Miss Grace Art Edition Voucher

Geeft recht op twee toegangskaarten van het Rijksmuseum


Je ontvangt de voucher per mail. De voucher uitgeprint inleveren bij het Rijksmuseum i.c.m. fiets factuur of framenummer. Geldig t/m 31-12-2018. Kinderen t/m 18 jaar gratis toegang.

De kunst van het fietsen

Miss Grace Art Edition

"Laat je inspireren door Hollandse meesters en ontwerp een even elegante als stoere stadsfiets." Dat was de opdracht aan het designteam van Gazelle. Een gelimiteerde editie, waarin onze samenwerking met het Rijksmuseum tot uiting komt: liefde voor kunst ontmoet state of the art fietsplezier.

Het resultaat is de Gazelle Miss Grace Art Edition. Op het eerste gezicht een eigentijdse transportfiets. Bij nadere beschouwing springt de kunst in het oog. Meesterwerken die nog nooit te zien waren op een Gazelle: de meest geliefde portretten van het Rijksmuseum. Vanaf € 729,- fiets je ermee.

"De Miss Grace Art Edition is de meest kunstzinnige fiets die we ooit hebben gemaakt." Mirjam van Coillie, marketing directeur Koninklijke Gazelle.

Marten en Oopjen

De pasgetrouwde Marten Soolmans en Oopjen Coppit lieten zich in 1634 portretteren door Rembrandt. Hun schilderijen hingen jarenlang in de echtelijke slaapkamer van de Franse bankiersfamilie Rothschild. In 2015 zijn ze voor 160 miljoen euro aangekocht met steun van de Nederlandse en de Franse staat. Beide regeringen kwamen overeen dat het paar nooit gescheiden zou worden - en afwisselend te zien zou zijn in het Louvre en het Rijksmuseum.

Een team van wetenschappers en kunstenaars werkte vanaf de zomer van 2017 aan onderzoek, schoonmaak en herstel van de doeken. Daarna presenteerden Sébastien Allard van het Louvre en Taco Dibbits van het Rijksmuseum de zichtbaar helderder, strak geverniste schilderijen.

Het Melkmeisje

Mensen die bezig zijn met alledaagse dingen, zoals ‘een meyd die melk uytgiet’. We kennen haar allemaal als het melkmeisje van Vermeer. Een van de mooiste voorbeelden van de manier waarop Vermeer gewone mensen tot hoofdpersonen op zijn schilderijen maakt. Geheel verdiept in haar werk schenkt het dienstmeisje melk in. De precisie waarmee ze werkt wordt nog eens benadrukt door de schaars ingerichte ruimte. Alle aandacht gaat uit naar het melkmeisje. Behalve de witte melkstraal lijkt niets te bewegen. Vermeer balde het geheel samen tot een indrukwekkend schilderij – als een beeld staat de figuur vrij in de lichte ruimte. Want Vermeer had als geen ander oog voor hoe het licht in honderden kleurige puntjes over de voorwerpen speelt.

In 1908 kwam dit meesterwerk in handen van de Vereniging Rembrandt. En sindsdien maakt het deel uit van de imposante collectie van het Rijksmuseum. Het melkmeisje van Vermeer is te zien in de Eregalerij.

Fietsplezier

Gazelles Miss Grace doet haar naam eer aan: deze transportfiets met brede banden is vrouwelijk en stoer tegelijk. Je merkt direct dat ze aangenaam licht stuurt. Verder is alles gericht op ontspannen woon/werkverkeer en dagelijks gebruik in de stad. De robuuste Miss Grace kan dus tegen een stootje. Op de voordrager kan alles mee, van je werk tot de boodschappen. En met accessoires als een rieten mand en een lichtgewicht achterdrager maak je deze fiets helemaal naar je zin. 

De Art Edition van Miss Grace is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het Rijksmuseum en Gazelle: liefde voor kunst ontmoet state of the art fietsplezier. En wie zouden daarvoor beter model kunnen staan dan het jonge geluk van Marten en Oopjen. Of de toewijding van het melkmeisje? 

Markante details van de meesterwerken van Rembrandt of Vermeer maken deze hippe transportfietsen tot een opvallende verschijningen. Door de gelimiteerde oplage van slechts 200 per styling is exclusiviteit gewaarborgd.

Wil je de Miss Grace Art Editions met eigen ogen zien, dan ben je welkom in de Rijksmuseumshop. Of in het Gazelle Experience Center in Amersfoort. Natuurlijk kun je je favoriete model ook meteen online bestellen. De Gazelle dealer bij jou in de buurt levert haar dan af. Vanaf € 729,- fiets je ermee.