Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Koninklijke Gazelle staat duurzaamheid hoog op de agenda. Bij alles wat wij doen vragen wij ons af wat de impact is op mens, milieu, product en maatschappij. Daarnaast zijn wij constant op zoek naar nieuwe kansen op het vlak van duurzaamheid en innovatie. Binnen onze organisatie, maar ook daarbuiten. Gazelle is altijd op zoek naar passende oplossingen, bij zowel binnen de organisatie als in samenwerking met andere organisaties. Dat leidt regelmatig tot duurzame innovaties.

People

Koninklijke Gazelle heeft aandacht voor iedereen die hier werkzaam is. Wij willen graag dat men werkt in een prettig omgeving en dat men zich verantwoordelijk voelt om te werken aan onze gezamenlijke doelen. Veiligheid en gezondheid van de medewerkers staat bij ons hoog in het vaandel. Ons veiligheidsprogramma draagt bij aan het werken zonder ongelukken.

Gezondheid van onze medewerkers staat centraal. Iedereen mag meedoen aan de driejaarlijkse health check, je kunt tijdens en na het werk sporten, gebruikmaken van de fitnessruimte en de fysiotherapeut. Dit alles om de medewerkers zo gezond mogelijk en het ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden. Onze kantoren beschikken over zit-sta bureaus en enkele fietsbureaus om de fitheid van onze medewerkers te verhogen.

Gazelle investeert in haar medewerkers. Bijvoorbeeld door te investeren in persoonlijke ontwikkeling om eigen ambities, en die van Gazelle, te behalen en de betrokkenheid van de medewerkers te verhogen. Medewerkerstevredenheid is belangrijk en Gazelle investeert hier dan ook in door bijvoorbeeld de mogelijkheid te geven te praten met een lifestyle coach.

Werken bij Gazelle? Bekijk onze vacatures

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Gazelle.nl Fabriek
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Gazelle.nl Kantoor zonne-energie

Planet

Koninklijke Gazelle wil met het produceren van fietsen zo min mogelijk impact hebben op het klimaat en bouwen aan een gezonde toekomst. In de afgelopen twee jaar hebben wij ons natuurlijk gasverbruik met 50% verminderd, waterverbruik met 80% en residu afval met 25%. Dit alles door het in gebruik nemen van nieuwe faciliteiten. Wij hebben een rapport opgesteld voor energiebesparing en maken gebruik van groene stroom. Wij verbruiken minder chemicaliën en vinden steeds meer alternatieven voor bestaande chemicaliën. De grondwaterwinning voor het grondwater onder het terrein van Gazelle is afgerond. Oude reservoirs zijn verwijderd, waardoor het grondwater schoon is. Gebruikt water en regenwater worden nu gescheiden middels het water policy van de lokale autoriteiten. Daarnaast zijn onze gebouwen vrij van asbest. Leasen van e-bikes is een topic dat hoog op de agenda staat van Gazelle. Sinds 2017 is dit mogelijk op één e-bike. Dit wordt langzaamaan uitgebreid.

Zonnepanelen bij Gazelle

Vanaf 2018 gaan wij 6000 zonnepanelen installeren op het dak van de fabriek. Niet zozeer om in de eigen energiebehoefte te voorzien, maar vooral om mensen uit Dieren en omgeving te laten meeprofiteren. Huishoudens met interesse investeren in zonnepanelen, zonder dat zij er zelf ook maar eentje op hun huis hebben liggen. Zij krijgen groene energie via de panelen op het 20.000 vierkante meter grote dak van de Gazelle-fabriek.

Products

In 2015 lanceerde wij de Gazelle Nº1 – e-bike of the future. De innovaties op deze conceptfiets gebruiken wij nu voor de doorontwikkeling van onze e-bikes. Wij willen top kwaliteit producten ontwerpen en produceren, naar internationale maatstaven. Daarnaast hebben wij ons gefocust op het verder verhogen van de kwaliteit van onze fietsen en het verminderen van klachten van consumenten. Ons PR programma heeft ervoor gezorgd dat Gazelle veel in het nieuws is en om zo een boost te geven aan de interesse in fietsen.

Gazelle heeft in 2017 geïnvesteerd in fietsveiligheid door, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, een SaveDrivePod te ontwikkelen. Zo kun je je smartphone niet meer gebruiken tijdens het fietsen. Daarnaast willen wij de fietscultuur stimuleren, niet alleen in Nederland, maar in alle landen waar onze fietsen verkocht worden. Dit doen wij door de internationale campagne: Ride like the Dutch.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Gazelle.nl Fabriek Innovatie

Partnership

Koninklijke Gazelle investeert in een goede relatie met lokale communities. Zo werken wij samen met universiteiten (voor onderzoek) en scholen (bijvoorbeeld voor het testen van de SaveDrivePod) uit de omgeving. Daarnaast organiseren wij rondleidingen en open huis dagen om te laten zien en te vertellen wat we doen en hoe wij dit doen. Daarnaast werken wij samen met brancheverenigingen als RAI en NEN ISO.

Gazelle betrekt medewerkers, partners en rijders van Gazelle in het partnerschap. Zo worden bijvoorbeeld Gazelle winkels aangemoedigd aandacht te schenken aan acties. Daarnaast zijn wij in 2017 hoofdsponsor geweest van VeloCity en hebben wij een langdurig partnerschap met NOC*NSF.

Vind je winkel

Een nieuwe (elektrische) fiets kopen doe je altijd in een Gazelle fietsenwinkel. Met 1100 fietsenwinkels in Nederland staat er altijd een Gazelle-dealer voor je klaar. 

Help mij kiezen

Welke fiets past bij jou? Wij helpen je je ideale (elektrische) fiets te vinden. Selecteer in de handige filter jouw voorkeuren en bekijk de fietsen die hierbij passen.

Experience Center

Proefrit maken? Een bezoek aan onze Experience Centers is de perfecte manier om onze (elektrische) fietsen te zien en te testen. 

Finance & Lease

Met Finance & Lease fiets je een nieuwe Gazelle voor een vast bedrag per maand. Een prima manier om een nieuwe fiets te rijden zonder in één keer te betalen.