Advies over elektrische fietsen

Snelheid van een elektrische fiets

Het is vroeg in de ochtend en je hebt haast om naar je werk te komen. Met een licht ochtendhumeur stap je op de fiets en ja hoor… Het is weer zover, je hebt wind tegen. Zwoegend en zwetend probeer je op tijd op werk te komen, terwijl je links en rechts moeiteloos wordt ingehaald. Klinkt dit bekend? Dan rijd je zelf mogelijk nog niét op een elektrische fiets. Ben je benieuwd hoe hard een elektrische fiets nu eigenlijk gaat? En wat is het verschil tussen de snelheid van een elektrische fiets en een speed pedelec? Wij vertellen het je! 

Snelheid van een elektrische fiets

Wat is de snelheid van een elektrische fiets?

Op elektrische fiets kun je zo’n 25 km/u fietsen. De trapondersteuning stopt namelijk automatisch wanneer je een snelheid van 25 km/h hebt bereikt. Dit is wettelijk vastgelegd voor alle e-bike motorsystemen. Wil je nog sneller fietsen? Dat kan. Je mag namelijk best harder fietsen dan 25 km/h, zolang dit maar op eigen kracht gebeurt. Dus heb je wind mee of trap je flink door? Dan ga je gauw iets sneller dan 25 km/h.

Wat is de snelheid van een elektrische fiets?

Hoeveel sneller gaat een elektrische fiets ten opzichte van een normale fiets?

Gemiddeld gezien fiets je op een elektrische fiets zo’n 8 km/h sneller dan op een reguliere fiets. Bovendien ben je met een elektrische fiets altijd verzekerd van een hoog tempo; je bepaalt namelijk zelf de trapondersteuning. Dus wind mee of wind tegen, heuvel op of heuvel af, zware bagage of lichte boodschappen, op een e-bike fiets je altijd lekker door! Wil je nog grotere snelheden bereiken? Dan is een speed pedelec misschien wel wat voor jou.

Hoeveel sneller gaat een elektrische fiets ten opzichte van een normale fiets?

Hoe snel gaat een speed pedelec?

Een speed pedelec geeft trapondersteuning tot 45 km/h. Een speed pedelec is dus qua snelheid goed te vergelijken met een brommer of scooter. Ook de verkeersregels zijn vergelijkbaar. Zo moet je op de rijbaan rijden en zijn een geel kenteken, brommerrijbewijs en helm verplicht. Toch zijn er ook twee belangrijke verschillen tussen een brommer en een speed bike. Zo blijf je op een speed pedelec in beweging én draag je een steentje bij aan een beter milieu. Dus ben je klaar voor een (gezonde) snelheidskick? Bekijk dan eens onze sportieve en ultrasnelle Ultimate Speed

Hoe snel gaat een speed pedelec?

Hoe kun je veilig fietsen bij hoge snelheden?

Zowel op een elektrische fiets als op een speed pedelec bereik je hoge snelheden. Het is dan ook belangrijk dat je de nodige veiligheidsmaatregelen neemt. Controleer daarom altijd of je remmen en fietsbel het goed doen. Daarnaast ben je op een speed pedelec verplicht om een helm te dragen, maar ook op een normale elektrische fiets is het dragen van een helm niet verplicht meer wel slim!

Kom zelf de snelheid van een elektrische fiets testen

Kom langs of maak een afspraak

Wil je zelf de snelheid van een elektrische fiets ervaren? Kom dan eens langs bij één van onze Experience Centers. Hier kun je al onze elektrische fietsen testen, ook de Speed Pedelecs. 

Heb je specifieke vragen over e-bikes en wil je zeker weten dat er iemand voor je klaar staat om je vragen te beantwoorden? Maak dan een fietsadvies afspraak. Er staat dan 45 minuten voor je klaar om al je vragen over de snelheid van elektrische fietsen te beantwoorden. Ook helpen zij je met het kiezen van je ideale perfecte fiets. 

Kom zelf de snelheid van een elektrische fiets testen