Alles over onze historie

Erfgoed

"De blik op de toekomst - De dank aan het verleden".

Deze woorden werden uitgesproken door Wim Breukink, toenmalig directeur, bij de presentatie van de 2-miljoenste Gazelle in februari 1966. Hij memoreerde dat dit mogelijk is gemaakt door de stichters van dit mooie bedrijf en de gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen.

Erfgoed

Nieuw Experience Center

Experience Center Dieren

Naar verwachting opent Gazelle begin 2022 een uniek Experience Center in Dieren. Uiteraard kan je daar verschillende fietsen testen op de testbaan. Ook wordt het mogelijk het productieproces van nabij te bekijken.

Verder zal je worden meegenomen langs de historie van Gazelle. Dit betekent dat Gazelle nu expliciet aandacht besteedt aan de historische collectie die zich in de loop der jaren heeft gevormd.

Lees meer

Velorama, Nijmegen

Gazelle museum

Er is eerder een museum binnen de muren van de fabriek in Dieren geweest. Dit is door ruimtegebrek opgeheven en de collectie is, dankzij de inspanningen van C. van Wijk (oud Gazelle medewerker) en G.J. Moed, grotendeels ondergebracht bij Velorama te Nijmegen.

Een ander deel van de collectie - waaronder enkele tientallen oude Gazelle fietsen - bevindt zich in de kelder van de fabriek in Dieren.

Vragen? Mail ons.

Gazelle Erfgoed

Gazelle erfgoed beoogt alle betrokkenen aan de hand van tijdsbeelden en unieke momenten te informeren, inspireren en enthousiasmeren over de rol van Gazelle als internationale speler binnen de rijwielindustrie, die teruggaat tot 1892. Dit doet zij door objecten, verhalen en documentatie te verzamelen, bewaren, presenteren en beschikbaar te stellen. Voorbeelden daarvan zijn: documenten (correspondentie, bulletins, catalogi), beeldmateriaal, jaarverslagen en promotie- en reclamemateriaal. Voor vragen of aanvullende informatie: neem contact op met [email protected]