Gazelle in beeld

Maak kennis met Gazelle, neem een kijkje in onze fabriek en zie hoe fietsen gemaakt worden. Heb je altijd al willen weten wat actieradius is? Of hoe een e-bike eigenlijk werkt? Je vindt het op deze videopagina. Zijn al je vragen beantwoord en wil je een fiets testen? Dan kan dit bij één van onze Experience Centers in bijvoorbeeld in Groningen of Amersfoort.

  • Maak kennis met Gazelle
  • Bekijk veelgestelde vragen
  • Kijkje in de fabriek

Veelgestelde vragen (FAQ) aan Gazelle

Heb je een vraag aan Gazelle? Wij hebben een aantal vragen die vaak gesteld worden beantwoordt in een video. Bijvoorbeeld over accu's, actieradius, elektrische fietsen, kinderzitjes, fiets testen, de Gazelle-dealer en welke e-bikes zijn er bij Gazelle? Deze vind je hier.

Kan ik Fietsadvies vanuit huis krijgen?

Leveren jullie ook fietsen aan huis?

Wat is actieradius van elektrische fietsen?

Wat is de actieradius van een elektrische fiets? Erik, Gazelle product expert, beantwoordt de vraag. Actieradius is hoever je kunt fietsen met je met elektrische ondersteuning. We leggen simpel uit wat de actieradius van een e-bike is: In een elektrische fiets zit een accu. En deze accu geeft stroom aan de motor. En de motor geeft de ondersteuning aan de e-bike.

Lees meer over actieradius van de Gazelle e-bikes >

Welke e-bikes heeft Gazelle?

Welke e-bikes zijn er bij Gazelle? Voor al je vragen over e-bikes zit je goed bij onze Experience Centers. In het Experience Center hebben we alle Gazelle elektrische fietsen staan. Hier kun je altijd terecht met al je vragen, zowel met als zonder afspraak. Wil je meer weten over onze verschillende Experience Centers en wat je daar allemaal kunt? 

Kijk hier voor alle info over onze Experience Centers > 

Kan ik e-bikes testen bij Gazelle?

Je kunt altijd (elektrische) fietsen testen bij ons Experience Centers in Amersfoort en onze e-bike Experience Centers in Den Haag, Groningen en Waalwijk. Met of zonder afspraak. Na het testen krijg je een gratis Fietsadvies. Die kun je mee naar huis nemen. Wil je zeker weten dat er een adviseur voor je klaar staat om je vragen te beantwoorden? Maak dan een Fietsadvies afspraak.

Lees meer over de Fietsadvies afspraak >

Hoe onderhoud ik mijn accu?

Bekijk de acht gouden regels voor onderhouden van je e-bike accu. Herman, Gazelle-adviseur, geeft je graag wat tips. Hoe houd ik de accu van mijn Gazelle e-bike in topconditie? Om de accu van jouw elektrische Gazelle fiets in topconditie te houden zijn er 8 gouden accuregels.

Lees hier meer over het onderhoud van je accu >

Waar kan ik terecht voor onderhoud & reparaties voor mijn fiets?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk op je Gazelle-fiets fietsen. Om optimaal van je fiets te kunnen blijven genieten is het verstandig dat je fiets af en toe een onderhoudsbeurt krijgt. Voor een onderhoudsbeurt aan je Gazelle-fiets kun je terecht bij één van de 800 Gazelle-fietsenwinkels in Nederland. Er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Je kunt op onze website heel makkelijk een winkel vinden door je postcode in te vullen.

Zoek een winkel bij jou in de buurt >

Kan ik een kinderzitje monteren op mijn Gazelle?

Yilmaz, Gazelle-adviseur, geeft graag antwoord op deze vraag. Hij laat zien hoe je verschillende kinderzitjes monteert op je Gazelle-fiets. Je kunt ze zowel voorop als achterop monteren. Hoe je je een kinderzitje monteert is afhankelijk van het model van de fiets. Bij de Chamonix en de Ultimate zijn voorzitjes niet mogelijk.

Bekijk de moederfietsen (ook voor vaders) >

Hoe garandeert Gazelle de kwaliteit?

Deze keer kregen wij een vraag van Isabel. Isabel fietst elke dag, door weer en wind van en naar het werk. Ze vraagt zich af in hoeverre het weer invloed heeft op de gesteldheid van haar fiets en of de fiets tegen een stootje kan? Onze Gazelle kwaliteits-expert Iwan-Erik legt dit aan ons uit.

Bekijk de robuuste fietsen van Gazelle >

Hoe bereken ik mijn framemaat?

