Elektrische fiets met middenmotor

Bij elektrische fietsen met een middenmotor voelt de elektrische ondersteuning natuurlijk en comfortabel aan. De middenmotor is uitgerust met zowel een rotatie- en trapkrachtsensor. Het zwaartepunt van de fiets ligt centraal doordat de motor zich laag en in het midden van de fiets bevindt. Hierdoor voelt de fiets stabiel aan tijdens het fietsen. Bij ons heb je de keuze uit een e-bike met een Bosch middenmotor of een Shimano Steps middenmotor.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

  De voordelen van e-bike met middenmotor

  Het grootste voordeel van een fiets met middenmotor is dat deze de pedalen van de fiets aandrijft en niet de wielen. Dit zorgt voor een natuurlijke rijervaring en is zeer comfortabel.

  Een e-bike met middenmotor is krachtig en biedt daardoor veel ondersteuning tijdens het fietsen. Doordat het zwaartepunt in het midden van de fiets ligt, wordt er een fijne fietservaring gecreëerd. Daarnaast valt de motor door de ligging minder op, waardoor een e-bike met middenmotor sneller doorgaat voor een normale fiets.

  Hoe werkt een e-bike met middenmotor?

  Een elektrische fiets met middenmotor heeft een trapkrachtsensor. Deze sensor meet hoeveel kracht jij op de pedalen zet. Hoe meer kracht je zet, des te meer ondersteuning je krijgt. Wanneer de e-bike een rotatiesensor heeft, wordt de ondersteuning niet gegeven op trapkracht maar bij omwenteling van de pedalen. Dit houdt in dat je niet direct ondersteuning hebt, maar pas wanneer jij begint met trappen.

  Wat is de beste elektrische fiets met middenmotor?

  Onze fietsen worden regelmatig meegenomen in verschillende fietstesten. Bijvoorbeeld die van de Consumentenbond, Fiets van het Jaar en iF design Award. Ook onze elektrische fietsen met Bosch middenmotor winnen regelmatig in deze fietstest. In de AD Fietstest van 2022 wonnen onze Ulimate C8+ hmb Belt en de Ultimate C380 HMB de 'Best Getest' award. 

  In 2020 won onze speed pedelec met middenmotor, de Ultimate Speed 380, de Speed E-bike van het jaar 2020 en de e-bike met middenmotor Ultimate C8+ HMB de iF Design Award 2019.

  Elektrische fiets met middenmotor in de aanbieding

  In de Outlet worden fietsen aangeboden welke niet langer in ons assortiment opgenomen zijn. Ook hier worden vaak e-bikes met Bosch middenmotor aangeboden. Bijvoorbeeld onze CityZen C8+ HMB of de Orange C7+ HMB. Of kies voor een elektrische fiets met een Shimano middenmotor: Orange C8 HMS.

  E-bike met Bosch of Shimano middenmotor

  Bij ons kun je kiezen tussen een e-bike met Bosch middenmotor of een e-bike met Shimano Steps middenmotor.

  Bij een elektrische fiets met een Bosch middenmotor zijn er drie verschillende motoren: Active Line, Active Line Plus of Performance Line. Bij onze speed pedelecs wordt altijd een Bosch Performance Line Speed motor geleverd.

  Bij onze elektrische fietsen met een Shimano Steps middenmotor zijn er 3 opties: Shimano Steps E6000, E6100 en E5000. Wanneer je jouw favoriete model e-bike kiest, hebben wij de keuze voor de motor alvast voor je gemaakt. Dat scheelt weer in de keuzestress!

  Elektrische fiets met middenmotor kopen?

  Heb je een e-bike met middenmotor naar wens gevonden? Dan kun je deze eenvoudig online in onze webshop bestellen of in één van onze Gazelle fietsenwinkels. Liever eerst een testrit maken? Dat kan altijd bij onze Experience Centers in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Haarlem en Waalwijk. Maak van te voren een afspraak, zodat er een Gazelle-adviseur 45 minuten voor je klaar staat. Je kunt ook altijd langs gaan bij onze Gazelle fietsenwinkels. Maak een afspraak voor een proefrit om de verschillen tussen Bosch en Shimano te ervaren.