Verschil Fietsplan en WKR

Een duidelijke uitleg voor werkgevers

Begin 2015 zijn de wet- en regelgeving rondom vergoedingen aangepast. Waar je bij 'het oude fietsplan' rekening moest houden met 29 regels is de Werkkostenregeling (WKR) nu een stuk overzichtelijker. De Belastingdienst is soepeler geworden en er is nog maar één regel: werkgevers hebben 1,2% van de loonsom vrij te besteden.

Bovendien hoef je niet meer te verantwoorden dat een fiets daadwerkelijk voor woon-werk verkeer wordt gebruikt. Zo kan je eenvoudiger een nieuwe (elektrische) Gazelle schenken. Simpel. Gazelle geeft een overzicht hoe je hiervan kan profiteren.

Voordeel voor jou en je personeel

Fietsen naar het werk is niet alleen goed voor het milieu, maar bevordert ook de gezondheid. En met de werkkostenregeling is een fiets van de zaak nu nog makkelijker geregeld. Zo stimuleer je werknemers voordelig en eenvoudig om naar het werk te fietsen. Met de WKR bepaal je nu zelf het budget voor een nieuwe Gazelle.

Ook is het mogelijk voor fietsers om gebruik te maken van de reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. De werkkostenregeling biedt tal van mogelijkheden om voordelig een nieuwe Gazelle aan te schaffen.

WKR

Hoge loonsom? Grote kansen!

1,2% van de loonsom vrij te besteden

In de nieuwe werkkostenregeling mag je voor een groot deel zelf bepalen wat je aan je werknemers schenkt, zolang het budget onder 1,2% van de totale loonsom blijft. Zo hebben bedrijven met een grote loonsom veel mogelijkheden om fietsen te stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld iedere medewerker voorzien van een volledig vergoedde (elektrische) Gazelle.

Renteloze lening

Voordeel zonder vrije ruimte

Het rentevoordeel van een personeelslening voor de aanschaf van een (elektrische) Gazelle valt onder de nihilwaarderingen. Je kunt probleemloos een renteloze lening aanbieden en dit bijvoorbeeld terug laten betalen met de reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. Zo genieten jouw medewerkers van optimaal voordeel.

WKR
WKR

Reiskostenvergoeding voor fietsers

Ook binnen een straal van 10 kilometer

Iedere medewerker mag onbelast een reiskostenvergoeding ontvangen van € 0,19 per kilometer. Ook op de fiets en binnen een straal van 10 kilometer. Zo kun je de vergoeding bijvoorbeeld gebruiken om een nieuwe Gazelle belastingvrij af te lossen.