AD Fietstest

Algemeen Dagblad Fietstest 2018

Voor de Fietsspecial van het Algemeen Dagblad heeft Fietstest.nl samen met AD-lezers tientallen e-bikes uitgeprobeerd. De deelnemers beoordeelden elke e-bike op eigenschappen zoals fietscomfort, prijs-kwaliteit, ondersteuning en een eindcijfer. De Gazelle Orange C7+ HMB kwam als BESTE KOOP uit de test en de Gazelle Chamonix T10 HMB werd BEST GETEST.

Gazelle Orange C7+ HMB

Winnaar Beste koop in AD Fietstest 2018

Wat zeggen de testers? 

Een heerlijke fiets voor de stad én om mee te toeren, luidt een van de conclusies van het testpanel. De Gazelle Orange C7+ HMB is dus van alle markten thuis en dat blijkt ook uit de scores. De fiets wordt bestempeld als licht, wendbaar en comfortabel. Het design (‘fris’) en niet te vergeten de middenmotor (Bosch Active Line 3) worden als pluspunten gezien.

En mocht de accu een keer leeg raken, dan is er ook nog geen man overboord: ,,Deze mooie fiets rijdt ook goed zonder ondersteuning.’’

De fiets wordt beoordeeld met een 7,7!

Gazelle Chamonix T10 HMB

Winnaar Best Getest in AD Fietstest 2018

Wat zeggen de testers?

Heerlijk voor de lange afstanden, is de communis opinio. En: ‘fiets voelt direct vertrouwd aan’, ‘krachtige ondersteuning’: aan jubelende commentaren over de herenversie van de Gazelle Chamonix T10 geen gebrek.

De winnaar in deze categorie heeft een middenmotor (Bosch Active Line) en 10 versnellingen (derailleurversnelling).

De meeste lof is er voor de motor. Die is geruisloos en geeft ook bij de hellingproef en bij tegenwind voldoende kracht. De fiets schakelt bovendien soepel. Daarnaast worden ‘mooie afwerking’ en het relatief lage gewicht (21,6 kg zonder accu) als positieve punten aan gemerkt.

Fiets wordt beoordeeld met een 8,5!

Algemeen Dagblad Fietstest 2017

Voor de Fietsspecial van het Algemeen Dagblad heeft Elektrischefiets Test samen met 28 AD-lezers tientallen e-bikes uitgeprobeerd. De deelnemers beoordeelden elke e-bike op eigenschappen zoals fietscomfort, prijs-kwaliteit, ondersteuning en een eindcijfer. Onze CityZen Speed kwam als Beste Koop uit de test.

Gazelle CityZen Speed wint in categorie Beste Koop

"Het display zit in het midden van het stuur bevestigd en geeft genoeg informatie weer. Prettig aan het display is dat deze goed te bedienen is links bij het handvat. Display is afneembaar en bevat 4 ondersteuningsstanden. De CityZen Speed is voorzien van een Bosch Active middenmotor met kracht i.c.m. rotatiesensor. Geeft direct ondersteuning wanneer er kracht op de trappers wordt gezet. Fietst zonder ondersteuning als ‘gewone’ fiets.

Fiets afgemonteerd met 10 deraillieurversnellingen, Krachtige hydraulische schijfremmen, geen voor- en zadelvering. Hoewel het comfort beter had gekund is het testpanel zeer te spreken over de CityZen Speed. De fiets scoort op bijna alle punten goed. Heeft een laag gewicht, hoge actieradius en de scherpste prijs uit de test. Het AD-testpanel heeft de Gazelle CityZen Speed beoordeeld met een 8,2 als eindcijfer en is daarmee de ‘Beste Koop’ in de categorie: Speed Pedelec."

Vergelijk fietsen