E-bike motor

Shimano Steps middenmotor

E-bikes met een Shimano Steps middenmotor zijn perfect voor de dagelijkse fietstocht, maar zeker ook voor de langere afstanden. Je fietst moeiteloos met een elektrische fiets met Shimano Steps middenmotor. De lage plaatsing van de motor zorgt voor een uitstekende wendbaarheid en wegligging van je fiets. Met een koppel van minimaal 40 Nm tot maximaal 60 Nm ondersteunt hij niet alleen op vlak, maar ook op heuvelachtig terrein. 

Elektrische fietsen met Shimano Steps middenmotor beschikken over een Walk Assist tot 6 km/uur. Fietsen met een Shimano Steps middenmotor beschikken over een Start mode en schakelen dus automatisch terug wanneer je stopt.

Shimano Steps middenmotor

Verschillende Shimano motoren

Shimano Steps E-5000

Onze e-bikes met een Shimano Steps E-5000 middenmotor profiteren van een licht, stil en voordelig e-bike systeem. Deze e-bike motor biedt maximale ondersteuning voor woon-werk verkeer, de dagelijkse ritjes door de stad of gewoon om even een boodschap te halen. Dit type motor zorgt voor een soepele, maar krachtige en natuurlijke rijervaring op je e-bike.

Bekijk Shimano Steps e-bikes

Verschillende Shimano motoren

Shimano Steps E-6100

Elektrische fietsen met een Shimano Steps E-6100 motor zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. Onze e-bikes met deze middenmotor zijn krachtig en licht en hebben een optimale krachtoverdracht. Dit alles voor veel kilometers fietsplezier!

De soepele trapondersteuning is gemakkelijk te bedienen en de motor is compact en strak weggewerkt in het frame. E-bikes met een Shimano Steps E6100 middenmotor geven je een duwtje in de rug wanneer je dat het meest nodig hebt.

Zij- of middendisplay

Shimano Steps displays

Op elektrische fietsen met een Shimano Steps middenmotor zit altijd een Shimano Steps display gemonteerd. Bij onze e-bikes zit dit display in het midden of aan de zijkant van het stuur en bedien je hem gemakkelijk bij het handvat. Zo hoef je nooit je handvat los te laten en kun je veilig de ondersteuning bepalen. 

Lees meer over displays

Plaats Shimano Steps accu

Bij een e-bike met Shimano Steps middenmotor is de accu vaak in de bagagedrager geplaatst of zit deze op het frame (CityGo C7 HMS). Wanneer de accu in de bagagedrager geplaatst is kun je zelf een accu kiezen. Deze snel oplaadbare Li-ion accu heeft een grote capaciteit en brengt je waar je maar heen wilt en weer terug. De accu van Shimano Steps kan altijd snel worden opgeladen, handig voor onderweg! 

Bij elektrische fietsen met Shimano systeem kun je kiezen tussen een gouden accu (418 Wh) of een platina accu (504 Wh). Wanneer er geen keus is hebben wij de accu al voor je geselecteerd. Je kunt dit ook altijd terugvinden in de handleiding van je elektrische fiets.

Plaats Shimano Steps accu

Hoe ver fiets je met een Shimano e-bike?

Hoe ver kun je eigenlijk fietsen met een e-bike met een Shimano Steps middenmotor? Dat is een goede vraag! En er is geen eenduidig antwoord. We hebben altijd een indicatie actieradius tabel, maar de echte actieradius van je elektrische fiets is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld: de gekozen accu, de bandenspanning, weersomstandigheden, wegdek en de ondersteuningsstand.

Hoe ver fiets je met een Shimano e-bike?

Kom elektrische fietsen testen

Wil je zelf onze elektrische fietsen ervaren? Kom dan e-bikes testen in onze Experience Centers of bij een Gazelle Fietsenwinkel bij jou in de buurt.