Elektrische fietsen met middenmotor

Bij elektrische fietsen met een middenmotor voelt elektrische ondersteuning natuurlijk en comfortabel aan. De middenmotor is uitgerust met een rotatie- en trapkrachtsensor. Het zwaartepunt ligt centraal doordat de motor zich laag en in het midden van de fiets bevindt. Dit zorgt voor een stabiel gevoel tijdens het fietsen. Bij ons kun je kiezen voor een e-bike met een Bosch middenmotor of een Shimano Steps middenmotor.

Filter
Van hoog naar laag sorteren
   

  Waarom een elektrische fiets met middenmotor?

  Een e-bike met middenmotor is vaak krachtig en biedt daardoor veel ondersteuning. Doordat het zwaartepunt in het midden van de fiets ligt, wordt er een fijne fietservaring gecreëerd. Daarnaast lijkt het het meest op een normale fiets.

  Voordeel van e-bike met middenmotor

  Het grootste voordeel van een e-bike met middenmotor is dat deze de pedalen van de fiets aandrijft en niet de wielen. Dit zorgt voor een natuurlijke rijervaring en is zeer comfortabel. Een ander bijkomend voordeel is dat het geen invloed heeft op de banden wanneer deze eventueel vervangen moeten worden. Een fiets met middenmotor heeft een rotatiesensor en/of een trapkrachtsensor.

  Hoe werkt een e-bike met middenmotor?

  Een elektrische fiets met middenmotor heeft een trapkrachtsensor. Deze sensor meet hoeveel kracht jij op de pedalen zet, zet je meer kracht dan krijg je meer ondersteuning. Wanneer je e-bike met middenmotor een rotatiesensor heeft wordt de ondersteuning niet gegeven op trapkracht maar bij omwenteling van de pedalen. In het begin heb je dus niet direct ondersteuning, maar pas wanneer jij begint te trappen.

  Wat is de beste elektrische fiets met middenmotor?

  Onze fietsen worden regelmatig meegenomen in verschillende fietstesten. Bijvoorbeeld die van de Consumentenbond, Fiets van het Jaar en iF design Award. Ook onze elektrische fietsen met Bosch middenmotor winnen regelmatig in deze fietstest. Zo won onze speed pedelec met middenmotor, de Ultimate Speed 380, de Speed E-bike van het jaar 2020 en de e-bike met middenmotor Ultimate C8+ HMB de iF Design Award 2019.

  Elektrische fiets met middenmotor in de aanbieding

  In de Outlet worden fietsen aangeboden welke niet langer in ons assortiment opgenomen zijn. Ook hier worden vaak e-bikes met Bosch middenmotor aangeboden. Bijvoorbeeld onze CityZen C8+ HMB of de Orange C7+ HMB. Of kies voor een elektrische fiets met een Shimano middenmotor: Orange C8 HMS.

  E-bike met Bosch of Shimano middenmotor

  Bij ons kun je kiezen tussen een e-bike met Bosch middenmotor of een e-bike met Shimano Steps middenmotor.

  Bij onze elektrische fietsen met een Bosch middenmotor krijg je een Active Line, Active Line Plus of Performance Line motor. Bij de speed pedelec wordt altijd een Bosch Performance Line Speed motor geleverd.

  Bij onze elektrische fietsen met een Shimano Steps middenmotor zijn er 3 opties: Shimano Steps E6000, E6100 en E5000. Dit is geen keuze bij de fiets, maar wij hebben deze keuze al voor je gemaakt.

  Elektrische fiets met middenmotor testen

  Wil je onze elektrische fietsen met middenmotor eerst testen? Dat kan altijd bij onze Experience Centers in Amersfoort, Den Haag, Groningen, Nijmegen en Waalwijk. Maak van te voren een afspraak, zodat er een Gazelle-adviseur 45 minuten voor je klaar staat. Je kunt ook altijd langs gaan bij onze Gazelle fietsenwinkels. Maak een afspraak voor een proefrit om de verschillen tussen Bosch en Shimano te ervaren.

  Elektrische fiets met middenmotor kopen?

  Dat kan bij ons online via onze webshop of in één van onze Gazelle fietsenwinkels.