E-bike motor

Elektrische fiets met Bosch middenmotor

Wil je blind kunnen vertrouwen op de kwaliteit van je e-bike? Dan is een elektrische fiets met Bosch middenmotor perfect voor jou. Deze motor is krachtig en robuust. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Meer weten over de Bosch middenmotor? Lees dan verder!

Elektrische fiets met Bosch middenmotor

Waarom een e-bike met Bosch middenmotor?

De Bosch middenmotor is niet voor niets één van de meest gebruikte motorsystemen voor elektrische fietsen. Deze e-bike motor heeft de afgelopen jaren zijn kwaliteit ruimschoots bewezen. Door de lage plaatsing van de middenmotor hebben onze elektrische fietsen met een Bosch middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. Ideaal wanneer je dagelijks naar je werk fietst, de boodschappen doet of dagje op verkenning gaat buiten de stadsgrenzen. Ben je een echte avonturier? Ook dan kun je erop vertrouwen dat een Bosch middenmotor je de perfecte ondersteuning biedt tijdens een lange fietstocht.

Waarom een e-bike met Bosch middenmotor?

Welke verschillende Bosch motoren zijn er?

De middenmotoren van Bosch zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: de Bosch Active Line (Plus) en de Bosch Performance Line (Speed). De motoren zijn allemaal verwerkt in het midden van fiets, maar zijn gericht op verschillende type fietsers. Zo is er altijd een Bosch motor die bij jouw wensen past.

Bosch middenmotor

Bosch Active Line (Plus)

Deze serie bestaat uit de normale Bosch Active Line en de Bosch Active Line Plus. Beide motorsystemen zijn geruisloos en licht. Zeker voor dagelijkse en recreatieve ritten zijn deze motoren zeer geschikt. De Bosch Active Line is voorzien van een 40 Nm koppel en de Bosch Active Line Plus van een 50 Nm koppel. Het aantal Newtonmeter bepaalt de sterkte van de motor. Dus ben je van plan om heuvelachtige tochten te maken? Dan is de Ultimate C8+ HMB Belt met Bosch Active Line Plus zeker iets voor jou!

Bosch middenmotor

Bosch Performance Line (Speed)

Ben je een sportieve fietser? Dan kun je je hart ophalen met de Bosch Performance Line motor. Deze motor heeft een koppel van 65 Nm, waardoor je nét wat meer power voelt. Ideaal voor lange fietstochten! E-bikes met de Bosch Performance Line reageren vliegensvlug op de inspanning die je levert. Zo knal je als een razende weg bij het rode stoplicht op de Ultimate T10 HMB met Bosch Performance Line. Onze speed pedelecs zijn uitgerust met een Bosch Performance Line Speed motor. Dus ben je een echt snelheidsduivel? Ontdek dan onze Ultimate Speed.

Wat is de actieradius van een Bosch middenmotor?

Hoe ver je kunt fietsen met een e-bike (actieradius) met Bosch middenmotor, hangt in belangrijke mate af van het type accu, de bandenspanning, weersomstandigheden, het wegdek en je gekozen ondersteuningsstand. Wanneer je voor een premium accu kiest kun je de volgende afstanden afleggen:

  • Met de Bosch Active Line kun je ruim 180 km fietsen
  • Met de Bosch Active Line Plus leg je in de eco-stand zo’n 170 km af
  • Met de Bosch Performance Line fiets je zo'n 130 km. 
  • Heb je een speed pedelec met Bosch Performance Line Speed motor? Dan kun zo'n 70 km in de eco-stand afleggen.

Verschillende diplays

Bosch displays

E-bikes met een Bosch middenmotor beschikken over een display van Bosch. De bediening van de fietscomputer zit naast het handvat, zodat je veilig door kunt trappen, maar toch makkelijk van stand kunt wisselen. Het display welke op je Gazelle-fiets is geplaatst kan een Bosch Purion, Bosch Intuvia of een Bosch Nyon display zijn.

Meer over Bosch displays

Accu Bosch E-bike

Plaats van de accu

Kies je voor een e-bike met Bosch systeem, dan hoort er een geschikte accu bij. De plaats van de accu kan verschillen per elektrische fiets met Bosch middenmotor. Zo kan deze in de bagagedrager, op het frame of in het frame geplaatst zijn. Je kunt bij ons niet kiezen waar je je accu geplaatst wilt hebben. Dit hebben wij al voor je gedaan. 

Meer over accu's

Welke Gazelle e-bikes beschikken over een Bosch motor?

Veel van onze e-bikes maken gebruik van de hoogwaardige Bosch middenmotor. Op zoek naar een e-bike met lage instap? Dan is de Orange ideaal voor jou. Wil je sneller fietsen dan op een normale e-bike? Geef mensen het nakijken op één van onze speed pedelecs, zoals de Ultimate Speed 380. Zit de elektrische fiets die je zoekt hier nog niet tussen? Bekijk dan snel ons overzicht met alle e-bikes met Bosch middenmotor

E-bikes met Bosch middenmotor testen

Benieuwd geworden naar onze e-bikes en speed pedelecs met Bosch motor? Maak dan een proefrit op uw droomfiets bij één van onze Experience Centers of kom langs bij een fietsenwinkel bij u in de buurt.