AD Fietstest 2021

Het Consumenten Fietstest panel van het AD (Algemeen Dagblad) test jaarlijks onze elektrische fietsen in hun fietstesten. Zo worden de best geteste e-bikes gekozen. Bekijk hieronder onze deelnemers aan deze fietstest en de best geteste elektrische fietsen. 

 • Algemeen Dagblad Fietstest
 • Onafhankelijk testpanel
 • Bekijk best geteste e-bikes

Makki wint 'Best Getest'

Onze elektrische bakfiets Makki wint in de AD Fietstest 2021 'Best Getest' en wordt beoordeeld met een 8.7!

Wat zegt de consumenten jury: "Een limousine met fijne instap. Fijne, makkelijke instap voor ‘de kids’, drie stuks. Goed rijcomfort: ‘limousine onder de bakfietsen’. Ziet er prima uit, dat telt ook mee natuurlijk. Hij trapt licht. Een enkeling vindt wat onduidelijk in welke stand de versnelling staat."

Professionele jury: "Goed rijdende bakfiets met krachtige ondersteuning. Kinderen kunnen makkelijk zelf in de bak klimmen. Dankzij de unieke standaard is de fiets met 50 kilogram makkelijk op de standaard te zetten. Ook inklappen gaat eenvoudig.’

Esprit HFB wint 'Beste Koop'

Onze stadsfiets Esprit HFB wint 'Beste Koop' in AD Fietstest 2021 en wordt beoordeeld met een 7.9!

Wat zegt de jury: "Mooie stadsfiets met stille en prettig ondersteunende voorwielmotor. Geen poespas zoals voorvork en zadelpen."

Ultimate C8+ HMB Belt 'Best getest'

Winnaar in AD Fietstest 2021

Onze Ultimate C8+ HMB Belt in is de AD Fietstest 2021 uitgeroepen tot 'Best getest'. In de categorie 'Sportief woon-werkverkeer € 2500 - € 3500 kreeg onze e-bike het hoogste cijfer: een 8.3! Jaarlijks is deze test een begrip in fietsland. Ook nu, in Coronatijd, werd op veilige afstand getest.

Wat zegt de jury:
Kees Bakker, specialist van de Fietsersbond en testpiloot van de AD Fietstest, is lyrisch over de Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt. Volgens hem is de fiets ‘fraai afgewerkt’ en geeft de e-bike ‘goede ondersteuning’. “De accu in het frame is makkelijk uitneembaar. De Nexus 8-naaf en de Gates-belt drive werken prettig.” De lezers zijn op hun beurt vooral te spreken over de eenvoudige bediening van het display en de prettige zithouding.

Paris C7+ HMB

Winnaar beste koop in AD fietstest 2020

Het Algemeen Dagblad roept de Paris C7+ HMB uit tot beste koop. De comfortabele e-bike wordt beoordeeld met een 7,8! De fiets staat bekend om de krachtige ondersteuning, daarnaast vangen de verende voorvork en zadelpen grote oneffenheden op. Bekijk hieronder enkele opmerkingen van het testpanel:

 • Soepele ondersteuning
 • Goede wegligging
 • Geruisloze motor
 • Prettige instap
 • Krachtige ondersteuning

Grenoble C8 HMB

Winnaar beste koop in AD fietstest 2020

Deze elektrische stadsfiets scoort een 8,0 en is daarmee uitgeroepen tot beste koop in de fietstest 2020 van het Algemeen Dagblad! Deze Grenoble C8 HMB is ideaal voor zowel lange als korte afstanden. Bekijk hieronder wat het testpanel over de fiets zegt:

 • Geruisloze motor
 • Ketting mooi weggewerkt
 • Soepele ondersteuning
 • Duidelijke display
 • Netjes afgewerkt

PuurNL HFB wint in AD Elektrische schoolfietsentest

Deze e-bike krijgt een 8,9 in de test

Het Algemeen Dagblad roept de PuurNL HFB e-bike van Gazelle uit tot beste elektrische schoolfiets van het jaar! In de AD Schoolfietstest scoort de e-bike een 8,9! De fiets wordt geroemd om de krachtige ondersteuning, de handige voor- en achterdrager, de geruisloze motor. Verder wordt deze elektrische transportfiets als een comfortabele fiets ervaren. 

Enkele opmerkingen van het testpanel: 

 • Duidelijk display
 • Versnellingen werken perfect
 • Fijne positie van het display op het stuur
 • Rijdt ook goed zonder ondersteuning
 • Mooie, stoere fiets
 • De remmen, remmen goed
 • Lekker zacht zadel 

AD Fietstest 2019

Het Fietstest panel van het AD (Algemeen Dagblad) test jaarlijkse Gazelle e-bikes in hun fietstest. Zo worden de best geteste e-bikes gekozen. In 2019 werden de Orange C310 HMS, Orange C7 HMS, Speed pedelec CityZen Speed, Miss Grace C7 HMB en Cityzen C8+ HMB getest. 

E-bike test Algemeen Dagblad 2019

In de Fietstest van het Algemeen Dagblad in 2019 zijn een aantal e-bikes van Gazelle getest: elektrische stadsfietsen Orange C310 HMS en Orange C7 HMS, Speed Pedelec CityZen Speed, elektrische transportfiets Miss Grace C7 HMB en de elektrische woon-werkfiets CityZen C8+ HMB.

