Consumentenbond Fietstest

Elk jaar voert de Consumentenbond een e-bike test uit. Ook in 2023 hebben zij weer veel elektrische fietsen getest. Deze onafhankelijke test neemt zo'n 330 verschillende modellen mee in de test. De best geteste e-bike van Gazelle is de Avignon C380 HMB. 

  • Onafhankelijke test
  • Grootste e-bike test van Nederland
  • Best geteste e-bikes

Avignon C380 HMB "Beste uit de test"

Met een 8,5 komt onze Avignon C380 HMB als "Beste uit de test" van de Consumentenbond. 

De expert review: "Het belangrijkste kenmerk van deze fiets is het uitstekende comfort. Deze e-bike fietst gewoon fijn. Dit komt door de combinatie van voorvorkvering, zadelpenvering, brede banden (50 mm) en een onstpannen, vrij rechte zithouding."

 

Medeo krijgt een 7,4

In de elektrische fietsentest 2020 van de Consumentenbond krijgt de Gazelle Medeo T9 HMB een 7,4. Het motorgeluid (9,2) en de merktevredenheid (8,2) scoren hoog. Daarna komt de elektrische ondersteuning (7,8). De hoge actieradius wordt als een voordeel gezien en de goede motorondersteuning. De brede banden zorgen voor meer comfort. 

CityZen T10 HMB krijgt een 8,3

De Consumentenbond heeft ook in 2019 een aantal Gazelle e-bikes getest. De winnaar van Gazelle uit die test was onze CityZen T10 HMB met een 8,3. Met dit mooie cijfers behaalde wij de derde plek in de gehele e-bike test. 

De e-bike wordt vooral geroemd om de bediening en het display (9,4). Daarnaast geeft het testpanel aan dat de actieradius zeer goed is, de motor een goede ondersteuning biedt en dat de ondersteuning soepel aanvoelt. De krachtige hydraulische schijfremmen worden ook als zeer positief ervaren. 

Naast de CityZen zijn ook de e-bikes Ultimate T10 HMB en de CityZen C8+ HMB getest. De eerst werd beoordeeld met een 8,1 en de tweede met een 7,9. 

Wij zijn erg trots op dit resultaat!

Ultimate T10 HMB krijgt een 8,3

De Gazelle e-bike Ultimate T10 HMB krijgt van de Consumentenbond Fietstest een 8,3. Deze e-bike met Bosch Performance Line middenmotor, 500 Wh accu en Bosch Intuvia display wordt zeer goed beoordeeld. De actieradius en motor geven goede ondersteuning en worden positief ervaren. 

De Consumentenbond E-bike test

Het aandrijfsysteem van e-bikes (aandrijfslijn) wordt getest. Dit is de combinatie van motor, accu en display van een elektrische fiets. De Consumentenbond kijkt naar hoe prettig en soepel de elektrische ondersteuning werkt, hoeveel kracht hij biedt en hoe ver je komt op een acculading. Ook kijken ze (of luisteren eigenlijk) naar storende motorgeluiden en de uitrusting van de fiets. 

100% Onafhankelijk
De professionele test van de Consumentenbond volgt een standaard programma. De onderzoekers leggen elk jaar dezelfde testen af met andere fietsen. De test is 100% onafhankelijk, de Consumentenbond krijgt geen geld van bedrijven of overheid om deze testen uit te voeren.

De Consumentenbond Fietstest 2018 is gepubliceerd op de website van de Consumentenbond.