Telegraaf Fietstest 2019

Elk jaar worden diverse elektrische fietsen in drie categorieën onder de loep genomen en uitgebreid getest. De Fietsersbond en de Consumentenbond werken mee aan de Nationale E-biketest en worden ondersteund door een gevarieerd testpanel.

Gazelle Orange C7 HMS - 5 sterren

Deelnemer aan de Telegraaf Nationale Fietstest 2019.

De Gazelle e-bike Orange C7 HMS krijgt 5 sterren in de categorie middenmotor met krachtsensor en versnellingsnaaf.

Op de Orange C7 HMS fiets je moeiteloos door de krachtige Shimano Steps middenmotor. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft deze Gazelle Orange C7 HMS een uitstekende wendbaarheid en wegligging.

Eindconclusie: "Fraaie goed rijdende fiets met goede stille ondersteuning en ruime instap." De fiets wordt beoordeeld met een 7,8. 

Grenoble C7+ HMB Elite - 4 sterren

Deelnemer aan de Telegraaf Nationale Fietstest 2019.

De Gazelle Grenoble C7+ HMB Elite krijgt 4 sterren in de categorie middenmotor met krachtsensor en versnellingsnaaf. 

De Gazelle Grenoble C7+ HMB Elite is een alleskunner met een extra krachtige en geruisloze Bosch middenmotor. Ideaal voor zowel een dagelijkse tocht als de lange afstanden. De motor ondersteunt moeiteloos, zowel op vlak als op heuvelachtig terrein. 

Eindconclusie: "Mooie en goed rijdende fiets met prima ondersteuning." De fiets wordt beoordeeld met een 7,3. 

E-bike PuurNL HFB krijgt 3 sterren

Deelnemer aan de Telegraaf Nationale Fietstest 2019.

De Gazelle e-bike met Bafang voorwielmotor PuurNL HFB krijgt 3 sterren in de categorie voorwielmotor met rotatiesensor met een 7 versnellingsnaaf. 

De PuurNL HFB is uitgevoerd met een lichtgewicht, stille Bafang voorwielmotor. Het is een stoere transportfiets met een handige voordrager en een uniek smal design dat makkelijker parkeert in de stad.

De eindconclusie van De Telegraaf Nationale Fietstest 2019: "Fraaie stoere elektrische transportfiets met een goede ondersteuning en voor zo'n transportfiets goed rijgedrag." 

Telegraaf Nationale Fietstest 2018

De Telegraaf Nationale Fietstest 2018 is weer gepubliceerd! Elk jaar worden diverse fietsen in verschillende categorieën onder de loep genomen en uitgebreid getest. 

De Gazelle Ultimate Marco Polo komt bij de toerfietsen als beste naar boven. In de e-biketest is de Grenoble C7+ HMB de nummer één. De jaarlijkse Fietstest van de krant, waarin de plussen en minnen van tientallen fietsen naast elkaar worden gezet, is een belangrijke graadmeter. Ze wordt namelijk gehouden in nauwe samenwerking met de Fietsersbond. Bij de elektrische fietsen drukt ook de Consumentenbond haar stempel op de resultaten. 

Ultimate Marco Polo wint in categorie Toerfiets

Gazelle wint in de categorie toerfietsen met de Ultimate Marco Polo.

Beoordeling:
“De fiets heeft een stabiel frame, stuurt strak en beschikt over goede onderdelen, waaronder een degelijke voor- en achterdrager van Tubus. Bagage van meer dan 50 kilogram gaat zo gemakkelijk mee. Dat maakt deze fiets geschikt voor langere reizen. Voor én achter zit een standaard om de stabiliteit van een bepakte fiets te waarborgen”, schrijft de Telegraaf. “De hydraulische velgremmen van Magura bieden veel remkracht, ook als je met bepakking rijdt. Een mooi detail: Gazelle laat op de spatborden een deel van de wereldkaart zien.”

Grenoble C7+ HMB wint in categorie E-bike

De elektrische fiets Grenoble C7+ HMB wint in de categorie E-bikes. 

De Telegraaf omschrijft de Grenoble C7+ HMB als ‘de onbetwiste winnaar’ in de e-bikecategorie met middenmotorfietsen. Het is het testpanel onder andere opgevallen dat deze e-bike gebruikmaakt van de nieuwe Bosch Active Line Plus die goede ondersteuning geeft, hoe zwaar de omstandigheden ook zijn. “De motor is stil en als deze is uitgeschakeld fiets je behoorlijk licht. Het frame is stijf en daardoor ervaar je veel stabiliteit en direct stuurgedrag. De fiets heeft een ruime instap”, schrijft De Telegraaf, die ook valt voor de looks van de fiets. “De motor is mooi geïntegreerd en de kabels zijn keurig weggewerkt.”

Telegraaf Nationale Fietstest 2017

De Telegraaf Nationale Fietstest 2017 is weer gepubliceerd! Elk jaar worden diverse fietsen in verschillende categorieën onder de loep genomen en uitgebreid getest. De Fietsersbond en haar leden en de Consumentenbond beoordelen fietsen uit verschillende categorieën, zoals: stadsfietsen, toerfietsen en elektrische fietsen uit acht verschillende prijsklassen.

Gazelle Chamonix S30 is uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie Tourfietsen tot € 1199.

