iF Design awards

Gazelle wint iF Design Award

De iF Design Award is internationaal een prestigieuze designprijs. Voor dit jaar waren er ruim 6.400 inzendingen uit 54 verschillende landen. De 63 juryleden namen drie dagen de tijd om deze te beoordelen en bekroonden uiteindelijk 2 Gazelle-fietsen met een gouden award. Op vrijdag 9 maart ontvangt Gazelle de gouden iF Award in het Zuid-Duitse München.

CityGo wint iF Design Award 2018

De beoordeling van de jury:

De tweede erkende fiets is de CityGo. Deze stadsfiets is bedoeld voor alledaagse verplaatsingen, zoals ritten naar het werk en de supermarkt. De fiets is dubbel beveiligd met een ring- en kettingslot. In een opbergcase ter hoogte van het bracket kunnen fietsers het kettingslot wegstoppen.

Ami C8 HMS wint iF Design Award 2018

De beoordeling van de jury:

De Ami C8 HMS is de elektrische fiets waarmee iedereen met een vertrouwd gevoel kan e-biken. De wielmaat is iets kleiner en de instap is breder en lager dan bij doorsnee e-bikes. Dat maakt het op- en afstappen gemakkelijker. De Ami C8 HMS heeft een middenmotor van Shimano Steps.

iF Design Awards 2017

De iF Design Award is internationaal een prestigieuze designprijs. In 2017 waren er ruim 5.500 inzendingen uit 59 verschillende landen. De 58 juryleden namen drie dagen de tijd om deze te beoordelen en bekroonden uiteindelijk 75 inzendingen met een gouden award. Op vrijdag 10 maart ontving Gazelle de gouden iF Award in het Zuid-Duitse München.

Gazelle N°1

De N°1 is de connected e-bike van Gazelle die zich onderscheidt van wat er al op de markt is. Ze combineert functionaliteit met Italiaans design van Giugiaro. Veel componenten, zoals het frame, de wielen en het zadel, zijn van carbon. De fiets is gekoppeld aan de smartphone en biedt een groot aantal functies, zoals routeplanning en navigatie. Met het lage zwaartepunt is de N°1 veilig.

“Wij zijn ongelooflijk trots op deze prijs. De iF Design Award is één van de meest prestigieuze prijzen die we in de wacht kunnen slepen. De gouden beloning van de internationale designbranche is voor ons de bevestiging dat we met de vernieuwende en vooruitstrevende filosofie achter de N°1 de toekomst van de fiets in handen hebben”, zegt CEO Huub Lamers van Koninklijke Gazelle. 

Beoordeling iF Design

The concept Gazelle Nº1, designed for the early adopters that like premium design and exclusive lifestyle products. Men and women around the age of 30 years and up, conscious about their health and environment, either driving or considering driving a Tesla or another E-car, interested in alternative mobility concepts. The concept Gazelle Nº1 biker is living a worldly, busy and social lifestyle balanced with attention to the good things in life. The Nº1 user demands swift time-saving transport, likes easy access and loves a smartphone.

The Nº1 offers a mixture of speed, comfort, integration and connectivity in a sophisticated way, using contemporary Giugiaro Design. "By courageously investing in world-class design by Italdesign Guigiaro, Gazelle has created a sensational new and innovative e-bike. This pioneer product demonstrates how much potential lies in a bicycle with 200 years of history behind it. The fresh and modern appearance makes the ergonomic step-through bike a great choice for all generations. With a low center of gravity for safe handling, cableless design for sleek lines and a low-maintenance drivetrain, the concept Gazelle No. 1 will convince many e-bike novices to leave the car at home." Gold Statement

Vind je winkel

Een nieuwe (elektrische) fiets kopen doe je altijd in een Gazelle fietsenwinkel. Met 1100 fietsenwinkels in Nederland staat er altijd een Gazelle-dealer voor je klaar. 

Help mij kiezen

Welke fiets past bij jou? Wij helpen je je ideale (elektrische) fiets te vinden. Selecteer in de handige filter jouw voorkeuren en bekijk de fietsen die hierbij passen.

Experience Center

Proefrit maken? Een bezoek aan onze Experience Centers is de perfecte manier om onze (elektrische) fietsen te zien en te testen. 

Finance & Lease

Met Finance & Lease fiets je een nieuwe Gazelle voor een vast bedrag per maand. Een prima manier om een nieuwe fiets te rijden zonder in één keer te betalen.