Telegraaf Fietstest

Telegraaf Nationale Fietstest 2017

De Telegraaf Nationale Fietstest 2017 is weer gepubliceerd! Elk jaar worden diverse fietsen in verschillende categorieën onder de loep genomen en uitgebreid getest. De Fietsersbond en haar leden en de Consumentenbond beoordelen fietsen uit verschillende categorieën, zoals: stadsfietsen, toerfietsen en elektrische fietsen uit acht verschillende prijsklassen.

Gazelle Chamonix S30 is uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie Tourfietsen tot € 1199.

Gazelle Chamonix S30 winnaar Telegraaf Fietstest

Categorie Toerfietsen tot € 1199

De Chamonix S30 heeft met grote afstand de eerste plaats behaald inDe Telegraaf Nationale Fietstestin decategorie Toerfietsen tot € 1199,-! De Chamonix S30wordt door de testers beoordeeld met vijf sterren. Daarnaast kreeg de fiets van het publieksteam, een groep fanatieke fietsers, een uiteindelijkescore van 8,6!

"De Gazelle Chamonix S30 heeft als enige in deze categorie een derailleurversnelling. Met de drie bladen voor en de 10 speed cassette is het bereik van de Gazelle veel groter dan van de andere drie fietsen. Bovendien zijn de stapjes tussen de versnellingen kleiner en fiets je hierop efficiënter. De lichte fiets met derailleurversnelling is geknipt voor glooiend landschap."

Gazelle Chamonix S30 winnaar Telegraaf Fietstest
In de categorie Stadsfietsen van € 599 - € 749 is onze Gazelle Esprit C7 tweede geworden. De fiets krijgt vijf sterren en wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,8.

Deelnemers Telegraaf Nationale Fietstest 2017

In de categorie Stadsfietsen van € 599 - € 749 is onze Gazelle Esprit C7 tweede geworden. De fiets krijgt vijf sterren en wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,8.

Bij de elektrische fietsen tot € 2500 wordt onze Gazelle Miss Grace C7 HMB ook tweede. De hippe elektrische transportfiets kreeg vier sterren en wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,4. Eindconclusie: "Een goede fiets, mits je het typische ontspannen rijgedrag waardeert. En juist met Bosch-motor kun je ook onder zware omstandigheden rechtop blijven fietsen."

De Gazelle Orange C330 HMB wordt tweede in de categorie e-bikes meer dan € 2500. De fiets krijgt vijf sterren en wordt beoordeeld met een 7,9. Eindconclusie:"Zeer goed rijdende fiets met goede ondersteuning en een zeer fraai vormgegeven frame."

Telegraaf Nationale Fietstest 2015 en 2016

In 2016 wonnen wij de Telegraaf Nationale Fietstest met onze Ultimate S8. Ook in 2015 deed Gazelle mee met de Telegraaf Nationale Fietstest. Toen wonnen wij met onze Ultimate T2i HM en Ultimate T1! Bekijk deze winnaars en hun beoordelingen hieronder.

Ultimate S8 winnaar in de categorie:

Tourfietsen tot € 1599

De Ultimate S8 heeft met grote afstand de eerste plaats behaald inDe Telegraaf Nationale Fietstest in decategorie Tourfietsen! De Ultimate S8 wordt door de testers beoordeeld met vijf sterren. Daarnaast kreeg de fiets van het publieksteam, een groep fanatieke fietsers, een uiteindelijkescore van 8,6!

De Ultimate S8 heeft geen ketting, maar een schone, duurzame beltdrive van Gates.‘Nooit meer geklieder en gezeur met smeren en schoonmaken’, schrijft De Telegraaf. Ook de keuze voor hydraulische schijfremmen van Shimano kan het onafhankelijke testpanel bekoren.‘Je kunt ze goed doseren en ze remmen onder alle omstandigheden goed’.

De Ultimate S8 heeft met grote afstand de eerste plaats behaald inDe Telegraaf Nationale Fietstest in decategorie Tourfietsen!
De Gazelle Ultimate T2i HM is een fiets met uitstekende rijeigenschappen, laag gewicht, goede afmontage en zeer hoge waardering.

Gazelle Ultimate T2i HM

Wat de testers zeggen over de Ultimate T2i Hybrid M: “Het is een fiets met fraaie vormgeving, stabiel en comfortabel rijgedrag, stijf frame, zeer goede hydraulische schijfremmen, goede koplamp, goede balhoofdvering en Deore derailleurverschellingen".Zowel over het rijgedrag als de ondersteuning waren de testrijders lovend! Sommige testers vonden de zit wel erg rechtop.

"De fiets is voorzien van de Bosch Performance middenmotor. De ondersteuning, met krachtsensor, is zeer vloeiend en onder alle omstandigheden goed. De krachtige ondersteuning werd heuvelop duidelijk beter gewaardeerd dan de ondersteuning van de Active middenmotor van hetzelfde merk. De motor is licht hoorbaar."

Eindconclusie: Fiets met uitstekende rijeigenschappen, laag gewicht, goede afmontage en zeer hoge waardering. De ondersteuning van de Bosch Performance voldeed op het testparcours duidelijk beter dan de fietsen met Bosch Active ondersteuning. De Gazelle Ultimate T2i Hybrid M wordt beoordeeld met een 8,8!

Deze fiets heeft een nieuwe naam: Ultimate T10 HMB.

Gazelle Ultimate T1

In de categorie tot € 1.249 kreeg trekkingfiets Ultimate T1 ook vijf sterren en werd daarmee eveneens categoriewinnaar. De testers hebben een lichte voorkeur voor de rechtere zithouding van de Gazelle Ultimate T1, tegenover de sportieve zithouding van de andere deelnemende fietsen."De fiets heeft een stijf frame en de voorvering voelt prima aan. Hij stuurt prima over een ondergrond met kasseien en oneffenheden heen. De hydraulische velgrem van Magura heeft een prettige remdosering."

Het eindoordeel van de testers: 5 sterren voor rijgedrag en styling en 4 voor afmontage, remmen en verlichting. De Gazelle Ultimate T1 wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,9!

In de categorie tot € 1.249 kreeg trekkingfiets Ultimate T1 ook vijf sterren en werd daarmee eveneens categoriewinnaar.

Vind je winkel

Een nieuwe (elektrische) fiets kopen doe je altijd in een Gazelle fietsenwinkel. Met 1100 fietsenwinkels in Nederland staat er altijd een Gazelle-dealer voor je klaar. 

Help mij kiezen

Welke fiets past bij jou? Wij helpen je je ideale (elektrische) fiets te vinden. Selecteer in de handige filter jouw voorkeuren en bekijk de fietsen die hierbij passen.

Experience Center

Proefrit maken? Een bezoek aan onze Experience Centers is de perfecte manier om onze (elektrische) fietsen te zien en te testen. 

Finance & Lease

Met Finance & Lease fiets je een nieuwe Gazelle voor een vast bedrag per maand. Een prima manier om een nieuwe fiets te rijden zonder in één keer te betalen.