Meer over Gazelle

Koninklijke Gazelle maakt al meer dan 130 jaar fietsen in het Gelderse Dieren in Nederland. Onze fietsen zijn licht, kwalitatief en comfortabel. Wij denken altijd na over hoe ons design slimmer kan en de techniek van onze e-bikes nog innovatiever. Gazelle maakt zo'n 300.000 fietsen per jaar. Dit doen wij vol passie en overgave!

Meer over Gazelle

Fietsen is voor ons Nederlanders een begrip. Het maakt deel uit van je dagelijkse leven. Niet alleen het aantal fietsen in Nederland stijgt, maar ook de afgelegde kilometers met de fiets stijgt. Wij produceren al fietsen sinds 1892 (meer dan 130 jaar!) die aansluiten op jouw wensen; zo licht, kwalitatief en comfortabel mogelijk. Daarbij blijven wij altijd nadenken over hoe wij ons design slimmer kunnen maken en onze techniek nóg innovatiever.

Wij streven ernaar fietsen te produceren van de beste kwaliteit, 300.000 per jaar. Dit doen wij vol passie, vol overgave met onze vertrouwde kwaliteit en moderne luxe.

Lees meer over onze historie

Gazelle tentoonstelling

In ons nieuwe Experience Center in Dieren, naast onze fietsfabriek, kun je niet alleen onze fietsen testen, maar ook de tentoonstelling 'Gazelle vertelt' bekijken en het fietsmuseum bezoeken. Hierin kom je meer te weten over onze geschiedenis. 

Daarnaast kun je een leuke audiotour volgen, die je zelfs boven de fabriek laat lopen en het bijzondere erfgoed ontdekken. 

Kom langs in ons Experience Center Dieren. Je kunt ook een afspraak maken voor een fietsadviesgesprek. Er staat dan 45 minuten iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je ideale fiets uit te kiezen. 

Nieuwe fabriek

Sinds 2015 hebben wij een geheel vernieuwde fabriek: Het Gazelle Innovation and Production Center. Wist je dat wij de langste lakstraat van Europa hebben? Zo'n 1,6 km! Meer weten?

Gazelle fietsenwinkels

Wij werken altijd samen met onze partners, de Gazelle-dealers. Deze specialisten weten alles over onze fietsen. Wanneer je ervoor kiest om je fiets bij een Gazelle-winkel aan te schaffen dan ben je er zeker van dat je nieuwe fiets vakkundig rijklaar wordt gemaakt.

Je kunt bij jouw fietsenwinkel altijd terecht voor advies, onderhoud en reparatie. We hebben Premium Gazelle-winkels, RDW-winkels (speciaal voor Speed pedelecs) Official Gazelle-winkels. Er zijn ruim 700 Gazelle winkels in Nederland.

Inspirerende 40

We zijn trots te behoren tot de Inspirerende 40 van Synergie | Business for Good 2022, de lijst met de 40 meest inspirerende organisaties van Nederland. Wij blijven inspireren én mensen motiveren om zoveel mogelijk fietskilometers te maken en zo bij te dragen aan een betere wereld! 

De Inspirerende 40, is een jaarlijks onderzoek naar de meest inspirerende organisaties van Nederland. Dit onderzoek vindt plaats onder een groot Nederlands publiek. De resultaten worden ieder jaar gepubliceerd in een trendrapport onder leiding van bureau Synergie. Of een organisatie inspireert, wordt bepaald door meerdere kenmerken. Deze kenmerken zijn ondergebracht in vier pijlers:

4 pijlers van inspirerende organisaties

  • Pijler  1 – Visie: duurzaamheid, de maatschappelijke rol, eerlijkheid en een authentieke visie. 
  • Pijler 2 – Organisatie: innovatie en toonzettend. 
  • Pijler 3 – Product: de waarde en kwaliteit van geboden oplossingen.
  • Pijler 4 – Relatie: de mate waarin een organisatie de aandacht pakt, enthousiasmeert en verbindt. 

Gazelle en Duurzaamheid

Bij ons staat duurzaamheid hoog op de agenda. Bij alles wat wij doen vragen wij ons af wat de impact is op mens, milieu, product en maatschappij. Daarnaast zijn wij constant op zoek naar nieuwe kansen op het vlak van duurzaamheid en innovatie. Binnen onze organisatie, maar ook daarbuiten. Wij zoeken altijd naar passende oplossingen en zoekt daarbij vaak de samenwerking met andere organisaties op. Dat leidt regelmatig tot duurzame innovaties.

Champion Mondial

Een Gazelle Champion Mondial liefhebber heeft een speciale website gemaakt waarop informatie over onze Champion Mondial modellen terug te vinden is. Bekijk oude brochures, verschillende modellen en kleuren, foto's van onze Champion Mondial, framenummers en framematen. 

Op zaterdag 10 juni organiseerden wij het Champion Mondial Festival. Tijdens dit festival werd onze nieuwe Champion Mondial fiets gepresenteerd! Ook kon je meefietsen met onze retroritten op je eigen Champion Mondial of retro Gazelle fiets. 

Gewoon fietsen - Gazelle en BAM

Gewoon fietsen is een documentaire over de Nederlandse fietscultuur. Volgens de makers van de film: voor ons Nederlanders is fietsen zo gewoon als ademen. We denken er niet bij na, maar doen het gewoon. Wellicht is dat volgens de makers ook een sleutel tot het fietssucces in ons land. 

Piet Pelle

Piet Pelle op zijn Gazelle

Wie kent hem niet? Wie Gazelle zegt zegt automatisch Piet Pelle. Deze jongeman speelde de hoofdrol in het stripboekje “Piet Pelle op zijn Gazelle. Een artistiek prentenboekske voor kinderen van 8 tot 80 jaar". Dit boekje werd vanaf de jaren 30 door Gazelle-dealers meegegeven als promotiemateriaal bij Gazelle kinderfietsen.

Benieuwd naar het verhaal achter Piet Pelle?

Retro fietsen van Gazelle

Bekijk de mooiste historische fietsen van Gazelle