen over de proefrit hier.

Kan ik mijn afspraak wijzigen of annuleren?

Het kan gebeuren dat je je afspraak wilt wijzigen of annuleren. Dit kan natuurlijk. Neem contact op met het E-bike Testcenter of Experience Center waar je je afspraak hebt gemaakt. Zie hieronder de telefoonnummers van onze E-bike Testcenters en Experience Center:

 • E-bike Testcenter Amersfoort (alle fietsen): 033-2533570
 • E-bike Testcenter Waalwijk (e-bikes): 06-30473130
 • E-bike Testcenter Groningen (e-bikes): 06-12501341 
 • E-bike Testcenter Haarlem (e-bikes): 06-82998349
 • Experience Center Dieren (alle fietsen): 06-51184118

Kan ik met meerdere personen komen?

Je mag met 2 personen tegelijk komen in één Fietsadvies afspraak. Je wordt dan samen 45 minuten geholpen.

Lees alle veelgestelde vragen over de proefrit hier.

Waar kun je onze Testcenters vinden?

Gazelle Experience
Experience Center Dieren
Wilhelminaweg 8 6951 BP, Dieren
E-bikes testen
E-bikes testen in Waalwijk
Havenweg 23 (industrienummer 1393) 5145 NJ
E-bikes testen
E-bikes testen in Haarlem
Lichtfabriekplein 1, 2031 TE