Speed pedelec leasen bij Gazelle

Wist je dat je met een speed pedelec wel 45 kilometer per uur kan? Dat is wel een stukje sneller dan een reguliere e-bike. Bij Gazelle bieden we een aantal mooie speed pedelecs aan. Door te fietsen op een speed pedelec blijf je in beweging én kun je moeiteloos grote afstanden afleggen. Een ideale combinatie dus! Komt het aanschafbedrag je op dit moment financieel niet goed uit? Dan kun je ook een speed pedelec leasen. 

Let op: op dit moment is Private lease van onze fietsen niet mogelijk. Wil je dat we je op de hoogte houden?

Hoe werkt het leasen van een speed pedelec?

Een speed pedelec of speedbike leasen werkt net als elke andere fietslease. Voor een vast bedrag per maand rijd je op een splinternieuwe speed pedelec. In het complete leaseplan is alles al geregeld: pechhulp, onderhoudsbeurten, service, reparaties en verzekering. Het enige wat jij hoeft te verzorgen is de stroom.

Tijdens de leaseperiode blijft de leasemaatschappij de eigenaar van de speed pedelec. Aan het einde van de contractperiode kan de fiets overgekocht worden, maar dat is niet verplicht. Wij hebben op dit moment geen private lease voor speed pedelecs. Zakelijk lease is mogelijk en wordt geregeld via onze partner LEASE A BIKE.

Speed pedelec of e-bike leasen?

Een speed pedelec en een reguliere elektrische fiets lijken wel op elkaar, maar zijn niet hetzelfde. Wij zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje!

  • Een e-bike kan 20 tot 25 km/u rijden, terwijl je met een speed pedelec wel 45 km/u kunt halen.
  • E-bikes vallen onder fietswetgeving; speed pedelecs worden sinds 2017 voor de wet beschouwd als bromfietsen. Een rijbewijs, kentekenplaat en helm zijn dus verplicht.

Wat kost het leasen van een speed pedelec?

Hoeveel het kost om een speed pedelec te leasen, verschilt. Als je zakelijk leaset, spreek je met je werkgever af hoe de kosten worden verdeeld. Er zijn dan drie mogelijkheden:

  1. Je werkgever betaalt het volledige leasebedrag
  2. Jij en je werkgever betalen allebei een deel van het leasebedrag
  3. Jij betaalt de volledige kosten, je werkgever faciliteert alleen het proces

Lease je privé? Dan staat het maandbedrag vast. Gazelle biedt op dit moment tijdelijk geen private lease aan. 

Zakelijk een speed pedelec leasen

Een speedbike van de zaak is ideaal voor je woon-werkverkeer. Je bent goed bezig voor het milieu en je blijft in beweging, zonder dat je reistijd verdriedubbelt of dat je bezweet aankomt op je werk. Bovendien is vanaf januari 2020 een fiscaal voordelige bijtellingsregeling ingegaan: je krijgt een vaste bijtelling van 7% van de adviesprijs van jouw speed pedelec. Daardoor hoef je geen kilometers meer te tellen als je ook privéritjes maakt op je speedbike. Wat dacht je van moeiteloos boodschappen doen, of een lange fietsrit in de omgeving?

Particulier een speed pedelec leasen

Wil je graag op een speed pedelec rijden, maar komt het aankoopbedrag je op dit moment financieel niet goed uit? Dan is particuliere lease iets voor jou. Voor een vast maandbedrag fiets je dan op een speed pedelec. De leasemaatschappij blijft de eigenaar, maar je kunt aan het einde van de contractperiode de speedbike voor een voordelige prijs overnemen.