E-bike motor

Elektrische fiets zonder trapondersteuning

Met een elektrische fiets kun je eenvoudig afstanden afleggen met behulp van de elektrische motor. De trapondersteuning zorgt voor een aangename en moeiteloze rit. Daarmee onderscheidt een e-bike zich van een gewone fiets. Toch krijgen wij vaak de vraag of je ook op een elektrische fiets kunt fietsen zonder gebruik te maken van dit voordeel. Het antwoord daarop geven we je hier.

Waarom fietsen op een elektrische fiets zonder ondersteuning?

Maar waarom willen mensen eigenlijk fietsen op een e-bike zonder gebruik te maken van de trapondersteuning? Goede vraag! Hiermee kun je flexibiliteit creëren tussen de voordelen van de elektrische ondersteuning en je eigen fysieke inspanning.

Afhankelijk van je voorkeur, de omgeving of de gewenste mate van uitdaging, kun je besluiten om de accu niet te gebruiken. Zo kun je profiteren van de ondersteuning wanneer je wil, maar behoud je ook de mogelijkheid om jezelf uit te dagen zelfstandig de kilometers af te leggen.

Kun je ook zonder accu op een e-bike rijden?

Ja, het is mogelijk om zonder accu op een Gazelle e-bike te rijden, althans vanuit technisch oogpunt. Je moet echter extra moeite doen om op een e-bike te rijden met uitgeschakelde motor, omdat ze meestal meer dan 20 kg wegen. Je verplaatsen zonder gemotoriseerde hulp is daarom veel inspannender dan met een gewone fiets. Daarom raden we aan om tijdens het fietsen op een e-bike met een oplaadbare accu te rijden.

Besluit je toch om zonder motorondersteuning te fietsen (of de accu geeft onverhoopt vroegtijdig de geest), verwijder de accu dan voor de rit. Dat scheelt je behoorlijk wat gewicht tijdens het fietsen en hierdoor is het herstel van een fietstocht minder inspannend. 

Kom langs voor persoonlijk advies

Weet je niet helemaal zeker of je voorkeur uitgaat naar een gewone fiets of toch een e-bike? Geen probleem! Kom gerust langs bij een van onze 700 fietsenwinkels of 6 Testcenters verspreid over Nederland en probeer de modellen gratis uit. 

Tijdens een proefrit kun je altijd rekenen op individueel advies van onze experts, zodat je altijd zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor jou en jouw rijbehoeften. Zien we je binnenkort?