Lichtgewicht fietsen van Gazelle

Wat is nou fijner dan een lichtgewicht fiets die je bijna onder je arm kunt meenemen? Hij is ideaal voor in én buiten de stad. Met zo’n lichte fiets merk je nauwelijks iets van hobbelige fietspaden en kom je die duin een stuk makkelijker op. Je loopt ook geen risico meer op verrekte ledematen wanneer je je fiets in het overvolle fietsenrek probeert te duwen: de lichte fiets heeft een aluminium frame en onderdelen waar je prima mee zou kunnen jongleren. Zelfs de boutjes en moeren zijn op dieet geweest.

Staat er straks een lichtgewicht fiets in jouw schuur?

Hoog tijd om een lichtgewicht fiets te kopen. Maar misschien is dat een iets te grote investering in een klap en wil je de lichtgewicht fiets op afbetaling kopen. Het kan allemaal. Voor een vast bedrag per maand rijd je meteen rond op je nieuwe Gazelle. Bestel een fiets van licht materiaal en ontdek hoe soepel je je overal op, overheen en tussendoor kunt manoeuvreren.

Een lichtgewicht fiets van aluminium en carbon weegt bijna niks

Wat is nu de reden dat de lichtgewicht fiets zo lekker handzaam is? De toverwoorden zijn aluminium en een carbon fietsframe. Tot in ieder onderdeeltje is bekeken waar kon worden bespaard op gewicht. Op de lichtgewicht fiets zitten 7 versnellingen, wat ritjes in de stad en ver daarbuiten nóg comfortabeler maakt. En mooi meegenomen: zo’n aluminium fiets ziet er nog stoer uit ook!

Je bent nog sneller op een lichtgewicht elektrische fiets

Ben je gehecht aan een lichte, handzame fiets en zie je het niet zitten om zo’n motor mee te zeulen? Geen zorgen, de lichtgewicht e-bike met middenmotor heeft wel power, maar dat vertaalt zich niet in gewicht. En - je verwacht het niet - ook op een lichte elektrische fiets zijn versnellingen handig, bijvoorbeeld voor die ene steile brug in het centrum. De meeste uitvoeringen hebben de ‘standaard’ 28 inch-wielmaat, dus de banden van de lichtgewicht e-bike kun je bij iedere fietsenmaker krijgen wanneer nodig.

Innovatieve lichte fietsen voor dames

Op zoek naar een lichtgewicht damesfiets met lage instap, lichte moederfiets (want je draagt al zat extra kilo’s met zo’n kleintje achterop) of lichtgewicht omafiets? Het kan allemaal! De lichte damesfietsen van Gazelle gaan lekker met de tijd mee en zitten vol technische snufjes: als het donker wordt springt het licht vanzelf aan. Ook heeft hij versnellingen en hoef je niet bang te zijn dat je nieuwe broek verstrikt raakt in de kettingkast, want die is keurig dichtgemaakt. Doordat hij is gemaakt van aluminium is de damesfiets erg handzaam. Hij is uitgerust met uitstekende lekbescherming, dus je hoeft niet na iedere punaise op de weg je band laten plakken.

Sportieve lichte fietsen voor heren

Een lichtgewicht herenfiets is een snelle herenfiets: met zo’n lichtgewicht sportieve fiets ben je overal in recordtijd. De carbon fiets voor heren is ontzettend flexibel. Liever een elektrische herenfiets, maar geen zin in het extra gewicht van een motor? Probeer dan eens een lichte speed pedelec. Dat is een pijlsnelle elektrische fiets waarmee je 45 kilometer per uur aantikt, zonder het gevoel te hebben dat je een e-bike bij je hebt.

Lichtgewicht fietsen voor in de stad of ver daarbuiten

Zowel een lichtgewicht stadsfiets als een lichtgewicht transportfiets is ontzettend prettig. In beide gevallen gaat het om een lichte fiets die erg geschikt is voor woon- en werkverkeer, om mee te winkelen, maar ook om lekker mee de natuur in te gaan.

Kom langs en test een lichtgewicht fiets

Benieuwd of jij ook zo blij wordt van al die voordelen en wil je een lichtgewicht fiets testen? Dat kan in ons Gazelle Experience Center. Je vindt ze door het hele land. Natuurlijk mag je ermee naar buiten, want op een strak gestucte vloer kun je niet ervaren hoe die hobbelige wegen aanvoelen. Als je je droomfiets hebt gevonden kun je ‘m niet in het Experience Center kopen, daarvoor kun je terecht bij jouw dichtstbijzijnde dealer.