Gazelle Connect

Fiets met GPS-protectie en Connected App. 

Een Gazelle e-bike met GPS-protectie én een app, dat is Gazelle Connect. Zo weet je altijd waar je fiets is en heb je inzicht in je fietsgegevens. Ook is er de mogelijkheid tot het afsluiten van een unieke Connect verzekering inclusief pechhulp en ‘recovery service’. 

  • GPS protected
  • Gazelle Connected App
  • Mogelijkheid tot pechhulp en ‘recovery service’

GPS protectie

GPS protectie

De Gazelle Connect fiets is een elektrische fiets met GPS protectie. Hiermee kan bij diefstal achterhaald worden waar jouw fiets zich bevindt. Neemt iemand jouw fiets mee, dan komt het opsporingsteam, na melding via de Connect app, direct in actie zodat jij zo snel mogelijk je fiets terugkrijgt. Wel zo fijn. 

Dat je e-bike goed beveiligd is, is duidelijk zichtbaar ter hoogte van het slot. Hierdoor zal de dief twee keer nadenken voordat hij jouw Gazelle Connect fiets meeneemt. Hij weet immers dat de fiets te traceren is. 

Bekijk de Connect modellen

Connect fietsverzekering

Connect fietsverzekering

Bescherm je elektrische fiets extra goed tegen diefstal én vergroot de kans dat je fiets wordt teruggevonden wanneer hij toch gestolen wordt. Het afsluiten van een ‘Connect verzekering’ doe je altijd bij de Gazelle fietsenwinkel. Indien je fiets toch gestolen wordt, kun je dit melden via de Gazelle Connect App en komt het opsporingsteam direct in actie!

Verzekeraars ENRA en ANWB bieden een speciale Gazelle Connect verzekering aan. Na het afsluiten van een verzekering kun je de in de Connect App gebruik maken van de Opsporingsdienst en Pechhulp.

Lees de veelgestelde vragen over Connect

Connect App

Connect App

De Gazelle Connect modellen zijn voorzien van een geavanceerde module die contact houdt met de Gazelle Connect app. Met deze app ben je verbonden met je fiets. Waar je ook bent en waar je fiets ook is. De Gazelle Connect app is beschikbaar voor smartphones met versies van Android 7.0 en hoger of iPhones met iOS 10.0 of hoger. 

De belangrijkste voordelen van deze combinatie op een rijtje:

- Altijd inzage in je fietsgegevens
- Locatie van je fiets
- Beveiligd tegen diefstal

Lees meer over de App

Veelgestelde vragen Gazelle Connect

Wat is een startonderbreker en hoe werkt het?

De startonderbreker maakt onze Connect e-bikes nog minder aantrekkelijk voor dieven. De startonderbreker stopt de elektrische trapondersteuning van de fiets.

Is je e-bike Connect gestolen? Meld dit direct via de Connected App of je verzekeraar. Dan wordt de startonderbreker direct geactiveerd. Ook wanneer de connect module wordt gesaboteerd wordt de startonderbreking geactiveerd. 

Geen verzekering?
Je hoeft geen Connect-verzekering te hebben om gebruik te kunnen maken van de startonderbreker. Open je Connected App en klik op de kaart ‘Activeer startonderbreker’ op de kaart ‘Startonderbreker’. 

Wel een verzekering?
Wanneer je wel een Connect-verzekering hebt afgesloten laat je het aan het opsporingsteam over om je elektrische fiets met GPS terug te vinden, je bent daar immers voor verzekerd. In geval je een andere of geen verzekering hebt, doe dan aangifte bij de politie en ga niet zelf je fiets opsporen.

Instellingen
Tik op de knop ‘Instellingen’ in je Connected App om de fietsdetails te bekijken en te zien of de startonderbreker beschikbaar is voor jouw fiets. 

Wanneer je de startonderbreker deactiveert, wordt de trapondersteuning gestart zodra je elektrische fiets met het internet verbindt.

Hoe download ik de Gazelle Connect app?

Je kunt hier de app downloaden voor Android en iOS. Je kunt ook zoeken in de App Store of Google Play op ‘Gazelle Connect’.

De Gazelle Connect app is beschikbaar voor smartphones met versies van Android 7.0 en hoger of iPhones met iOS 10.0 of hoger.

Bekijk alle vragen over Connect

Heb ik een data-abonnement nodig voor mijn mijn Connect fiets?

De module in de fiets die de data naar jou doorstuurt, is verbonden via het internet. Het data-abonnement is inbegrepen bij de aanschaf van je fiets en geldt voor de looptijd van 4 jaar. 

Bekijk alle vragen over Connect

Wat bedraagt het eigen risico?

Dit verschilt per verzekering, kijk op de respectievelijke pagina van de verzekeraar ENRA of ANWB.

Bekijk alle vragen over Connect

Hoe werkt Gazelle Connect e-bike?

Een Gazelle Connect e-bike is een e-bike die verbonden kan worden met internet en daardoor vele extra voordelen biedt op het gebied van veiligheid en fietsplezier voor de gebruiker. Zo is de Gazelle Connect e-bike voorzien van een module met GPS-chip, hierdoor is de fiets nog beter beschermd tegen diefstal. Via de Gazelle Connect app kun je altijd op de kaart zien waar je connect e-bike zich bevindt. Daarnaast kun je in de Gazelle Connect app altijd je fietsgegevens eenvoudig inzien en is het mogelijk om het diefstalbeveiligingssysteem te activeren. Wanneer het diefstalbeveiligingssysteem is geactiveerd, geeft deze een melding zodra jouw fiets beweegt.

Een Gazelle Connect e-bike kun je via ENRA of ANWB verzekeren met een speciale Connect-fietsverzekering. De verzekering biedt dekking bij diefstal van je fiets, bij een ongeval en je kunt gebruik maken van pechhulp. Mocht je fiets onverhoopt toch gestolen worden, dan biedt de verzekeraar een opsporingsdienst aan. Het opsporingsteam probeert je fiets op te sporen met behulp van de zender in de fiets. Lukt dit niet, dan krijg je via je verzekering een nieuwe fiets. Via de Gazelle connect app kun je met een druk op de knop diefstal melden of pechhulp inschakelen.

Bekijk alle vragen over Connect

Heb ik een internetverbinding nodig op mijn smartphone?

Om de actuele gegevens van je fiets te bekijken in de app, is een internetverbinding via 3G, 4G of WiFi vereist. Wanneer er geen netwerkverbinding is, zie je de tot dan geregistreerde gegevens van je fiets. Wanneer je geen internetverbinding hebt, is het niet mogelijk de meldingen te ontvangen in het geval van diefstal, en is het niet mogelijk om diefstal te melden of pechhulp aan te vragen via de app. 

Bekijk alle vragen over Connect

 

Kom Gazelle Connect testen

Je kunt deze Connect fietsen testen bij ons Experience Center in Amersfoort, Den Haag, Groningen en Waalwijk. Ook bij onze Premium Gazelle-dealers kun je terecht voor deze fiets met GPS. Check daarvoor wel de actuele dealervoorraad bij een dealer bij jou in de buurt. 

Advies nodig?

Wil je deze fiets testen, maar heb je daarnaast ook nog wat vragen over Gazelle Connect of over het e-bike systeem? Maak dan een Fietsadvies afspraak bij één van onze Experience Centers. Er staat dan 45 minuten een Gazelle-adviseur voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld over je framemaat of de verschillen tussen onze e-bike systemen. 

Maak een Fietsadvies afspraak