Advies over elektrische fietsen

Displays elektrische fiets, alles wat je moet weten

Via het display van je elektrische fiets lees je in één oogopslag verschillende informatie af. Zo weet je hierdoor onder andere hoeveel kilometer je hebt afgelegd en hoe vol de batterij nog is. Maar wat als het display van je elektrische fiets het ineens niet meer doet? En kan een fietscomputer wel tegen sneeuw? Wij vertellen het je allemaal op deze pagina.

Displays elektrische fiets, alles wat je moet weten

Hoe werkt een display?

Op onze elektrische fietsen zit standaard een computertje waarop je informatie afleest. Zo zie je in één keer hoe snel je fietst, hoe ver je al hebt gefietst, hoeveel kilometer je nog kan rijden en wat de status is van je accu. Ook bedien je met het display de e-bike door bijvoorbeeld de trapondersteuning te bepalen en de fietsverlichting in- en uit te schakelen. Bij onze elektrische fietsen bedien je de fietscomputer bij het handvat. Zo hoef je nooit je stuurlos te laten en kun je veilig de ondersteuning instellen.

Verschillende soorten displays

Bij Gazelle hebben wij verschillende displays, zodat er voor ieder wat wils is. De een heeft namelijk graag een display midden op het stuur en de ander heeft liever een zijdisplay. Wij hebben voor je op een rij gezet welke displays wij in huis hebben. 

Midden display Bosch

Bosch Intuvia-display

Het overzichtelijke middendisplay van de Bosch middenmotor bedien je eenvoudig met je handvat. Zo hoef jij je handen niet te verplaatsen tijdens het bedienen van de Bosch fietscomputer. Het LCD scherm zorgt ervoor dat je altijd duidelijk je snelheid, afstand, rijtijd en actuele actieradius kunt aflezen. Fietsen met een Bosch Intuvia-display hebben 4 ondersteuningsniveaus: Turbo, Sport, Tour en Eco. Zo schakel je makkelijk naar een hogere trapondersteuning als je bergopwaarts moet fietsen, fijn!

Bekijk alle Bosch E-bikes

Bosch zijdisplay

Bosch Purion-display

Wie heeft gezegd dat een fietscomputer complex moet zijn? Het Purion zijdisplay van Bosch is hét voorbeeld van een fietscomputer die makkelijk en veilig te gebruiken is. Het display en de bediening zitten samen in één apparaat en bedien je via je linkerduim aan het stuur. Het display kan vanuit elke hoek optimaal afgelezen worden en informeert je over de snelheid, totaal aantal kilometers, actieradius en afstand. Met de eenvoudig te bedienen toetsen kies je binnen een mum van tijd uit de volgende standen: Off, Eco, Tour, Sport, Turbo.

Shimano midden display

Shimano Steps display

Heeft jouw fiets een Shimano Steps middenmotor? Dan vind je het display op het midden van het stuur. Je bedient het display makkelijk en veilig met je handvatten. Verder kun je de achtergrondverlichting en helderheid van het display instellen zodat jij altijd goed de computer kan aflezen. Ook heb je met dit display altijd inzicht in je snelheid, kilometers, ondersteuningsniveau en actieradius.

Handige fietscomputer

Bafang display

Het Bafang LCD display zit aan de zijkant van het stuur. De fietscomputer heeft een heel hoog contrast en is goed leesbaar in direct zonlicht. Verder is de bediening van je display een fluitje van een cent, dankzij de 3 knoppen van de computer. Verder hebben de elektrische fietsen met een Bafang zijdisplay 5 ondersteuningsniveaus, waarbij 1 voelt als een licht duwtje in de rug de en 5 de zwaarste ondersteuning.

Mijn display doet het niet

Zoals met alle techniek, heeft ook het display van je e-bike niet het eeuwige leven. In een fietscomputer zit namelijk elektronica dat beschadigd kan raken. Zo is je display misschien ooit beschadigd toen je fiets omviel of ben je ooit ergens tegenaan gebotst. Hoewel je het niet gelijk aan de buitenkant ziet, is de kans aanwezig dat je display beschadigd is. Twijfel je of het display van je elektrische fiets stuk is? Maak dan een afspraak bij je Gazelle-dealer.

Mijn display geeft een foutmelding, wat nu?

Je bent lekker een rondje aan het fietsen en plots geeft je display een storing aan. Hoe los je dit op? Allereerst is het handig om thuis de handleiding erbij te pakken. Hier vind je een handig overzicht van alle foutcodes met een aantal mogelijke problemen van je display. Kijk of je melding ertussen staat en of je deze zelf kan oplossen. Kom je er niet uit? Twijfel dan niet en kom langs bij je Gazelle-dealer. Hij of zij kan zien welke storing je display heeft en dit voor je oplossen.

Weersomstandigheden en je display

Je fiets moet heel wat seizoenen overleven. Zo kennen wij in Nederland de felle zon, de harde regenbuien en is sneeuw hier zelfs niet te gek. Maar is jouw e-bike display hier eigenlijk tegenop gewassen? Het antwoord is ja. Onze fietsen kunnen met of zonder display tegen alle weersomstandigheden die wij in Nederland kennen. De onderdelen zijn spatwaterdicht en blijven normaal functioneren. Je kunt je e-bike alleen niet volledig onder water dompelen of schoonmaken met een hogedrukreiniger.

Ervaar zelf het verschil

Twijfel je nog over welk display bij jouw past? Ga dan langs bij een dealer in je buurt of bij één van onze Experience Centers. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!