Experience Center

Op zoek naar een nieuwe fiets maar weet je nog niet welke bij je past? Kom dan fietsen testen in onze Experience Centers. Op verschillende plekken in Nederland kun je onze e-bikes en gewone fietsen proberen. Ook is er altijd iemand om je persoonlijk advies te geven over bijvoorbeeld je framemaat. Je kunt hiervoor ook een Fietsadvies afspraak maken.

 • Fietsen testen
 • Persoonlijk fietsadvies
 • Verschillende locaties

Bezoek een Experience Center

Je kunt een Experience Center bezoeken met of zonder Fietsadvies afspraak. Wanneer je een Fietsadvies afspraak maakt ben je er zeker van dat er 45 minuten een adviseur voor je klaar staat en dat je al je vragen kunt stellen en kunt proefrijden op onze fietsen.

Maak je geen Fietsadvies afspraak? Dan kun je ons gehele assortiment fietsen bekijken en eventueel zelf een proefrit maken op één van de testfietsen. Je kunt dan geen uitgebreid Fietsadvies krijgen.

Houd je altijd aan de voorschriften en richtlijnen van het RIVM: Houd 1,5m afstand, raak de showfietsen niet zomaar aan, geen zelfbediening bij de koffiehoek en volg altijd de aanwijzingen op van ons personeel.

Fietsen testen

Wat kan ik testen?

Wat ga je testen als je bij een Experience Center komt? Fietsen natuurlijk, maar nog veel meer! Zo kun je verschillende zithoudingen testen. Wil je rechtop zitten of liever actiever of sportiever?

Ook kun je e-bikes met verschillende systemen testen. Vind je een middenmotor of een voorwielmotor fijn? Wil je een Bosch middenmotor of een Shimano middenmotor?

Ook kun je natuurlijk verschillende framehoogtes testen. Zo weet je na het proefrijden precies welke framemaat bij jou past. Je kunt dit allemaal perfect proberen op onze testbaan buiten!

In Amersfoort kun je zowel elektrische fietsen als gewone fietsen proberen. In onze andere centers alleen e-bikes

Bekijk locaties

Heb je hulp nodig?

Fietsadvies op maat

Wanneer je naar een Experience Center komt kun je vrij binnenlopen, onze fietsen bekijken, advies krijgen en testen wanneer een adviseur beschikbaar is. 

Wanneer je een Fietsadvies afspraak maakt staat er altijd iemand 45 minuten voor je klaar. De adviseur probeert achter jouw voorkeuren te komen door vragen te stellen. Met welk doel ga je de fiets gebruiken? Heb je al een voorkeur voor de locatie van de motor? In welke omgeving fiets je het meest? Welke zithouding wil je? En welke framemaat? Heb je al een voorkeur voor een versnellingsnaaf? En natuurlijk komt ook je budget aan de orde. 

Fietsen testen doe je op onze testbaan buiten. De adviseur vraagt wat je van de fiets(en) vindt en of de framehoogte juist is. De uitkomst van jouw Fietsadvies op maat krijg je digitaal toegestuurd.

Plan hier een afspraak

Fietsen testen

Benieuwd hoe het testen in het Experience Center in z'n werk gaat? Wat kun je nu precies testen aan onze (elektrische) fietsen? 

Onze adviseur Debbie legt het graag aan je uit. Kom je snel een kopje koffie drinken en fietsen testen?

Maak een afspraak

Onze Experience Centers

Alle fietsen
Amersfoort
Nijkerkerstraat 17, 3821 CD
Alleen e-bikes
Den Haag
Donau 108 2491 BC
Alleen e-bikes
Groningen
Helsingborgweg 2, 9723 HN
Alleen e-bikes
Waalwijk
Havenweg 23 (industrienummer 1393) 5145 NJ
Alleen e-bikes
Nijmegen
Nieuwe Dukenburgseweg 9, 6534 AD
Alleen e-bikes
Haarlem
Lichtfabriekplein 1, 2031 TE

Openingstijden & adressen

Maandag gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag gesloten

* Er vindt in onze Experience Centers geen verkoop plaats.