Alle e-bikes scoorde hoger dan een 7! Waarbij de CityZen C8+ HMB Gazelles best geteste e-bike is met een 7.4. Vooral de soepele ondersteuning werd geroemd. Elektrische transportfiets Miss Grace C7 HMB kreeg een 7.1 door de geruisloze motor en het frisse design. Elektrische stadsfiets Orange C310 HMS kreeg een 7 van het testpanel. 

PuurNL nr 1 schoolfiets

De Gazelle PuurNL kreeg de nummer 1-positie onder meer dankzij zijn smalle voor- en achterdrager. Het AD raadt de smalle varianten met klem aan: “Fietsen met hippe brede sturen zijn lastig weg te zetten in vaak smalle krappe schoolfietsrekken. Bovendien sturen ze zwaarder en kunnen tijdens het rijden in grote groepen ongelukken veroorzaken. Kies daarom voor een fiets met smallere voor- en achterdrager.”

De Gazelle PuurNL is een schoolvoorbeeld van een Nederlandse fiets. Om te beginnen is hij robuust en stoer. Dat neemt niet weg dat hij heel relaxt rijdt: de zit is lekker rechtop en de brede antilekbanden zorgen voor een lichtvoetig en wendbaar weggedrag. Bovendien scoort de Puur_NL ook op het gebied van stabiliteit: door de dubbele pootstandaard en het stuurslot staat hij altijd stevig, ook met een zware (school)tas op de voordrager. Vanzelfsprekend is ook deze Gazelle uitgevoerd met degelijke verlichting. De PuurNL is er in vele verschillende maten, uitvoeringen en kleuren. 

AD Fietstest 2018

Voor de Fietsspecial van het Algemeen Dagblad heeft Fietstest.nl samen met AD-lezers tientallen e-bikes uitgeprobeerd. De deelnemers beoordeelden elke e-bike op eigenschappen zoals fietscomfort, prijs-kwaliteit, ondersteuning en een eindcijfer. De Gazelle Orange C7+ HMB kwam als BESTE KOOP uit de test en de Gazelle Chamonix T10 HMB werd BEST GETEST.

Gazelle Orange C7+ HMB

Winnaar Beste koop in AD Fietstest 2018

Wat zeggen de testers? 

Een heerlijke fiets voor de stad én om mee te toeren, luidt een van de conclusies van het testpanel. De Gazelle Orange C7+ HMB is dus van alle markten thuis en dat blijkt ook uit de scores. De fiets wordt bestempeld als licht, wendbaar en comfortabel. Het design (‘fris’) en niet te vergeten de middenmotor (Bosch Active Line 3) worden als pluspunten gezien.

En mocht de accu een keer leeg raken, dan is er ook nog geen man overboord: ,,Deze mooie fiets rijdt ook goed zonder ondersteuning.’’

De fiets wordt beoordeeld met een 7,7!

Gazelle Chamonix T10 HMB

Winnaar Best Getest in AD Fietstest 2018

Wat zeggen de testers?

Heerlijk voor de lange afstanden, is de communis opinio. En: ‘fiets voelt direct vertrouwd aan’, ‘krachtige ondersteuning’: aan jubelende commentaren over de herenversie van de Gazelle Chamonix T10 geen gebrek.

De winnaar in deze categorie heeft een middenmotor (Bosch Active Line) en 10 versnellingen (derailleurversnelling).

De meeste lof is er voor de motor. Die is geruisloos en geeft ook bij de hellingproef en bij tegenwind voldoende kracht. De fiets schakelt bovendien soepel. Daarnaast worden ‘mooie afwerking’ en het relatief lage gewicht (21,6 kg zonder accu) als positieve punten aan gemerkt.

Fiets wordt beoordeeld met een 8,5!

Algemeen Dagblad Fietstest 2017

Voor de Fietsspecial van het Algemeen Dagblad heeft Elektrischefiets Test samen met 28 AD-lezers tientallen e-bikes uitgeprobeerd. De deelnemers beoordeelden elke e-bike op eigenschappen zoals fietscomfort, prijs-kwaliteit, ondersteuning en een eindcijfer. Onze CityZen Speed kwam als Beste Koop uit de test.

Gazelle CityZen Speed wint in categorie Beste Koop

"Het display zit in het midden van het stuur bevestigd en geeft genoeg informatie weer. Prettig aan het display is dat deze goed te bedienen is links bij het handvat. Display is afneembaar en bevat 4 ondersteuningsstanden. De CityZen Speed is voorzien van een Bosch Active middenmotor met kracht i.c.m. rotatiesensor. Geeft direct ondersteuning wanneer er kracht op de trappers wordt gezet. Fietst zonder ondersteuning als ‘gewone’ fiets.

Fiets afgemonteerd met 10 deraillieurversnellingen, Krachtige hydraulische schijfremmen, geen voor- en zadelvering. Hoewel het comfort beter had gekund is het testpanel zeer te spreken over de CityZen Speed. De fiets scoort op bijna alle punten goed. Heeft een laag gewicht, hoge actieradius en de scherpste prijs uit de test. Het AD-testpanel heeft de Gazelle CityZen Speed beoordeeld met een 8,2 als eindcijfer en is daarmee de ‘Beste Koop’ in de categorie: Speed Pedelec."