Hey Google,

Wist je dat overal ter wereld mensen steeds vaker op de fiets stappen? Naar hun werk, even erop uit. In Nederland alleen al rijden zo'n 2,5 miljoen elektrische fietsen rond. Er is een fietsrevolutie gaande en die is goed voor onze gezondheid én voor de planeet. En daarom hebben wij een vraag voor Google.

Een elektrische fiets is sneller

Help ons versnellen

Google kan ons helpen versnellen. Door één ding te doen. De routeplanner Google Maps rekent met een gemiddelde fietssnelheid van 16 km/u. Op een elektrische fiets ben je een stuk sneller. En op een speed pedelec bijna drie keer zo snel.

Dat is nogal een verschil. Een verschil van pak 'm beet twintig minuten reistijd tussen Weesp en Amsterdam. Het verschil tussen blijven wonen in de stad of toch verhuizen naar een groene omgeving erbuiten. Het verschil tussen dagelijkse lichaamsbeweging of een zittend bestaan.

Meer over de snelheid van een e-bike

Elektrische fiets in Google Maps

Tijd voor een update

Tijd dus voor een update, als je het ons vraagt. Bij Google werken zo ongeveer de slimste mensen op de planeet. En wij denken dat die ook iets slims vóór de planeet willen doen.

Vandaag (3 juni 2021) is het Wereld Fietsdag. En als er één dag in het jaar is om jullie om hulp te vragen, dan is het vandaag. Willen jullie de elektrische fiets als vervoermiddel toevoegen in jullie routeplanner?

Mochten jullie hulp nodig hebben... Wij staan klaar, met ruim 125 jaar aan fietservaring. Laten we samen de fietsrevolutie versnellen!

Bereken je route met Gazelle Maps

Nog meer overtuiging nodig?

Lees onze blogs over elektrische fietsen

Is elektrisch fietsen gezond?

Is fietsen op een elektrische fiets gezond? Vind je het antwoord op jouw vraag!

is elektrisch fietsen gezond Gazelle

Milieuvoordeel van e-bike

Hoeveel CO2 veroorzaakt de elektrische fiets eigenlijk? Lees gauw verder!

Milieuvoordeel elektrische fiets

Calorieën verbranden e-bike?

Op een elektrische fiets krijg je een duwtje in je rug. Verbrandt je ook calorieën?

calorieën verbranden op een elektrische fiets