Gazelle Chamonix S30 winnaar Telegraaf Fietstest

Categorie Toerfietsen tot € 1199

De Chamonix S30 heeft met grote afstand de eerste plaats behaald inDe Telegraaf Nationale Fietstestin decategorie Toerfietsen tot € 1199,-! De Chamonix S30wordt door de testers beoordeeld met vijf sterren. Daarnaast kreeg de fiets van het publieksteam, een groep fanatieke fietsers, een uiteindelijkescore van 8,6!

"De Gazelle Chamonix S30 heeft als enige in deze categorie een derailleurversnelling. Met de drie bladen voor en de 10 speed cassette is het bereik van de Gazelle veel groter dan van de andere drie fietsen. Bovendien zijn de stapjes tussen de versnellingen kleiner en fiets je hierop efficiënter. De lichte fiets met derailleurversnelling is geknipt voor glooiend landschap."

Gazelle Chamonix S30 winnaar Telegraaf Fietstest
In de categorie Stadsfietsen van € 599 - € 749 is onze Gazelle Esprit C7 tweede geworden. De fiets krijgt vijf sterren en wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,8.

Deelnemers Telegraaf Nationale Fietstest 2017

In de categorie Stadsfietsen van € 599 - € 749 is onze Gazelle Esprit C7 tweede geworden. De fiets krijgt vijf sterren en wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,8.

Bij de elektrische fietsen tot € 2500 wordt onze Gazelle Miss Grace C7 HMB ook tweede. De hippe elektrische transportfiets kreeg vier sterren en wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,4. Eindconclusie: "Een goede fiets, mits je het typische ontspannen rijgedrag waardeert. En juist met Bosch-motor kun je ook onder zware omstandigheden rechtop blijven fietsen."

De Gazelle Orange C330 HMB wordt tweede in de categorie e-bikes meer dan € 2500. De fiets krijgt vijf sterren en wordt beoordeeld met een 7,9. Eindconclusie:"Zeer goed rijdende fiets met goede ondersteuning en een zeer fraai vormgegeven frame."

Telegraaf Nationale Fietstest 2015 en 2016

In 2016 wonnen wij de Telegraaf Nationale Fietstest met onze Ultimate S8. Ook in 2015 deed Gazelle mee met de Telegraaf Nationale Fietstest. Toen wonnen wij met onze Ultimate T2i HM en Ultimate T1! Bekijk deze winnaars en hun beoordelingen hieronder.

Ultimate S8 winnaar in de categorie:

Tourfietsen tot € 1599

De Ultimate S8 heeft met grote afstand de eerste plaats behaald inDe Telegraaf Nationale Fietstest in decategorie Tourfietsen! De Ultimate S8 wordt door de testers beoordeeld met vijf sterren. Daarnaast kreeg de fiets van het publieksteam, een groep fanatieke fietsers, een uiteindelijkescore van 8,6!

De Ultimate S8 heeft geen ketting, maar een schone, duurzame beltdrive van Gates.‘Nooit meer geklieder en gezeur met smeren en schoonmaken’, schrijft De Telegraaf. Ook de keuze voor hydraulische schijfremmen van Shimano kan het onafhankelijke testpanel bekoren.‘Je kunt ze goed doseren en ze remmen onder alle omstandigheden goed’.

De Ultimate S8 heeft met grote afstand de eerste plaats behaald inDe Telegraaf Nationale Fietstest in decategorie Tourfietsen!
De Gazelle Ultimate T2i HM is een fiets met uitstekende rijeigenschappen, laag gewicht, goede afmontage en zeer hoge waardering.

Gazelle Ultimate T2i HM

Wat de testers zeggen over de Ultimate T2i Hybrid M: “Het is een fiets met fraaie vormgeving, stabiel en comfortabel rijgedrag, stijf frame, zeer goede hydraulische schijfremmen, goede koplamp, goede balhoofdvering en Deore derailleurverschellingen".Zowel over het rijgedrag als de ondersteuning waren de testrijders lovend! Sommige testers vonden de zit wel erg rechtop.

"De fiets is voorzien van de Bosch Performance middenmotor. De ondersteuning, met krachtsensor, is zeer vloeiend en onder alle omstandigheden goed. De krachtige ondersteuning werd heuvelop duidelijk beter gewaardeerd dan de ondersteuning van de Active middenmotor van hetzelfde merk. De motor is licht hoorbaar."

Eindconclusie: Fiets met uitstekende rijeigenschappen, laag gewicht, goede afmontage en zeer hoge waardering. De ondersteuning van de Bosch Performance voldeed op het testparcours duidelijk beter dan de fietsen met Bosch Active ondersteuning. De Gazelle Ultimate T2i Hybrid M wordt beoordeeld met een 8,8!

Gazelle Ultimate T1

In de categorie tot € 1.249 kreeg trekkingfiets Ultimate T1 ook vijf sterren en werd daarmee eveneens categoriewinnaar. De testers hebben een lichte voorkeur voor de rechtere zithouding van de Gazelle Ultimate T1, tegenover de sportieve zithouding van de andere deelnemende fietsen."De fiets heeft een stijf frame en de voorvering voelt prima aan. Hij stuurt prima over een ondergrond met kasseien en oneffenheden heen. De hydraulische velgrem van Magura heeft een prettige remdosering."

Het eindoordeel van de testers: 5 sterren voor rijgedrag en styling en 4 voor afmontage, remmen en verlichting. De Gazelle Ultimate T1 wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,9!

In de categorie tot € 1.249 kreeg trekkingfiets Ultimate T1 ook vijf sterren en werd daarmee eveneens categoriewinnaar.