Plan fietsadvies

Plan je afspraak

Veelgestelde vragen Experience Center

Wat is het verschil tussen testen bij een Experience Center en een winkel?

Experience Center

We hebben 6 locaties in Nederland waar je ons gehele assortiment elektrische fietsen kunt uitproberen. Daarnaast kun je in Amersfoort ook onze gewone fietsen testen. Wanneer je een afspraak maakt bij een Experience Center staat er 45 minuten een Gazelle-adviseur voor je klaar. Hij of zij kan al je vragen beantwoorden, helpen met het vinden van de juiste framemaat en zithouding en kan je alle tips & tricks rondom onze elektrische fietsen vertellen. Je krijgt een uitgebreid en objectief advies. 

Gazelle fietsenwinkels

Bij onze ruim 700 fietsenwinkels kun je ook een afspraak maken en onze fietsen ook testen. Zij hebben alleen niet ons gehele assortiment op voorraad, wat ervoor kan zorgen dat jouw favoriete Gazelle-fiets niet te testen is. Daarnaast kun je vaak van 1 model niet meerdere framematen uitproberen, omdat deze niet in de winkel aanwezig zijn. 

Ben je op zoek naar objectief Gazelle advies? Kom dan naar een Experience Center en vind je perfecte fiets. Het Fietsadvies ontvang je in je mailbox. Dit kun je meenemen naar de Gazelle fietsenwinkel bij jou in de buurt om jouw perfecte fiets te kopen. 

Moet ik een afspraak maken?

Nee, je bent niet verplicht om een afspraak te maken. We adviseren je dit wel te doen, omdat er een aantal voordelen aan de afspraak zitten. Er staat dan altijd een Gazelle-adviseur 45 minuten voor jou klaar. Je kunt al je vragen stellen en al onze fietsen proberen. 

Alle voordelen op een rij:

 • Advies over de ideale framehoogte en zithouding
 • Uitgebreide info over onze e-bike systemen
 • Test je favoriete elektrische fietsen op onze testbaan
 • Fiets advies op maat en in je mailbox
 • Tips & tricks voor het gebruik van een e-bike, je accu en actieradius
 • 45 minuten alle aandacht voor jouw fietswensen

Zonder afspraak is dit allemaal niet mogelijk. Dan kun je onze fietsen bekijken en testen, maar kunnen we niet garanderen dat er iemand is om je uitgebreid te helpen. 

Kan ik een proefrit maken?

Je kunt altijd een proefrit maken bij één van onze Experience Centers in Amersfoort, Groningen, Haarlem, Nijmegen, Waalwijk of Den Haag. De elektrische fietsen zijn daar beschikbaar in verschillende framematen en kleuren. Je kunt nu gewoon binnenlopen (beperkt aantal mensen) of een afspraak maken

Lees alle veelgestelde vragen over de proefrit hier.

Kan ik mijn afspraak wijzigen of annuleren?

Het kan gebeuren dat je je afspraak wilt wijzigen of annuleren. Dit kan natuurlijk. Neem contact op met het Experience Center waar je je afspraak hebt gemaakt. Zie hieronder de telefoonnummers van onze Experience Centers:

 • Experience Center Amersfoort (alle fietsen): 033-2533570
 • E-bike Experience Center Waalwijk (e-bikes): 06-30473130
 • E-bike Experience Center Groningen (e-bikes): 06-12501341 
 • E-bike Experience Center Den Haag (e-bikes): 06-12327924
 • E-bike Experience Center Nijmegen (e-bikes): 06-82720075
 • E-bike Experience Center Haarlem (e-bikes): 06-82998349

Kan ik met meerdere personen komen?

Je mag met 2 personen tegelijk komen in één Fietsadvies afspraak. Je wordt dan samen 45 minuten geholpen.

Lees alle veelgestelde vragen over de proefrit hier.