Kieskeurig E-bike Duurtest

Tien weken lang 30 verschillende e-bikes testen geeft dat waardevolle oordeel waar je iets mee kunt. De Kieskeurig.nl E-Bike Duurtest is een onafhankelijke fietstest over een langere periode, met méér kilometers, op meerdere fietsen, voor een beter oordeel, gegeven door échte fietsers.

  • Onafhankelijke test
  • 30 verschillende topmodellen
  • Best geteste e-bikes

Eclipse C380 HMB komt als 'Goed uit de test' in Kieskeurig E-bike Duurtest 2024

Met zijn krachtige Bosch Performance Line CX middenmotor en een indrukwekkende 750Wh-accu hoef je je geen zorgen te maken dat je accu onderweg leeg raakt, zoals een van de testers opmerkte.

Ook het stijlvolle design van de e-bike wordt geprezen en het testpanel is enthousiast over de fietsverlichting: 'Het integreren van het achterlicht in de bagagedrager is een mooie oplossing. Doordat het licht ook naar de zijkant uitstraalt wordt de zichtbaarheid in het donker vergroot'.

Ultimate C5 HMB komt in 2024 als 'Goed uit de test' in de E-bike Duurtest van Kieskeurig

Een greep uit de reacties van de testers:

'Deze fiets stuurt geweldig, is superstabiel en de remmen doen het fantastisch, ook in de regen.'

'Deze fiets heb ik een paar weken getest. Wat een fantastische fiets! Zowel over het comfort als over het uithoudingsvermogen van de fiets ben ik zeer tevreden.'

Grenoble C7+ HMB komt 'Goed uit de test' in de E-Bike Duurtest

De beoordeling: De Gazelle Grenoble C7+ HMB is een elegante en hoogwaardige elektrische fiets die veel gebruikers tevreden stelt. De comfortabele zithouding, goede vering en sterke, stille motor zijn voor alle testers pluspunten.

Avignon C380 HMB komt 'Goed uit de test' in de E-Bike Duurtest

De beoordeling: Deze Gazelle is een prachtig ontworpen en comfortabele e-bike met een aantal indrukwekkende eigenschappen. Misschien zelfs meer voor de lange afstanden dan de korte ritjes.

Ultimate C380 HMB komt 'Goed uit de test' in de E-Bike Duurtest

De beoordeling: De Gazelle Ultimate C380 HMB maakt indruk met zijn sportieve uitstraling, prestaties en gebruiksgemak. Naast het traploos schakelen, waardoor het schakelen soepel en vloeiend verloopt, biedt deze e-bike ook een handige ‘auto’-ondersteuningsstand.

Paris C7 HMB komt 'Goed uit de test' in de E-Bike Duurtest

De beoordeling: De Gazelle Paris C7 HMB is een aantrekkelijk instapmodel voor mensen die toch degelijke prestaties willen. Gebruikers waarderen de soepele trapondersteuning en het schakelen. Alles zit erop wat nodig is en het materiaalgebruik is standaard.

Makki Load Connect komt 'Goed uit de test' in de Kieskeurig E-bakfiets Duurtest

De beoordeling: De lage instap van de bak van deze elektrische bakfiets wordt door het merendeel van de testers als een pluspunt gezien. Ook de hoogte van de bak wordt als prettig ervaren; veilig en beschermend voor de inzittenden. Er kan meer in de bak dan in eerst instantie door één van de testers werd gedacht. Met twee kinderen en een Maxi-Cosi is het zeker te doen.

Gazelle Paris C7+ HMB komt 'Goed uit de Test' in E-Bike Duurtest 2022

De beoordeling: Heb je onlangs iemand zingend op een e-bike voorbij zien komen? Dan zit de kans er dik in dat het een van onze testrijders op de Gazelle e-bike was. Bijzonder was dat beide rijders de zuinigere toer- en ecostand ook in een hoge versnelling konden gebruiken. Hierdoor waren ze erg te spreken over de actieradius van de fiets. Kortom, de motor is krachtig zat - en daarbij nog (on)opvallend stil ook. Let hierbij wel op dat remmen gebeurt met remblokjes.

Beide fietsers hebben heerlijk comfortabel gereden. Na een makkelijke opstap genoten de testers van een goede demping, makkelijk schakelen, comfortabel zadel, brede banden, handvatten met veel grip en het relatief lage gewicht. Niet alleen bevelen beide testers de fiets aan, ook kriebelt het om de Gazelle aan te schaffen. Dat zegt genoeg.

Grenoble C5 HMB komt 'Goed uit de Test' in E-Bike Duurtest 2022

De beoordeling: Deze Gazelle e-bike kan omschreven worden als een echte allround, no-nonsense fiets. Beide testers konden de fiets bijna niet op minpunten betrappen. De prestaties van alle vijf rijstanden zijn goed, de rechte zithouding en gelzadel zijn bijzonder comfortabel en de fiets is netjes afgewerkt. Ook het display is simpel en doeltreffend. Het was voor Irma even wennen dat de fiets niet aangedreven wordt door een ketting, maar een kunststof riem, wat wel onderhoudsvriendelijker is. 

De kritiekpuntjes waren vooral op het gebied van het bereik, dat maximaal zo'n 60 kilometer bleek. Gelukkig is er een uitvoering met een grotere accu. Ook het aantal versnellingen is wat beperkt en terugschakelen ging zwaar. Dat laatste bleek veroorzaakt door een gebogen versnellingskabel. Een kort bezoekje aan de fietsenmaker loste dat probleem op.