Advies over elektrische fietsen

Verschillende displays voor jouw elektrische fiets

Beste fietscomputers van Gazelle

Op onze elektrische fietsen zit standaard een display. Zo zie je in één oogopslag hoe ver je gefietst hebt, hoe ver je nog kan fietsen en hoe snel je fietst. En dat is lang niet alles. Met sommige displays kun je eenvoudig navigeren of zelfs je smartphone opladen. Zo bieden we voor iedereen een passende oplossing.

Verschillende displays voor jouw elektrische fiets

Midden display Bosch

Bosch Intuvia-display

Het overzichtelijke middendisplay van de Bosch middenmotor bedien je eenvoudig met je handvat. Zo hoef je je handen niet te verplaatsen tijdens het bedienen van de Bosch fietscomputer. Het LCD scherm zorgt ervoor dat je altijd duidelijk je snelheid, afstand, rijtijd en actuele actieradius kunt aflezen. Fietsen met Bosch Intuvia display hebben 4 rijmodi: Turbo, Sport, Tour en Eco.

Bekijk alle Bosch E-bikes

Bosch midden display

Bosch Nyon display

Het Bosch Nyon display is de eerste all-in-one elektrische fietscomputer met geïntegreerde navigatie. Het navigatie-display kun je aanpassen aan je eigen voorkeuren. Het is mogelijk om 2D of 3D weergave te kiezen net als bij de bekende autonavigaties. De fiets-geoptimaliseerde routeberekening helpt om drukke wegen en omwegen te vermijden. Het display geeft informatie over snelheid, trapfrequentie en bereik, navigeert per GPS en analyseert je conditie. Het Nyon display heeft vier verschillen rijmodi. Zo kies je altijd de motorondersteuning die jij op dat moment nodig hebt.

Het display kan worden aangepast aan je eigen behoeften door middel van de smartphone app van Bosch: eBike Connect. Zo wordt het display van je fiets een verlengde van je smartphone. Dit biedt de mogelijkheid om tijdens het fietsen je smartphone te gebruiken om bijvoorbeeld te bellen of muziek af te spelen.

Bosch zijdisplay

Bosch Purion-display

Het Purion zijdisplay van Bosch is makkelijk en veilig te bedienen met de duim links aan het stuur. Het display en de bediening zitten samen in één apparaat. Met de eenvoudig te bedienen toetsen kunnen de ondersteunende fasen ingesteld worden (Off, Eco, Tour, Sport, Turbo). Het display kan vanuit elke hoek optimaal afgelezen worden en informeert je over de snelheid, totaal aantal kilometers, reikwijdte en afstand.

Shimano midden display

Shimano Steps display

Het standaard display bij jouw Shimano Steps middenmotor zit in het midden van het stuur. De compacte fietscomputer van Shimano Steps heeft een gemakkelijk afleesbaar display met groot contrast. Altijd inzicht in je snelheid, kilometers, ondersteuningsniveau en actieradius. Gemakkelijk en veilig te bedienen met je handvatten.

Handige fietscomputer

Bafang display

Het Bafang LCD display heeft een heel hoog contrast en is zodoende goed leesbaar in direct zonlicht. Alle belangrijke informatie is in 1 oogopslag af te lezen. De bediening is met 3 knoppen zeer eenvoudig en intuïtief te bedienen.

Elektrische fietsen met een Bafang zijdisplay hebben 5 ondersteuningsniveaus, waarbij 1 de lichtste ondersteuning geeft en 5 de zwaarste ondersteuning. 

Display elektrische fiets vervangen

Valt je elektrische fiets fietscomputer weleens uit? Je kunt allereerst de handleiding van je display grondig bestuderen. Heb je geen handleiding, download hem dan vanaf onze website. In de handleiding staat een handig overzicht van alle foutcodes en een aantal mogelijke problemen met je display. Kom je er niet uit? Ga dan naar de fietsenwinkel en wij bieden je de service die je nodig hebt. 

 

Problemen met je display

Heb je wel eens problemen met je display van je elektrische fiets? Valt deze wel eens uit? Geeft je display een foutmelding/storing? Kijk dan altijd eerst in de handleiding van je elektrische fiets. Kun je het niet vinden? Ga dan langs bij je Gazelle dealer. Hij kan zien welke storing er is en dit voor je oplossen. 

Kom elektrische fietsen testen

Wil je zelf onze elektrische fietsen ervaren? Kom dan e-bikes testen in onze Experience Centers of bij een Gazelle Fietsenwinkel bij jou in de buurt.