E-bike motor

Alles wat je moet weten over Bosch middenmotoren

Onder de elektrische fietsen is de middenmotor de populairste motor. En dat is niet voor niets. Doordat de motor laag en in het midden van de fiets is verwerkt, wordt het gewicht goed verdeeld. Hierdoor voelt de fiets stabiel aan als je rijdt. Je vindt bij Gazelle verschillende Bosch middenmotoren. Benieuwd welke motor het beste past bij jouw wensen? Lees in dit artikel meer over de verschillende Bosch motoren, hun eigenschappen en de verschillen hiertussen.

Alles wat je moet weten over Bosch middenmotoren

Waarom een e-bike met Bosch middenmotor?

De Bosch middenmotor is één van de meest gebruikte motorsystemen voor elektrische fietsen. Door de lage plaatsing van de middenmotor hebben onze elektrische fietsen met een Bosch middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. Ideaal wanneer je dagelijks naar je werk fietst, boodschappen doet of dagje op verkenning gaat buiten de stadsgrenzen. 

Waarom een e-bike met Bosch middenmotor?

Wat zijn de verschillende Bosch middenmotoren?

Bij Gazelle vind je e-bikes met verschillende soorten Bosch motoren. Elke motor heeft zijn eigen kenmerken:

Voor vlak en licht glooiend terrein

Bosch Active Line

De Bosch Active Line is er in twee varianten: de Active Line en de Active Line met het smart systeem. Beide zijn geschikt voor vlak en licht glooiend terrein en hebben een koppel van 40 Newtonmeters (Nm). Het koppel geeft het vermogen van een e-bike aan en wordt uitgedrukt in Nm. Hoe hoger het aantal Nm, hoe meer ondersteuning de motor kan geven. Met het smart systeem leg je daarnaast eenvoudig verbinding met de Bosch eBike Flow-app en krijg je doorlopend toegang tot nieuwe functies. Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken om je rijmodi in te stellen en je displayweergave aan te pas

Net iets meer koppel

Bosch Active Line Plus

Ook de Bosch Active Line Plus is beschikbaar in twee uitvoeringen: de Active Line Plus motor en de Active Line Plus met het smart systeem. Vergeleken met de Bosch Active Line biedt de Plus-uitvoering meer koppel, namelijk tot 50 Nm. Hierdoor fiets je sneller weg bij het stoplicht en kom je makkelijker de heuvel op. 

Voor heuvelachtig terrein

Bosch Performance Line

Er zijn twee varianten beschikbaar: de Bosch Performance Line en de Bosch Performance Line met smart systeem. De Performance Line biedt een krachtige ondersteuning met een koppel van 65 Nm, ideaal voor verschillende en vooral heuvelachtige terreinen. Met de smart systeem variant krijg je - naast een verbinding met de eBike Flow-app -  net dat extra zetje dankzij een koppel tot 75 Nm. 

Moeiteloos over allerlei terreinen

Bosch Performance Line CX

Ben je een avontuurlijke fietser die op zoek is naar een krachtige motor met veel koppel om elk terrein aan te kunnen? Dan is een Gazelle e-bike met de Bosch Performance Line CX motor met smart systeem zeker het overwegen waard. Met een koppel van 85 Nm maak je bij een lage trapfrequentie gemakkelijk snelheid, wat vooral handig is tijdens het fietsen op steil terrein.

Speciaal voor speed pedelecs

Bosch Performance Line Speed

De Bosch Performance Line Speed is speciaal ontwikkeld voor speed pedelecs. Met een koppel tot 85 Nm biedt deze Bosch middenmotor krachtige en dynamische ondersteuning, waardoor snelheden tot 45 km/u mogelijk zijn. Deze motor is perfect geschikt voor forenzen en fietsers die langere afstanden willen afleggen.

Speciaal voor transportfietsen

Bosch Cargo Line

Altijd veel spullen bij je op de fiets of de kinderen mee? Dan zorgt een e-bike met een Bosch Cargo Line motor ervoor dat je moeiteloos van A naar B komt en andersom. Met een koppel van 85 Nm profiteer je namelijk van een heel krachtige ondersteuning. 

Welke Bosch middenmotor past het beste bij jou?

Welke Bosch middenmotor het beste is hangt af van je persoonlijke voorkeuren en voor welke doeleinden jij je e-bike gaat gebruiken. Als je van sportief fietsen houdt en graag in de bergen rijdt, dan past de Performance Line CX daar goed bij. Als je elke dag in de stad of op effen wegen fietst dan is de Active Line Plus precies wat je zoekt. 

Wat is het verschil tussen Bosch Performance en Active Line?

Het grootste verschil tussen de Bosch Performance en de Active Line is het ondersteuningsniveau dat ze bieden. 

  • De Active Line & de Active Line Plus
    Bij deze varianten ligt de focus op een comfortabele fietsstijl. De Active Line past goed bij fietsers die voornamelijk op een vlak terrein fietsen. De Active Line Plus is een geavanceerde uitvoering van de Active Line. Dit type motor beschikt over meer kracht dan de Active Line en is daardoor prettiger als je ook over licht glooiende terreinen fietst.
  • De Performance Line & de Performance Line CX
    Bij deze twee uitvoeringen ligt de focus op een sportieve rijstijl. Beide motoren bieden veel kracht en snelheid. Schaal jij jezelf onder de extreem gedreven fietser? Dan past de Performance Line CX bij je. Deze heeft in tegenstelling tot de Performance Line metalen tandwielen en een hoger koppel: ideaal voor steile hellingen en hoge bergen.

Wat is de actieradius van een Bosch accu?

Elke accu heeft zijn eigen actieradius. Deze actieradius geeft aan hoeveel kilometers de elektrische fiets kan fietsen voordat de accu leeg is. Hoeveel kilometer de actieradius meegaat is afhankelijk van verschillende factoren zoals weersomstandigheden, gewicht van je fiets en de leeftijd van je accu. Lees hier meer over de actieradius van elektrische fietsen.

Verschillende soorten Bosch displays

Bij de e-bikes met een Bosch middenmotor zit ook een display van Bosch. De bediening van de fietscomputer zit aan het stuur, zodat je veilig door kunt trappen, maar toch makkelijk van stand kunt wisselen. Er zijn verschillende soorten Bosch displays beschikbaar die aansluiten bij de eigenschappen van jouw fiets. 

E-bikes met Bosch middenmotor testen?

Weet je nog niet zeker welke Bosch middenmotor het beste bij jou past? Kom ze dan zelf testen bij een van onze E-bike Testcenters of bezoek een van de lokale fietsenwinkels. Laat je adviseren door een van onze experts en maak een proefrit. Wij kijken ernaar uit om je te helpen.