Hoe kun je je framemaat berekenen van je nieuwe Gazelle? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: het type frame (herenfiets of damesfiets, hoge, midden of lage instap),  het type fiets (stadsfiets, e-bike, trekkingfiets) en nog een aantal andere dingen. 

Meer info of zelf je framemaat berekenen? Kijk hier >

Hoe worden Gazelle fietsen gemaakt?

Met een productie van 250.000 fietsen per jaar moet het ontwikkelinsproces van een fiets gestroomlijnd zijn! Bekijk deze video's en leer het proces van A t/m Z kennen. Het productieproces van de Gazelle fiets begint in de Lakkerij. De gelakte onderdelen gaan door naar de Voormontage. Bij de Wielassemblage worden de fietsbanden in elkaar gezet. Bij de Montage wordt de uiteindelijke fiets in elkaar gezet. Onze fietsen worden getest door 129 verschillende testen uit te voeren, dit gebeurd in ons Testlab.

Neem een kijkje in onze fabriek en zie hoe wij fietsen maken:

Wist je dat Gazelle de langste lakstraat heeft?

Iedere fiets van Koninklijke Gazelle krijgt 4 laklagen. Daardoor kan een echte Gazelle-fiets wel tegen een stootje. Jaarlijks maken zo'n 1 miljoen frame en onderdelen een reis van 1,6 kilometer door onze eigen lakkerij. Het is de langste lakstraat ter wereld.

Voormontage: van voorvork tot balhoofdplaatje

Om ieder jaar zoveel fietsen te kunnen maken hebben wij bij Koninklijke Gazelle onze fabriek heel efficiënt gemaakt. Iedere 30 seconden gaat er een Gazelle-fiets te vrachtwagen in op weg naar de Gazelle fietsenwinkels.

Wist je dat Gazelle zo'n 500.000 wielen maakt?

Bij Koninklijke Gazelle maken wij 250.000 fietsen per jaar en daar hebben wij dus twee keer zoveel wielen voor nodig. Dat zijn er meer dan een half miljoen. Deze wielen zetten wij in onze fabriek in Dieren zelf in elkaar.

De montage - de modernste baan ter wereld

Bij Koninklijke Gazelle monteren wij onze fietsen af aan de modernste montagebaan ter wereld. Hier komen alle onderdelen samen.


Wist je dat Gazelle zo'n 129 testen per fiets doet?

Bij Koninklijke Gazelle staat kwaliteit voorop. Daarom testen wij onze fietsen continue in ons testlab. Daar kunnen wij meer dan 129 verschillende testen doen.

Instructies Elektrische fietsen

Hoe werkt een elektrische fiets eigenlijk? En waar moet ik allemaal op letten wanneer ik een e-bike wil kopen? Wij helpen je graag een aantal vragen beantwoorden, om zo je keus makkelijker te kunnen maken. 

Hoe werkt een e-bike?

Hoe werkt een elektrische fiets eigenlijk? Een elektrische fiets combineert je eigen kracht met de kracht van een elektromotor. Deze motor ondersteunt je tot ongeveer 25 kilometer per uur.

Meer weten over e-bikes? Lees hier meer > 

Welke elektrische fiets moet ik kiezen?

Welk type e-bike het best bij je past is afhankelijk van hoe je hem gebruikt. Ieder type elektrische fiets heeft namelijk zijn eigen specifieke pluspunten.

Lees meer over de verschillen in e-bikes >

Wat is het verschil tussen e-bike sensoren?

Een e-bike maakt gebruik van slimme sensoren. Deze sensoren meten je snelheid, je trapkracht of de rotatie van je pedaal en gebruiken die gegevens om je een optimale elektrische ondersteuning te geven.

Lees meer over de verschillende sensoren >

Hoeveel kilometers kan ik fietsen met een e-bike?

De accu van een elektrische fiets levert de elektriciteit voor de motor van je fiets. De capaciteit van de accu bepaalt het aantal kilometers dat je ermee kunt fietsen; de actieradius. Welke actieradius bij jou past, is afhankelijk van hoe je je fiets gebruikt.

Lees meer over actieradius >

Wat is het verschil tussen remsystemen?

Goede remmen zijn erg belangrijk voor je veiligheid. Daarom zijn de remsystemen op je e-bike van de hoogste kwaliteit. Maar er is nogal wat keus. Gazelle helpt graag met wat meer duidelijkheid:

Lees meer over de verschillende remsystemen >

Welke soorten versnellingen zijn er?

Wat is het verschil tussen een normale, een traploze en een automatische versnelling op je fiets? Op je e-bike kun je kiezen voor een normale of een traploze versnelling.

Lees meer over de verschillende versnellingen >