Test een Speed pedelec

Een speed pedelec is een elektrische fiets waarmee je 45 kilometer per uur kan én mag rijden. Hoe voelt dat? En is het iets voor jou? Test ‘m uit en je weet het!

  • Tot 45 km/h
  • Snel langs de files
  • Ervaar het zelf

Speed pedelec of e-bike? Test het verschil!

Snelle e-bike

De speed pedelec wordt soms aangezien voor een snorfiets. Ten onrechte, want het is gewoon trappen geblazen om op een speed pedelec vooruit te komen. Wil je ‘m toch ergens mee vergelijken, dan kom je al snel uit bij de elektrische fiets.

Met als verschil dat je op de speed pedelec snelheden kunt maken tot maar liefst 45 km/h, terwijl de e-bike het moet doen met een maximum van 25 km/h. Dat rijdt en voelt heel anders, waardoor het slim is om je goed te laten inlichten voordat je een speed pedelec gaat aanschaffen. Nog beter: ga een snelle elektrische fiets testen, zodat je zelf ervaart hoe het is om erop te rijden! 

Test de Speed pedelec

Lees meer over speed pedelec regels

Past het bij jou?

Vaarwel files en treinvertragingen. De speed pedelec is met z’n hoge snelheid ideaal voor woon/werkverkeer. Je komt er net zo snel mee op je bestemming aan als op de gemiddelde brommer. Ook als je tegen de wind ingaat! Helm op en gáán. Daarom zijn er wel andere regels dan bij een elektrische fiets. 

Bijvoorbeeld: je plaats op de weg, helm- en verzekeringsplicht en kenteken. 

Lees meer over de regels

Thuis een Speed pedelec ervaren?

Experience Tour

Wil je langer een speed pedelec van Gazelle proberen dan een uurtje proefrijden? Huur er dan één in ons Experience Center en ervaar deze fiets in je eigen omgeving. Dit noemen wij de Gazelle Experience Tour. Je kiest de fiets en haalt hem op in een Experience Center naar keuze.  

Ben je na de tour overtuigd, dan ontvang je de gebruikskosten retour op de aanschaf van deze speed pedelec. 

Reserveer je speed fiets hier