Advies over fietsen

Fiets remmen

Het is belangrijk om krachtige remmen te hebben op je fiets, zodat je snel stilstaat wanneer dit nodig is. We hebben verschillende remsystemen welke we hieronder uitleggen. 

Elektrische fiets remmen

Op een elektrische fiets maak je in no-time een behoorlijke vaart. Zo raas je op een e-bike al snel met 25 km/u over de weg en bereik je op een speed pedelec zelfs een topsnelheid van 45 km/u. Daarom is het belangrijk dat je e-bike over krachtige remmen beschikt. Zo weet je zeker dat je veilig de weg op gaat! Lees verder om alles te weten te komen over de verschillende e-bike remsystemen.

Welke remmen kies je voor je fiets?

Of je nu een recreatieve fietser of sportieve fietser bent, bij ons is er altijd een remsysteem dat bij je wensen past. Heb je geen tijd om zelf aan je fiets te sleutelen? Dan is een onderhoudsvrij remsysteem perfect voor jou, zoals de rollerbrake of de hydraulische velgrem. Fiets je regelmatig door de regen of staat je fiets vaak buiten? Kies dan voor een remsysteem dat bestendig is tegen een flinke regenbui, zoals de schijfrem. Hieronder zetten we alle voor- en nadelen van de verschillende remsystemen voor je op een rij. 

Terugtraprem

Terugtraprem

De traditionele terugtraprem komt bijna niet meer voor op fietsen. Dat is niet zonder reden. Met een terugtraprem kun je namelijk alleen het achterwiel remmen. Hierdoor is het gevaar op slippen groot. Onze elektrische fietsen worden dan ook niet uitgevoerd met een terugtraprem, maar uitsluitend met één van de onderstaande veilige en moderne remsystemen. Op onze gewone fietsen vind je af en toe nog een terugtraprem.

Rollerbrake of trommelrem

Rollerbrake of trommelrem

Rollerbrakes zijn de moderne variant van de klassieke trommelrem. Bij rollerbrakes worden zogenaamde ‘rollers’ in het midden van het wiel naar buiten geduwd. Hierdoor komt het wiel vanuit de kern tot stilstand. De rollerbrake is één van de meest voorkomende remsystemen op e-bikes en komt onder andere voor op de CityGo C7 HMS

V-brake of velgrem

V-brake of velgrem

Bij V-brakes, beter bekend als velgremmen, worden er tijdens het remmen kunststof blokjes tegen de rand van de velg gedrukt. Het remoppervlakte is relatief groot, waardoor je in een mum van tijd tot stilstand kunt komen. De V-brake komt onder andere voor op de Ami C7 HMS

Hydraulische velgrem

Hydraulische velgrem

Bij de hydraulische velgrem worden er remblokjes met behulp van oliedruk op de velg gedrukt. Dit zorgt voor een krachtig remeffect. De hydraulische velgrem is zeer betrouwbaar en vind je onder andere terug op de Grenoble C8 HMB

Hydraulische Schijfrem

Hydraulische Schijfrem

Wanneer je remt op een e-bike met schijfrem wordt er door remblokjes druk uitgeoefend op de metalen schijf naast de naaf van het wiel. Dit remsysteem is krachtig, betrouwbaar en presteert perfect onder alle weersomstandigheden. Schijfremmen komen met name voor op sportieve e-bikes en speed pedelecs, zoals de Ultimate T10 HMB, de Ultimate C380 HMB en de Ultimate Speed.

Verschillende remsystemen testen

Bij het kopen van een een fiets kom je voor heel wat keuzes te staan. En bij een elektrische fiets helemaal! Welke motor past bij je? Hoe sterk moet je accu zijn? Én welk remsysteem is geschikt voor jou? Daarom geven wij je graag meer advies. Ontdek op onze site alles wat je moet weten over de aanschaf van een elektrische fiets, maak een proefrit bij een van onze Experience Centers of krijg persoonlijk advies van onze experts bij een fietsenwinkel bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je binnenkort rondrijdt op de fiets van je dromen! 

Verschillende remsystemen testen