Move Amsterdam

Move is de nieuwe, interactieve Mobiliteits Experience voor jong en oud in Amsterdam. Bij Move draait alles over mobiliteit van vandaag en de toekomst. Ontdek hoe het is om mee te rijden in een zelfrijdende schoolbus. Of race virtueel op het fietspad van de toekomst.

  • Ervaar toekomst van mobiliteit
  • Virtual reality & Interactieve games
  • €5 per persoon

Move, exciting views on mobility

Move Mobility Experience is een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin. De tentoonstellingen openen je ogen voor de toekomst van mobiliteit, telkens vanuit een ander thema. Verwonder je over auto’s, computersystemen, fietsen, films en vliegmachines die je nog nooit hebt gezien en laat je uitdagen door interactieve objecten. Op dit moment kun je naar Time to Move.

Bewonder bijzondere (luxe)auto- en fiets prototypes, beleef het allernieuwste op het gebied van fietsdesign en fietstechnologie, swap je fiets bij Swapfiets of switch naar elektrisch vervoer vanuit onze mobility hub. Move is een complete experience dus bieden we ook gezonde maar bovenal smaakvolle gerechten bij Madame Cyclette of zelfs fine dining bij restaurant Wils onder leiding van sterrenchef Joris Bijdendijk.

Time To Move

Time to Move laat je ervaren hoe mobiliteit zich ontwikkelt. Je ziet het verleden en de toekomst van mobiliteit in de stad met zelfrijdende en elektrische auto’s en supersnelle fietsen.

Want de toekomst is groener, maar ook sneller. Daarom besteden we aandacht aan racen met racegames die je zelf mag spelen en iconische raceauto’s. En wat betekent het coronavirus voor onze toekomst? Hoe gaat de 1,5 meter samenleving onze mobiliteit beïnvloeden? Met games, vragen en prikkelende toekomstbeelden probeert Time to Move je aan het denken te zetten over de vraag wat mobiliteit voor ons betekent.

Move Mobility Experience is voor €5 p.p. toegankelijk en is geopend woensdag t/m zaterdag van 09:30 tot 17:00 uur. Je vindt ons op: Stadionplein 28, 1076 CM Amsterdam.

Fietsen testen

In Move Amsterdam kun je geen Gazelle-fietsen testen op een testbaan. Wil je echt Gazelle (elektrische) fietsen testen? Kom dan naar één van onze Experience Centers. Je vindt ze in Amersfoort (alle fietsen), Den Haag (e-bike only), Waalwijk (e-bike only) en Groningen (e-bike only). 

Daar test je onze (elektrische) fietsen, kun je advies vragen over bijvoorbeeld je framemaat en het kiezen van de ideale fiets.