Bafang voorwielmotor

Moeiteloos fietsen met de lichte en krachtige Bafang voorwielmotor. Hij is klein, licht van gewicht, zeer efficiënt en zeer stil. Deze motor leen zich dan ook uitstekend voor het stadsverkeer.

Door de plaatsing in het voorwiel is de motor onopvallend en geeft de fiets een stijlvol design. Een Gazelle e-bike met een Bafang voorwielmotor wordt standaard geleverd met een 340 Wh accu, wil je een grotere? Dan kun je ook nog kiezen voor een 450 Wh accu.

Bafang display

Het standaard display bij jouw elektrische fiets met Bafang voorwielmotor zit bij het hadvat. De compacte fietscomputer van Bafang heeft een gemakkelijk afleesbaar display. Altijd inzicht in je snelheid, kilometers, ondersteuningsniveau en actieradius. Gemakkelijk en veilig te bedienen.

Standaard met zilveren accu

Hoe ver je met elektrische trapondersteuning kunt fietsen, hangt in belangrijke mate af van het type accu. De Bafang motor heeft in combinatie met een gouden accu een actieradius tot maximaal 75 km en zorgt daardoor voor extra lang fietsplezier. Geniet van perfecte ondersteuning met een Bafang voorwielmotor.

Accutabel met actieradius van Bafang

De Gazelle elektrische fietsen met Bafang accu hebben een actieradius tot wel 75 km* en zorgen daardoor voor extra lang fietsplezier. Fietsen met deze accu zijn geschikt voor zowel vlak als heuvelachtig terrein (max. 30 Nm**). Deze accu vind je op onze elektrische fietsen met de toevoeging HFB in de naam. Dit betekent Hybride Front Bafang.

* De hoogte van de actieradius is mede afhankelijk van de volgende factoren: versnelling, bandenspanning, gewicht berijder, fietssnelheid, het landschap, tegenwind, leeftijd van de accu en de ingestelde ondersteuning. De laadcapaciteit zal in de loop der tijd afnemen, afhankelijk van gebruik, leeftijd en onderhoud. 

** Max. koppel beschrijft hoeveel kracht de motor kan leveren in voor het systeem de meest efficiënte omstandigheden. 

Bafang Zilver Goud
Aantal Wattuur 340 Wh 450 Wh
Ampères 7,8 Ah  10,4 Ah 
Actieradius stand 1 55 km 75 km 
Actieradius stand 2 45 km 65 km 
Actieradius stand 3 40 km 55 km 
Actieradius stand 4 35 km 50 km 
Actieradius stand 5 30 km  40 km 
Prijs Incl. bij fietsprijs, Meerprijs € 200,
excl. recyclingsbijdrage excl. recyclingsbijdrage

'Gouden regels voor het gebruik van fietsaccu's

Om zo lang mogelijk van je fiets (en dus ook jouw fietsaccu) te genieten, is het van belang om de fietsaccu goed te onderhouden. In de praktijk is een maximale levensduur van zo’n 4-5 jaar realistisch. Maar wat moet je er nu voor doen om deze maximale levensduur te bereiken? Hier zijn enkele ‘gouden regels’ voor opgesteld. Deze kun je lezen in onze blog.

Lees bijvoorbeeld altijd de bij jouw fiets geleverde documentatie, zoals de gebruikershandleiding, aandachtig door en neem de laadprocedure en andere gebruikstips ter harte. Bij vragen kun je terecht op de website van jouw fietsmerk en uiteraard ook bij jouw dealer.