Gazelle Shimano Steps e-bike

Gazelle e-bikes met een Shimano Steps middenmotor zijn perfect voor de dagelijkse fietstocht, maar zeker ook voor de langere afstanden. Je fietst moeiteloos met een Gazelle fiets met Shimano middenmotor. De lage plaatsing van de motor zorgt voor een uitstekende wendbaarheid en wegligging van je Gazelle-fiets. Met een koppel van minimaal 40 Nm tot maximaal 60 Nm ondersteunt hij niet alleen op vlak, maar ook op heuvelachtig terrein. 

De Gazelle elektrische fietsen met Shimano Steps middenmotor beschikken over een Walk Assist tot 6 km/uur. Fietsen met een Steps middenmotor beschikken over een Start mode en schakelen dus automatisch terug wanneer je stopt.


Shimano Steps E-5000

Gazelle e-bikes met een Shimano Steps E-5000 middenmotor profiteren van een licht, stil en voordelig e-bike systeem. Deze e-bike motor biedt maximale ondersteuning voor woon-werk verkeer, de dagelijkse ritjes door de stad of gewoon om even een boodschap te halen. Dit type motor zorgt voor een soepele, maar krachtige en natuurlijke rijervaring op je Gazelle e-bike.

Shimano Steps E-6100

Elektrische fietsen met een Shimano Steps E-6100 motor zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. Gazelle e-bikes met deze middenmotor zijn krachtig en licht en hebben een optimale krachtoverdracht. Dit alles voor veel kilometers fietsplezier!

De soepele trapondersteuning is gemakkelijk te bedienen en de motor is compact en strak weggewerkt in het frame. Gazelle e-bikes met een Shimano Steps E6100 middenmotor geven jou een duwtje in de rug wanneer je dat het meest nodig hebt.

Shimano Steps displays

Op elektrische fietsen met een Shimano Steps middenmotor zit altijd een Shimano Steps display gemonteerd. Bij de e-bikes van Gazelle  zit dit display in het midden van je stuur en bedien je hem gemakkelijk bij je handvat. Zo hoef je nooit je handvat los te laten en kun je veilig je ondersteuning bepalen.

Plaats Shimano Steps accu

Bij een Gazelle e-bike met Shimano Steps middenmotor is de accu vaak in de bagagedrager geplaatst of zit deze op het frame (CityGo C7 HMS). Wanneer de accu in de bagagedrager geplaatst is kun je zelf een accu kiezen. Deze snel oplaadbare li-ion accu heeft een grote capaciteit en brengt je waar je maar heen wilt en weer terug. De accu van Shimano Steps kan altijd snel worden opgeladen, handig voor onderweg! 

Bij Gazelle elektrische fietsen met Shimano systeem kun je kiezen tussen een gouden accu (418 Wh) of een platina accu (504 Wh). Wanneer er geen keus is hebben wij de accu al voor je geselecteerd. Je kunt dit ook altijd terugvinden in de handleiding van je elektrische fiets.

Hoe ver fiets je met een Shimano e-bike?

Hoe ver kun je nou eigenlijk fietsen met een Gazelle e-bike met een Shimano Steps middenmotor? Dat is een goede vraag! En er is geen eenduidig antwoord. We hebben altijd een indicatie actieradius tabel, maar de echte actieradius van jouw elektrische fiets is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld: de gekozen accu, de bandenspanningweersomstandigheden, wegdek en je ondersteuningsstand.