Gazelle en Spinnin' Records

20 oktober 2016
Stadsfietsen Transportfietsen Lifestyle fietsen Fietsen PuurNL

Wat volgens buitenlanders een typisch Nederlands exportproduct is? Precies: de fiets. Echter zullen zeker de jongere generaties ons land ook snel met dance in verband brengen. Nederland is immers al jaren toonaangevend in dit muziekcircuit. Jongeren uit binnen- en buitenland weten de nieuwe, Amsterdamse pop-up store van Spinnin’ Records, wereldwijd het grootste platenlabel op het vlak van dancemuziek, moeiteloos te vinden. Om het nog meer een Nederlands tintje te geven staat er een Gazelle-fiets voor de winkeldeur.

Gazelle en ADE

Op de dag van de opening (woensdag 19 oktober, red.), tevens de begindag van het Amsterdam Dance Event (ADE), is de belangstelling voor de pop-up store meteen overweldigend. Voornamelijk jongeren sluiten al bij de deur aan in een lange rij. Ze maken zich op voor zogeheten demo drops. Twee vertegenwoordigers geven in een ruimte live feedback op zelf geproduceerde tracks van mensen die ooit hopen door te breken in de dancewereld. “Als je DJ wilt worden, dan is dit de gateway to heaven”, weet Juliëtte Christiani van Spinnin’ Records.

Robin Sherpa (26) en Jonathan Zhou (30) staan met lichte zenuwen in de rij. Ze komen uit Zweden en zijn speciaal naar Amsterdam gereisd voor plezier en vermaak op het ADE en de demo drop van het vermaarde platenlabel. “We werken al jaren om verder te komen in de dance. Ook al is de kans dat we ‘gescout’ worden waarschijnlijk niet groot, we hebben vertrouwen in onze kwaliteiten. Misschien valt hier het laatste puzzelstukje wel op zijn plek”, zegt Robin. Onder de artiestennaam Trilane hebben hij en Jonathangroovy discogeproduceerd.

Demo drop

Valentijn Griffioen (20) komt teruggelopen van zijn demo drop. Hij heeft twee tracks laten horen. Eentje met zijn makker Idan Ben Yakar (17) – met hem vormt hij het duo Fantino & Grimix – en eentje met een derde dancefanaat: Tesz van Lavieren (17), optredend onder de naam Tesz. De track van het trio, uit het genre future house, viel in de smaak bij de vertegenwoordigers van het internationale platenlabel, merkten de heren zelf. “Ze hebben zelfs hun e-mailadres aan ons afgegeven”, jubelt Valentijn.

De drie jonge mannen dromen van een carrière in de dancescene. “Sommigen willen ooit voetballen in een immens stadion. Voor ons is het juist goud waard als je publiek kunt vermaken met eigen muziek”, stelt Valentijn uit Amsterdam. “Muziek… Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Ik zou het geweldig vinden als ik ooit succes kan hebben met een nummer waarop je je eigen naam kunt plakken”, zegt Tesz, die weet dat Pep & Rash eerder via eenzelfde demo drop bij Spinnin’ Records is doorgebroken. “Zeg nooit nooit.”

Spinnin by Gazelle city bike!

Spinnin' Records heeft een unieke Gazelle city bike gestyled. Deze limited edition is super handig voor jouw leven in de stad, want hij kan tegen een stootje en vervoert al je spullen! In zwart of wit met coole Spinnin' styling.

Dit unieke Spinnin' Records model is gestyled by Gazelle! Je weet als geen ander dat het hem zit in de details: een mooi afgewerkt randje, de perfecte kleurencombi. De stoere en stevige transportfiets brengt je waar je heen wilt: de bios, het strand, het voetbalveld en naar school. Hij kan tegen een stootje door het robuuste frame en is fietsenhokproof door de smalle voordrager! Ook handig om al je spullen makkelijk mee te nemen.

De Spinnin' by Gazelle bike is er in premium white en black mat. Deze fiets heeft 3 versnellingen, één handrem en een terugtraprem. De brede banden, het brede stuur en de relaxte zithouding maken de fiets extra comfortabel.

Gerelateerde blogs