Omafietsen

Onze omafietsen maken vandaag de dag nog steeds deel uit van ons assortiment. Deze fietsen dragen de naam Classic en Tour Populair. Het originele, authentieke ontwerp zit boordevol slimme technieken en ontwikkelingen van nu. We kennen de nostalgische omafiets met zwart frame, maar wij hebben ze in vrolijke kleuren en opvallende patronen. Verkrijgbaar met 1 of 3 versnellingen. Voor ieder wat wils.

Een omafiets kopen? Dat doe je bij Gazelle!

Een betrouwbare omafiets kopen doe je uiteraard bij ons. Wist je dat een omafiets kopen van 28 inch nu verrassend eenvoudig is? Je hoeft er niet langer meerdere fietsenwinkels voor af te lopen. Vergelijk je favorieten gewoon vanuit je luie stoel! Vervolgens kun je online je omafiets bestellen. Wij leveren de fiets van je keuze dan zo snel mogelijk af, bij een dealer bij jou in de buurt. Geniet van de vele voordelen van je omafiets online kopen.

Wat maakt een omafiets van Gazelle zo bijzonder?

Onze omafietsen bevatten alle eigenschappen van de klassieke, authentieke omafietsen. De fietsen zijn sterk, robuust en zijn voorzien van een stevig frame. In het frame vind je nog steeds de zogeheten damesbocht terug. Door deze buiging in de onderbuis is opstappen makkelijk! De herkenbare lakdoek over de kettingkast beschermt de ketting tegen vuil en de jasbeschermer laat je op een veilige manier de bagagedrager gebruiken. En door de keiharde laklaag op het frame kan de omafiets tegen een stootje.

Wat is er dan nieuw aan deze generatie omafietsen? De traditionele terugtraprem is aangevuld met een moderne trommelrem, die je bedient met de handbediening op het stuur. De klapstandaard is verbeterd en is nauwelijks nog gevoelig voor slijtage. De leren handvatten en het retro zadel geven je extra comfort tijdens het fietsen.

Onze omafiets combineert betrouwbare eigenschappen met een frisse en moderne look!

Alle omafietsen hebben robuuste bagagedragers

De bagagedrager van de omafiets is stevig en betrouwbaar. Door de verbinding met het frame van de fiets vervoer je eenvoudig een tas met boodschappen of je sporttas! De jasbeschermer onder de bagagedrager zorgt ervoor dat je jas of tas niet tussen de spaken van het wiel komt.

Een aantal modellen zijn uitgevoerd met een klapstandaard, een klassiek icoon van de omafiets. Deze standaard is in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Door de slimme constructie is deze standaard nauwelijks nog gevoelig voor slijtage. Zonder problemen parkeer jij je omafiets waar je maar wilt.

Veilig en wendbaar: de omafiets met handrem

De klassieke omafiets beschikt van oudsher over een terugtraprem. Een rem die vooral in Nederland populair is, vanwege ons regenachtige klimaat en onze vlakke landschappen. Houd jij van de nostalgische charme van de omafiets, maar wil je ook probleemloos hellingen kunnen afdalen? Kies dan voor de omafiets met handremmen. De handrem wordt ook over een lange afstand niet heet. Heuvels, hoge bruggen en tegenwind trotseer je eenvoudig met een omafiets met versnelling en handrem. Liever een omafiets met terugtraprem?

Omafietsen met een terugtraprem

Een koplamp zonder poespas. De dynamo is verwerkt in de naaf en is vele malen lichter dan zijn voorganger. Tijdens het fietsen zal je amper merken dat de dynamo actief is. Het achterlicht werkt op een batterij. Dit heeft als voordeel dat er geen (kwetsbare) verbinding nodig is tussen de naafdynamo en het achterlicht.

De vorm en hoogte van het stuur (in combinatie met de vorm van het frame) zorgen voor een natuurlijke zithouding. Rug recht, borst vooruit; vol trots fiets je op je moderne omafiets van Gazelle. De nieuwe omafietsen zijn voorzien van zowel een terugtraprem als een trommelrem. Deze laatste bedien je met de handvatten op het stuur. 

Damesbocht en kettingkast

Een opvallende vorm aan de omafiets is de damesbocht in het frame. De rechte onderbuis komt samen met een overduidelijk gebogen bovenbuis. Het zogenaamde 'mannetje' voorziet in een verbinding tussen de onder- en bovenbuis en zorgt voor een stevig en betrouwbaar frame. Door de damesbocht in het frame is op- en afstappen op je omafiets heel makkelijk.

Ook de kettingkast is een traditioneel element: afgewerkt met lakdoek. De lakdoek beschermt de ketting van je omafiets tegen vuil en water. En zorgt er tevens voor dat je geen smeervlekken (van de ketting) op je kleding krijgt.

Extra vaart met de lichte omafiets met versnellingen

De omafiets mag dan een degelijke uitstraling hebben, je kunt er zo sportief op rijden als je zelf wilt. Met de lichte omafiets met versnellingen ben je klaar voor optimale prestaties. Ook wendbaarheid is geen enkel probleem, zelfs niet in de smalste straatjes. Een omafiets 28 inch met versnellingen combineert de kracht van sportiviteit met pure nostalgie. Doordat deze stevige omafiets 3 versnellingen heeft, ben je ook bij zware weersomstandigheden verzekerd van voldoende vaart.

Jouw nieuwe omafiets testen?

Kom jouw nieuwe omafiets testen in ons Experience Center in Amersfoort. Wil je liever de elektrische omafiets testen, onze PuurNL HFB? Dat kan in één van onze E-bike Experience Centers.