E-bike motor

Bafang voorwielmotor

Moeiteloos fietsen met elektrische fietsen met de lichte en krachtige Bafang voorwielmotor. Hij is klein, licht van gewicht, zeer efficiënt en zeer stil. Deze motor leent zich dan ook uitstekend voor het stadsverkeer.

Door de plaatsing in het voorwiel is de motor bijna onzichtbaar, dit geeft de elektrische fiets een stijlvol design. E-bikes met Bafang systeem zijn voorzien van een sterke voorwielmotor met een maximaal koppel (vermogen) van 40 Nm. Het grote voordeel van een elektrische fiets met een voorwielmotor is vaak de prijs. Deze fietsen zijn vaak net iets betaalbaarder dan een elektrische fietsen met een middenmotor

Een e-bike met voorwielmotor trekt je als het ware een beetje vooruit en maakt gebruik van een snelheids- en rotatiesensor. Dit betekent dat de ondersteuning kijkt naar hoe snel jij fietst en zich daarop aanpast.

Bafang voorwielmotor

Bafang batterij

Plaats van de accu

Bij een e-bike met Bafang systeem, hoort een geschikte accu. Bij een elektrische fiets met een Bafang voorwielmotor is de accu geplaatst in de bagagedrager. Je kunt bij ons niet kiezen waar je je accu geplaatst wilt hebben. Dit hebben wij al voor je gedaan. Je kunt deze informatie ook altijd terugvinden in de handleiding van je elektrische fiets. 

Een e-bike met een Bafang voorwielmotor wordt standaard geleverd met een 340 Wh accu, wil je een grotere? Dan kun je ook nog kiezen voor een 450 Wh accu.

Bekijk Bafang e-bikes

Zijdisplay van Bafang

Bafang display

Elektrische fietsen met een Bafang voorwielmotor beschikken over een display van Bafang. Het display en bedieningspaneel zitten beide bij het handvat, zodat je veilig je snelheid kunt zien en aanpassen tijdens het fietsen. 

De compacte fietscomputer van Bafang heeft een gemakkelijk afleesbaar display. Altijd inzicht in je snelheid, kilometers, ondersteuningsniveau en accu capaciteit.

Hoe ver fiets je met een Bafang e-bike?

Hoe ver je met je Bafang e-bike met elektrische trapondersteuning (je actieradius) kunt fietsen, hangt voor het grootste deel af van de gekozen accu (zilver 340 Wh of goud 450 Wh), de bandenspanning, weersomstandigheden, wegdek en je ondersteuningsstand. Actieradius van een elektrische fiets is altijd een indicatie, omdat er veel verschillende factoren jouw actieradius kunnen beïnvloeden.

Hoe ver fiets je met een Bafang e-bike?

Kom elektrische fietsen testen

Wil je zelf onze elektrische fietsen ervaren? Kom dan e-bikes testen in onze Experience Centers of bij een Gazelle Fietsenwinkel bij jou in de buurt.