Kan ik gezien het Coronavirus nog fietsen?

15 mei 2020
Elektrische fietsen of e-bikes Fietsen

Bijna over de hele wereld is wel bekend dat Nederland een fietsland is. Fietsen is voor veel Nederlanders een dagelijks begrip. Van reizen naar het werk, je kinderen ophalen van school tot een ritje naar de supermarkt. Het goede nieuws is, er kan nog steeds gefietst worden tijdens corona! Houd wel rekening met 1,5 meter afstand. Vooral in deze tijd is in beweging blijven belangrijk zodat je je weerstand hoog kunt houden.

Fietsen tijdens Corona

Veel Nederlanders zien fietsen in het sportieve kader. Aangezien nog niet iedereen naar de sportschool kan gaan, is fietsen een prima alternatief om in beweging te blijven. Het voordeel is dat je makkelijk alleen kunt fietsen en dus niet afhankelijk bent van anderen. Het wordt ook aangeraden om alleen te fietsen om zo de verspreiding van het virus te beperken. Met het openbaar vervoer loop je meer risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk wordt overgedragen door microdruppels. Dankzij de fiets blijf je op afstand en maak je je longen sterker. Fiets bovendien alleen als je je goed voelt en geen verkoudheidsklachten hebt. Stel dat je plotseling moet niezen of hoesten, dan kun je het beste even stoppen en dit in je elleboog doen.

Vermijd drukte tijdens fietstocht

Neem je toch liever een maatje mee om jou gezelschap te houden? Dat is zeker mogelijk, maar houd dan wel rekening met 1,5 meter afstand. Uitgezonderd gezinnen/huishoudens en kinderen tot en met 12 jaar. Veel Nederlandse fietspaden zijn breder dan 2 meter, dus dit zou geen probleem hoeven te zijn! Kies zoveel mogelijk voor rustige routes met brede fietspaden bij jou in de buurt. In Coronatijd kun je het beste drukke plekken zoals parken en natuurgebieden vermijden. Je zou ook ’s morgens vroeg of tijdens etenstijd een fietstocht kunnen maken. Ben je een beetje huiverig voor drukknoppen van verkeerslichten? Neem een flesje desinfecterende gel mee voor je handen en voor de handvatten van je fiets.

Hoe gaat Gazelle om met het Coronavirus?

Samen met onze fietsenwinkels doen wij er alles aan dat jij kunt blijven fietsen! Indien je fietsenwinkel dicht is of wanneer je zelf liever niet naar een fietsenwinkel gaat kun je nog steeds een fiets bij ons bestellen. Bestel je fiets online en selecteer jouw Gazelle-winkel voor de bezorging van je nieuwe Gazelle-fiets. Wij bezorgen, in samenwerking met onze Gazelle-winkels, je online bestelde fiets gratis aan huis. Daarbij nemen wij altijd de maatregelen van het RIVM in acht. 

Testen in ons Experience Center tijdens Corona

Ook nu ben je van harte welkom om te komen testen bij ons Experience Center in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Nijmegen en Waalwijk. Ze zijn wel alleen geopend op afspraak. Plan je bezoek van te voren middels onze afspraken tool. Er staat dan op het afgesproken tijdstip 45 minuten een Gazelle-adviseur voor je klaar om je te helpen met het berekenen van je framemaat, het kiezen van je (elektrische) fiets en al je vragen te beantwoorden. 

Onze Gazelle-adviseurs houden altijd de hygiene maatregelen van het RIVM in acht en graag willen wij je vragen dit ook te doen tijdens je afspraak.

Gerelateerde blogs